Els senders del Senyor

Un relat de: David d'Argent
Quadern de bitàcola del bisbe Benedetto Palazzo, comandant i pastor suprem de l’arca interestel·lar ASV Via Crucis.
Dia de navegació 746790 després de l’adveniment de Jesucrist:

“Avui fa dues setmanes que vam inserir-nos en òrbita de Júpiter, però malgrat el gran desplegament de sondes espirituals i totes les nostres pregàries, no hem estat capaços de trobar rastre de Déu a cap de les seves llunes, més enllà de confirmar la bellesa i la vastitud de la santa Creació de Nostre Senyor. Avui encendrem de nou els reactors, i posarem rumb envers el Sistema Solar interior…
L’imam Mustafi i la seva nau ISA Al-Arabiyah ens porten mesos d’avantatge. Cal que ens afanyem.”Dia 748615:

“Hem passat Mart i deixem enrere la Terra, per últim cop. El record del gran sermó a la Basílica de Sant Pere ens fa reviure com va començar tot…
El dia en què l’Agència Espacial de l’Islam va anunciar el programa Al-Arabiyah per anar a l’encontre d’Al·là, molts encara érem seminaristes. Esperonat per la determinació d’evitar que els musulmans trobessin Déu primer i se l’apropiessin per sempre més, el Papa va reaccionar amb la creació de l’Agència Espacial del Vaticà i el projecte Via Crucis. Ens van convocar als que millor ens sabíem la Bíblia, i ens van entrenar per dir missa en gravetat zero. Més tard seríem llençats a l’espai amb un coet Sant Pau Tronador, modificat en forma de creu per tal que no semblés un fal·lus.”

Dia 749002:

“Ens apropem al Sol, i la sotana espacial ens pesa cada cop més. Després d’una maniobra d’assistència gravitacional transmetrem potència màxima als motors, i abandonarem els dominis d’aquest astre diabòlic i refugi de Satanàs, catapultats cap al centre de la galàxia…
Som conscients que la nostra recerca durarà generacions, així que he autoritzat el festeig d’astroreverends i cosmomonges. Confio que una vida sencera de penitència i flagel·lació a bord bastarà per absoldre’ns del pecat que requerirà la reproducció de la tripulació.”

Comentaris

 • Jornada ARC del Microrelat en Català[Ofensiu]


  Cartell

  Invitació

  Jornada ARC del Microrelat en Català

  Biblioteca Esteve Paluzie - Associació de Relataires en Català

  Dissabte, 21 d'octubre de 2017

  [ Inscripcions ]

 • Enhorabona![Ofensiu]

  Benvolgut / benvolguda relataire:

  Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del VII Concurs ARC de Microrelats "Mitjans de transport" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

  És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

  Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ MITJANS DE TRANSPORT, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

  Cordialment,

  Comissió Concursos


  TEXT AUTORITZACIÓ

  En/na .........................................................................................................

  amb DNI. número ......................................................................................

  i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

  AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

  seleccionat del mes de ..............................................................................,

  del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Mitjans de transport” que s’editarà a finals de 2017.

  on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat al concurs).

  Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

  Data .......................................

 • Fremen | 22-05-2017

  Molt ben trobat! I divertit. Fins i tot podria arribar a passar.

 • Divertit[Ofensiu]
  magda | 30-04-2017

  Afegiré al comentari del Qwark que el final també envia al mite de l'Icar, on el sol els farà "caure" per redimir la culpa del seu orgull. Ben trobat, David.

 • Boníssima[Ofensiu]
  jovincdunsilenci | 25-04-2017 | Valoració: 10

  Aquesta carrera espacial espiritual. Ara que, a mi, trobar sotanes a l'espai ja no m'estranyaria gens ni mica. No sé si Déu, però elles, caram, no paren. M'ha encantat el teu relat ple d'humor i molt ben escrit.

 • Amén[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 20-04-2017 | Valoració: 10

  Redéu, et felicito per aquesta imaginació tan consagrada! Mai hagués pensat veure una sotana flotant a l'espai cercant a Déu, cercant la llum. M'ha impressionat i m'ha encantat! Una forta abraçada.

  Aleix

 • Molt divertit[Ofensiu]
  qwark | 20-04-2017

  M'agrada la ciència-ficció en general i també quan agafa tons surrealistes, com és aquest cas. El final és molt adequat perquè passen al costat del sol i "s'escalfen".

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: