Lirisme latent

Un relat de: Cirerot
S'havia assegut a la terrassa d'un bar a prendre cafè. Tenia la necessitat de dir alguna cosa coherent però els pensaments li bullien dispersos i era evident que posar-se a cridar no el faria sentir millor. Al cap d'una estona va veure passar un gos que corria a certa distancia per davant del seu amo. El canitx es va aturar en sec, va aixecar la pota del darrera i va pixar-se a la base d'un arbre. Embadalit, l'aspirant a poeta va deixar la tassa sobre el platet i va escriure: núvols a bord del vent, l'audàcia del temps que l'enyor no apaga. trencs d'alba en terra estranya, il.lusions que no sanen i anhels que perduren. carrers de ciutats sense nom, estúpids coloms i gent embogida. la tarda s'escampa sobre l'asfalt ardent. tinc un cor que batega, soc un esperit que encara brega, vull absorbir la bellesa i fer-la present.
No es pot dir que tingués gaire pressa però quan va acabar d'escriure ja anava pel tercer cafè. Va deixar un bitllet sobre la taula i es va aixecar. Va enfilar carrer amunt, content d'haver-se buidat i disposat a submergir-se en l'anonimat entre la multitud ingent d'aquella hora del vespre.

Comentaris

  • Micció creativa[Ofensiu]
    llpages | 12-05-2024

    Donat el nombre de quissos que pixen pel carrer, si la sola observació d'aquest acte engega un allau de creativitat, doncs ja cal que s'augmenti la memòria dels servidors d'aquest pàgina de relats en català, que s'apropa una onada d'escrits que poden ofegar els que donen el vist-i-plau a la publicació dels mateixos. A banda, també podem observar altres fenomens que podrien engendrar idees per escriure: les gavines atacant els coloms, el nas més llarg dels vianants, etc.

  • Inspiració emergent[Ofensiu]

    Bona tarda, Cicerot:

    De vegades és molt difícil de trobar les paraules adequades i altres cops qualsevol cosa o anècdota la fan sorgir de manera imparable. Així es comporta la inspiració. És important treballar-la per a sortir del bloqueig.

    Una abraçada i continua creant,

    Helena

  • Fisiologia I filosofia[Ofensiu]
    aleshores | 10-05-2024

    O sigui, que el sol acte fisiològic i conductual del gosset, va engegar la creativitat al llindar mateix de la filosofia, doncs.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

  • inspiració[Ofensiu]
    Atlantis | 10-05-2024


    M’ha fet somriure que la inspiració al poema sigui la pixada d’un gos.
    Per cert el poema molt bonic.