LLAMP DE ROC

Un relat de: Josep Ventura

Els verdums i mallerengues feia dies que saltaven per dintre les branques de l'alzina que en Guerau tenia al davant de la finestra del seu quarto i si passava estones mirant-tels, escoltant els seus cants i dibuixant-los en una llibreta.

Un dia va pensar que ell podia millorar aquell bonic quadre. L'endemà quan va tornar del col·legit va anar per feina, arreplega una llata vella que els paletes havien canviat de la teulada, al calaix de les eines de l'avi va trobar una serra de fusta, un martell, una tenalla i claus petits, allà dintre hi havia de tot però ja en va tenir prou, va fer un dibuix en un full perquè no se li escapes cap detall. Va començar a serrar, clavar claus i a dir més d'un renec quan el martell picava els dits. L'obra agafava forma, la base, les parets, la teulada, però hi faltava la porta, la volia rodona i no sabia com fer-la. El calaix de l'avi, i una triba varen donar-li un forat de moneda antiga. Al carener de la teulada va enganxar una anella de filferro, se la mira i bé, mot bé, li agrada, però encara podia millorar-la, al porxo del carro va trobar un pot de pintura verda mig seca i aiguarràs, va tallar uns pèls de la cua del cavall i amb un tronquet va fer el pinzell.

Ara si donava gust de guaitar a aquella caseta, estava molt content, amb un cordill se la va lligar al cos i amb el pal de ganxo d'abastar pinyes agafat a una branca de l'alzina en un girar d'ulls va ser a dalt com els ocells, va lligar-la en un lloc atapeït de fulles i tal com havia pujat va baixar. Cada dia se la guaitava satisfet, però quan un dia va veure com una mallerenga i entrava amb trossets d'herba seca va ser l'alegria de la seva vida.

Al cap d'uns dies una tarda quan va tornar a casa i va anar cap a l'Alzina se li va glaçar la sang, un gat negre com la por s'acostava per les branques a la casa dels ocells. El roc que va llençar travessa les fulles com un llamp i es clava a les costelles del felí, el marrameu i el salt varen ser espectaculars.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Josep Ventura

Josep Ventura

104 Relats

436 Comentaris

70345 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Vaig néixer abans de l’any del fred entre Barcelona i Girona, em varen obligar a aprendre una llengua i es varen oblidar de la meva.
El meu vici es llegir, la meva il•lusió escriure.
Sóc un enamorat del mar, apassionat de l’Emporda, i caçador de la muntanya.

Llegir es la gana insatisfeta del pensament.

Les paraules foren inventades com primitives armes contra la desesperació.

regastell@hotmail.com