Foto de perfil de Galzeran (homefosc)

Galzeran (homefosc)

Barcelona,

104 Relats, 963 Comentaris
216900 Lectures
Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
A voltes escric per necessitat.

(Maria Barbal dixit)

El bloc de l'home fosc té més relats i poesies meves aneu-hi per aquí

De mica en mica aniré marxant, potser sols quedin alguns relats presentats i escollits en els concursos, i potser algunes poesies, però fins i tot aquestes acabaran per volar-

Gràcies pels vostres comentaris.


Fd'AG


JAUME DARGÓ, UN ALTRE JO

ESCRITS DE L'HOME FOSC

L'HOME FOSC AL FACEBOOK

AUTOR A GOODREADSA voltes, madurar exigeix caure de l'arbre.

Fd'A

Últims relats de Galzeran (homefosc)

Últims comentaris de l'autor

 • Galzeran (homefosc) | 22-05-2017

  Gràcies per la vostra visió, de fet, ni era un començament, més aviat vindria a ser la segona part del començament. I el relat no va gaire més enllà, l'entrellat es resolt molt aviat, cosa que no vol dir que el relat en si no sigui, amb el temps, un primer capítol d'una història més llarga. De moment no està previst, però sí que m'agradaria. De moment seguirà en el calaix.

  Tema puntuació, realment, em costa horrors puntuar amb correcció, aquest era un relat que tenia aparcat feia molt de temps i treballant-lo pel personatge l'hi he canviat el temps verbal, cos que ha creat alguna confusió, i m'he deixat algun verb fora de lloc, i alguna frase mal construïda, a banda de les comes. Però en el fons ja m'està bé, perquè així em doneu aquella mirada al relat, aquells ulls, que jo no sé tenir alguns cops.

  Seguim treballant, i gràcies per la vostra visió.

 • Galzeran (homefosc) | 21-05-2017

  Deia l'exercici que ens calia descriure un personatge i crear expectatives de continuïtat en el relat.

  I aquí ens descrius a un xicot en excés confiat, que potser va una mica sobrat i que si seguim correctament l'el·lipsi narrativa, el marit l'enxampa per casualitats de la vida i se'ls deu carregar a tots dos, o com a mínim al noi el segresta. Cosa que fa pensar que tot l'exercici de la policia, que ho tenia tan senzill, els caurà pel terra en trobar el cadàver del noi, que de ben segur sortirà més tard que d'hora, si no l'han tirat a un pou de calç viva. Teixint aquestes hipòtesis, diria que en aquest sentit sí que crees expectatives de continuïtat i te n'has sortit, tot i que pels pèls. Sota la meva observació lectora d'avui, està clar. Demà igual ho veig tot diferent.

  Diria que el canvi temporal l'hauries de treballar una mica o bé deixar un espai en blanc com una manera de fer-ho entendre millor al lector que anem enrere en el temps, ja que a la primera lectura enganya i confon, però a la segona, o la tercera lectura, ja veus per on vas, fas un flaix back temporal.

  Fora d'això, l'estil narratiu és clar i sense complicacions, fora del salt temporal, que és un tema visual, més que no pas literari. Una aposta que cal revisar però que amb poc pot tenir força interès, i amb més informació que seria el final de la resta de la història.


  Ferran

 • Galzeran (homefosc) | 21-05-2017

  Uf, ho dic, per la frase següent...

  estesos com una infinita cabellera daurada que les segadores han pentinat en simètriques bandes de color or vell salpebrades de reflexos vermells allà on la terra s'obre pas entre els ressecs rostolls.

  i les comes! o una senzilla "i" per algun lloc que ens permeti respirar!

  Jo sí que hi veig una descripció de la persona, potser no hi encerto cap edat concreta, té pares, això sí, però igual no és tan petita. Tot el relat és una introspecció del personatge, mirem amb els seus ulls, som el lector, som nosaltres qui mirem per la finestra, i la nostra condició personal, en un moment passat, de quan érem petits. Mirem-nos dins, no calien més explicacions.

  I no, no em crea expectatives a seguir la història, semblant a com em passa amb el del Joan Albert, és un relat tancat, per a mi, aquesta història en si mateixa ja és tota una història que ens porta a altres mons i es tanca amb la darrera paraula, i això no vol dir que no sigui un bon relat, ans al contrari, m'agrada i per això l'he comentat. M'agrada aquesta prosa poètica tal i com ens la presentes, com bé diu el Lluís, podria ser carrinclona (no utilitza aquesta paraula, però ja era això) i el teu relat és d'un estil elevat, senzill i ben entenedor, que és allò que valorem els lectors, que ens facin pensar i que es vegi el camí que ens mostres.

  He cercat briònia i em diu que és la carabassina que diu... el diccionari...

  f BOT Planta herbàcia vivaç de la família de les cucurbitàcies (Bryonia dioica), de tija enfiladissa, de flors verdoses i de baies globulars fètides de color vermell quan són madures.

  Això també podria ser una descripció de la nena, dic jo.

  I res més.

  Ferran

 • Galzeran (homefosc) | 21-05-2017

  La descripció en primera persona fa difícil saber si t'agradaria seguir amb la lectura o no del relat, ja que la seva narració, amb un final, el d'aquest relat en concret, que és obert, convida a la conformitat amb allò explicat, aquesta història en si mateix ja té un principi i un final.
  Estic d'acord en què el noi sap coses de la família de l'Emília que amb una senzilla explicació quedaria fora de dubtes que no sigui ell un endeví.
  Molt crua i ben visual la descripció del nen malvat que se'n riu del factible destí que els espera, i de ben segur que real imatge.
  Hi ha una frase que comença amb un "Si avi" que hauria de dur una coma en el mig, fora de les coses que ja t'han dit en el comentari anterior i un parell d'errors de ditets, en paraules a les que li falta alguna lletra.

  Fins la propera, esperant haver servit d'alguna cosa, tema difícil, tan el del teu relat, com el d'intentar trobar-hi petits detalls.

  Ferran d'Armengol

 • Galzeran (homefosc) | 07-05-2017

  No sé si la narrativa de ciència ficció és el teu fort, o tan sols és que te'n surts per estil literari personal i imaginació pròpia, però és una distòpia força ben narrada i prou possible, cosa que les distòpies demanen, futurs possibles, per lletjos que siguin. Però, vols dir que calen 5M quilòmetres? Bé, no ho sé, era una pregunta que m'he fet en llegir.

  Felicitats pel relat,molt ben escrit i portat a un final inesperat, cosa que puja nota.

  I cosa a banda, si t'agrada la ciència ficció i estàs pel facebook, mira't la pàgina de la Societat Catalana de Ciència Fició i Fantasia @Sc2f2, aquest any fem una CatCon a Vilanova.
  I si no t'agrada la cifi passa-hi igualment!

  Un plaer llegir-te.

  Ferran

 • Galzeran (homefosc) | 23-12-2016

  bona sortida la teva Montse!

 • Galzeran (homefosc) | 01-11-2016

  Les catarsis solen ser positives i regeneradores. Bon punt de partida, d'un món fantàstic que ens descrius i que sembla més tangible que no vols.

  M'agrada.

  Ferran

 • Galzeran (homefosc) | 26-07-2016

  tu segueix fent nosa, que dinamitzes l'ambient amb molta gràcia i sense fer-se notar gens.

  Ara et diria que és un relat molt realista!! ;-)

  No defalleixis!

  Ferran

 • Galzeran (homefosc) | 21-05-2016

  m'ha agradat, però.

 • Galzeran (homefosc) | 21-05-2016

  un micro relat directe al fetge.

 • Galzeran (homefosc) | 30-04-2016

  i ben portades a un pensament-relat, a un micro assaig molt original. Diria que no cal amoïnar-se per fer-se gran el problema és no fer-se'n, i com deia el gran filòsof... l'Snoopy, "Un dia ens moriren, però tots els anteriors no".

  Bona feina.

  Ferran

 • Galzeran (homefosc) | 23-01-2016

  doncs tenim molts punts en comú en la nostra visió de les xarxes socials, ens arraconen i ens fan mostrar la nostra realitat més perversa, tots hi podem passar per aquesta experiència, sols cal mirar altres temps a relats, ara més tranquil el fòrum, però té moments d'èxtasi creatiu molt salvatges ( ho dic pels trolls).

  Una abraçada de part del Jaume ;-) que diu que li agrada la teva visió... del seu relat.

 • Galzeran (homefosc) | 06-12-2015

  però si ho faig deixaré aquest relat com mostra del meu pas per la pàgina RenC, i com mostra d'allò que representa aquesta gent tan curiosa com són els i les relataires, us enllaço a un fòrum ben aplegat i consirós.

  El fòrum dels adéus.

 • Galzeran (homefosc) | 22-11-2015

  com explores les possibles realitats futures, i com, des de la nostra realitat actual, creiem que ens veuran en un futur llunyà, si superem aquest holocaust que en els fons sembla un fet evident que ens ha d'arribar.
  Un micro que crec has de fer més extens, en una revisió futura, ja que demana més detalls que has sintetitzat en un micro ben resolt, però que demana més informació, a aquells que ens agraden els futurs distòpics.

  Bona feina David!

  Ferran

 • Galzeran (homefosc) | 22-11-2015

  Bon relat Llorenç, i amb un gir argumental ben divertit, i portat. La primera part és un diàleg intern molt aconseguit, amb frases curtes plenes de sentit literari. I la segona un diàleg pare-fill ben trenat i amb un final, que ens condueix al principi del relat, força ben argumentat.

  Bona feina!

  Fd'AG

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: