Foto de perfil de manel

manel

97 Relats, 432 Comentaris
103289 Lectures
Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser ja ha arribat el moment de canviar la meva biografia.
El problema és que encara vaig néixer al 66 i encara visc i treballo a Girona.
Per tant, des d'aquí us convoco a una pròxima revisió dels fets.

"Plaers:

El primer esguard per la finestra al matí
El vell llibre retrobat
Rostres plens d'entusiasme
Neu, el canvi de les estacions
El diari
El gos
La dialèctica
Dutxar-se, nedar
Música antiga
Sabates còmodes
Comprendre
Música nova
Escriure, plantar
Viatjar
Cantar
Ser amable."

Bertolt Brecht

Últims relats de manel

  • Una jubilació ben merescuda

    manel - 22-01-2011 - 1311 Lectures - 0 comentaris
    Temps estimat: 3 minuts

    Repte 449 Tema: La monja o El monjo. Paraules clau: llum, suau, veu, regalar. Extensió: entre 349 (mínim) i 449 ( màxim) paraules. més

  • La primera cita

    manel - 08-01-2011 - 1211 Lectures - 2 comentaris
    Temps estimat: 11 minuts

    Relat recuperat i retocat per presentar al concurs "Barcelona, t'estimo" més

  • Pràcticament res.

    manel - 15-12-2010 - 1388 Lectures - 2 comentaris
    Temps estimat: 5 minuts

    Un relat que va sorgir arrel d'uns pantalons vermells... més

  • L'herència de l'oncle.

    manel - 17-10-2010 - 1288 Lectures - 4 comentaris
    Temps estimat: 2 minuts

    Breu història pel concurs de microrelats "Secrets de família". més

  • Allò que el mar no s'endugué

    manel - 17-09-2010 - 1202 Lectures - 0 comentaris
    Temps estimat: 2 minuts

    Repte 436: Confitures i bonsáis, proposat per Vladimir Tema: lliure. Extensió: entre 100 i 300 paraules. Paraula obligada: confitura. més

  • Joiosa tradició

    manel - 10-02-2009 - 1699 Lectures - 5 comentaris
    Temps estimat: 3 minuts

    Repte 369: La joia proposat per Unaquimera Paraules clau: anhelar, fascinant, gavadal, turpitud Extensió: entre 300 i 500 paraules Relat guanyador més

  • La rebel·lió definitiva

    manel - 01-02-2009 - 1388 Lectures - 3 comentaris
    Temps estimat: 3 minuts

    Repte 367: Amos i esclaus, proposat per Dolça Parvati i allan lee Paraules clau: fermall, antítesi, embadalir i categòric. Extensió: mínim 250 paraules, màxim 700. més

  • Una nova generació

    manel - 18-01-2009 - 1738 Lectures - 4 comentaris
    Temps estimat: 4 minuts

    Ridley Scott va donar una volta més a la novel·la de Philip K.Dick, aconseguint un clàssic modern, una pel·lícula de referència. Jo, modestament, he volgut donar una volta més al final d'aquesta famosa adaptació cinematogràfica. més

  • Acte de presència

    manel - 06-01-2009 - 1747 Lectures - 6 comentaris
    Temps estimat: 3 minuts

    Repte 363: A la neu proposat per Nubada Extensió màxima: 500 paraules Paraules clau: canalla, horitzó, floc, rodolar més

  • Contracorrent

    manel - 24-09-2008 - 1848 Lectures - 11 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    Una breu reflexió sobre l'estranya i poderosa realitat que ens pot oferir la poesia. més

  • El preu d'una nit d'amor etílic.

    manel - 27-06-2008 - 2199 Lectures - 14 comentaris
    Temps estimat: 2 minuts

    Repte 332 proposat per Maurici Tema: Borratxera! Paraules clau: relliscar, urinari, plantofada, bufar. Extensió: de 300 a 350 paraules. Relat guanyador. Hi he fet algun petit canvi. més

  • El final d'un llarg silenci

    manel - 03-06-2008 - 2090 Lectures - 5 comentaris
    Temps estimat: 3 minuts

    A la memòria del gran Bogey més

  • Retorn a la feina

    manel - 15-05-2008 - 2128 Lectures - 5 comentaris
    Temps estimat: 3 minuts

    Repte 324: Mitologia. Proposat per Ferran d'Armengol i Màndalf. Extensió: entre 300 i 500 paraules Paraules clau: El nom d'algun Déu/Deessa - crear - llamp - somiador més

  • la fam dels déus

    manel - 07-05-2008 - 1988 Lectures - 6 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    Moments d'angoixa, d'incertesa, de pura i simple debilitat humana. més

  • el bitllet

    manel - 21-04-2008 - 1850 Lectures - 5 comentaris
    Temps estimat: 3 minuts

    Un antic costum del meu oncle amanit amb un punt d'imaginació. més

Últims comentaris de l'autor

  • manel | 16-05-2011

    Ja ho diu la Leela, l’experiència de créixer va lligada inevitablement al fet de viure, i precisament perquè la vida no en te res de lineal, el créixer tampoc. Potser de petits sí que aconseguim una mínima constància en aquest sentit, però des que prenen consciència de nosaltres, des que agafem el toro per les banyes i volem decidir (dins el que ens és possible) el nostre futur, sovint és qüestió de batzegades, de sotracs.
    Però el cert és que, de vegades, quan més fort el sotrac, més ens enforteix el procés de creixement personal, potser perquè hem hagut de sortir de més avall, potser perquè hem aprés a estimar-nos més que mai, potser perquè hem aprés a estimar més que mai.
    Introdueixes el mot créixer a la segona estrofa, en el moment que apareix el fill a les entranyes, com sí el creixement biològic de la petita et fes prendre consciència del teu propi creixement emocional. El poema arriba al punt àlgid al final d’aquesta segona estrofa, per caure en picat tot seguit, com si s’anessin esmicolant els esgraons d’una escala vital. Però el cop final no és el contacte amb el terra, sinó el creixement personal de l’experiència. Un final que encara arrossega la ràbia, però que arriba fins a les portes de la serenor que atorga l’esperança.
    Què més et puc dir? La sola experiència d’un fill (transmetre valors, amor, vida) és tan enriquidora, que ens regala un creixement personal impossible de valorar. La sensibilitat que adquirim potser incrementa els possibles sotracs paral•lels que patim, però ben segur que també ens ajuda a superar-los.

    Encantat de retrobar-te,
    uns petons.

  • manel | 22-02-2011


    abans que res .....les meves felicitacions!
    i ara sí, aquí tens el comentari del jutge d'aquell repte.

    400 paraules. Paraules clau ben col•locades.
    Què t’he de dir Unaquimera!
    Suposo que hi ha un adjectiu per sobre de tot: originalitat.
    Ens presentes un exercici lingüistico-literari (si és que existeix una cosa així) i t’inventes una sèrie de situacions còmiques en un restaurant, a partir d’unes quantes frases fetes de la nostra llengua. La proposta és arriscada, però des del meu punt de vista te’n surts la mar de bé. El text és divertit, com si ens passessin per davant un grapat d’esquetxos còmics amanits amb un punt de surrealisme. Quan l’he començat a llegir la primera vegada no sabia per on em portaves, però mica a mica m’ha anat creixent el somriure i ja no l’he deixat fins al final. I aquí és on trobo potser la part més fluixa: el final no acaba de “tancar” el text, però també reconec que al no ser un text “tradicional”, tampoc s’ha d’esperar un tancament “tradicional”.
    De totes les situacions jo em quedo amb -Estic fins el coll!, .... regalimant jade daurat amb denominació d’origen, francament he rigut. Molt bo!
    En resum, un text decididament original i fresc, però també una proposta arriscada, amb possibilitats de que no funcioni. Però pel meu gust això no succeeix, ben al contrari, el relat és divertit i amè.

  • manel | 08-12-2010

    Sí, amic copernic, el teu text desprèn una lucidesa admirable, com ja ens tens acostumats. Molt ben argumentat tot plegat, però en el món empresarial (com en el món en general), també hi juguen un paper important el poder, l'enveja, les relacions pasionals (matrimonials i extramatrimonials), l'amistat, la família, la por, la covardia, ..... encara que potser tens raó, i la qüestio econòmica sempre té més pes que la resta.
    Encantat de saludar-te aquesta tarda!

  • manel | 04-05-2009

    Des de temps ancestrals la humanitat sempre ha necessitat mites (religiosos o no) on aferrar-se. Només una barana on poder-se agafar perquè les escales de vegades són o massa empinades o davallen massa de cop. A més, amb aquesta barana sembla que l'absurditat d'aquesta escala (on punyetes va a parar?) agafa algun sentit.
    Tampoc cal arribar a l'extrem d'aquella gent que gairebé només viuen pel partit del cap de setmana, però el cert és que davant d'un partit del Barça ets capaç d'oblidar la més gran de les penes.
    De les constants que ens envolten i que ens formen com a humans que som, els culers en tenim una de comuna molt important. Les alegries que ens pot arribar a donar són immenses, i també per això les decepcions són tan profundes.
    De tota manera això també és vàlid per altres clubs de futbol del planeta (penso amb el Liverpool, la Juve, o el Boca Juniors, per exemple), no sé si amb la mateixa intensitat, però això ja és més personal, tot i que la identificació amb un país jo diria que és exclusiva del Barça, si més no entre clubs d'aquest nivell.
    Fixat-hi també com celebren els gols (en Puyol o en Piqué dissabte passat), no creus que estem davant dels gladiadors del segle XXI?

    Uns petons Lauriesta, o Lauretta, o Lauressi!

  • manel | 05-03-2009


    quina crònica més currada!!
    fantàstic! genial!
    estic impressionat, de debó. La Gigatrobada va ser un èxit, però desprès de llegir tot això crec que va ser un GIGAÈXIT!

    salut, poeta de les terres de sud!

  • manel | 31-01-2009

    Aquesta mena de "poemes narració", per dir-ho d'alguna manera, o si més no, des de la meva ignorància, semblen senzills, una mera redacció de fets, o millor dit, de sensacions que li passen a un pel cap en aquell moment. Però demanen un moment d'inspiració continuat i controlat, i l'habitual relectura i reescriptura posterior de qualsevol altre text. Bé, és el que penso, o la meva pròpia experiència, és evident que tothom treballa a la seva manera, tan vàlida com qualsevol altra, però també personal i intransferible. En tot cas el teu poema aconsegueix la narració dels fets (o sensacions) a través de la lírica que embolcalla la poesia, un bon equilibri.
    "Entenc que tot és relatiu i pot convertir-se en un poema". Completament d'acord.
    I per cert, l'enhorabona pel recent premi! Com que vaig arribar tard al fòrum aprofito per felicitar-te des d'aquí.

    Uns petons!
    manel

  • manel | 28-01-2009

    El refugi de les paraules quan l'entorn et desequilibra el cor i l'ànima. Un refugi que no és res més que el desig de ser tu mateixa, de fer i donar el que t'agrada. I no és tan fàcil, no, com bé dius és un autèntic acte de valentia.

    Uns petons, Laura, carregats de felicitacions pel que s'acosta
    manel

  • manel | 24-01-2009

    modesta col.laboració de tocaio a engreixar de comentaris aquest enginyós text.
    Només una pega..... en John Wayne no tenia les cames tortes!

    déuu!

  • manel | 17-01-2009

    Et devia una visita amb calma, llegir-te sense presses, passejar morosament per alguns dels teus textos (bé, és un deute que només jo sabia, allò de pensar: he de anar a veure a la bocidecel). I m'ha captivat aquesta reflexió tan brillant sobre la maduresa, més que brillant, vital. No és fàcil reconèixer que a mesura que passen els anys la vida mateixa et recorda el que ja no pots fer, però encara és més difícil enfocar-ho amb aquest positivisme tan contagiós, com et diuen més avall, carregat de joventut.
    El segon paràgraf l'he trobat genial, carregat d'imatges que reconeixen cada dia en el nostre entorn.
    Un plaer llegir-te,
    Una abraçada,
    manel

  • manel | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • manel | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • manel | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • manel | 11-01-2009


    els dos primers estan "ocupats", t'ho deixo en el tercer

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • manel | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • manel | 11-01-2009

    *
    (ara seriosament)

    Un món més enllà de la virtualitat, on podem mostrar una part del que realment som a través de les paraules, a través de la creació. I això ens fa més humans.

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor