El port de Magdala

Un relat de: Pat-Rut
El port de MagdalaEs fa dir pescador d’ànimes, i jo el veig com qui cerca un horitzó que mai no sembla arribar. «Els horitzons sempre són lluny, més enllà, immaculats, allí on tots ens retrobarem un dia». Em deia en estar sols, Ell va esdevenir la meva llar, aleshores, el meu mirall. Quan el tenia al meu costat, sols volia alleujar-li els neguits. Fins a descobrir en aquell sopar, que no podia demanar res més, el seu fat públic l’apartà de la realitat que el meu cor, tot el meu cos, sempre li havia demanat.

«Soc aquí per llevar-vos el pecat del món», ens ha dit sovint. I va repetir-ho tres cops en el sopar abans del caos, on tots els seus acòlits, homes i dones, al voltant d’una taula baixa, vàrem acomiadar-lo com ell ens va demanar. Tots sabíem que el prendrien. Quan un germà va marxar enfurismat, ni aleshores va voler fugir.

Vaig arribar sola fins a Ell, i sols estàvem quan avui l’he trobat, per sorpresa, a la vora del pou d’aigua i m’ha dit; «el meu destí és un altre, lluny d’aquesta terra. Marxo, però no em llevo la pols del camí». Li he xopat les mans amb llàgrimes, en acomiadar-lo sota l’abrusador sol del migdia. He plorat tres dies la seva mort, i ara, en veure’l caminar allunyant-se, encara em sento més buida, dins d’un no-res obscur. Ens deixa sense dir-nos quina és la falta comesa. He pecat jo en estimar-lo? Ningú em pot fer creure que el fet d’amar ho sigui.

Quan ja no el veig, astorada reconec que ell és el dubte i l’amor més dolç, la pitjor metzina, el fet veritable que mai cap ànima mortal sabrà assolir.

Sempre en la llunyania d’un far eternament inabastable, viuré el seu absent i sublim amor, prometença d’un demà que no comprenc. Ignoro quan serà el dia que tot s’esdevindrà llum, i aquest nou silenci que ara em colpeix, em fa dubtar del remot port sense màcula, que ha de raure enllà de l’horitzó.

Comentaris

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Pat-Rut

Pat-Rut

7 Relats

43 Comentaris

2368 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
La fantasia és la música dels sentits, la realitat és la música del desconcert.


Sigues fantàstic, amic meu.
B.L.