De la necessitat, virtut.

Un relat de: lisboa
El cuiner barbut em mira des del televisor i remena la cassola on ha posat l'oli, les cebes ratllades i els alls —en làmines ben fines—, mentre m'explica que s'han de deixar coure molt lentament. Hi ha un tall, d'aquells tan típics en els programes de cuina, i de sobte, el cuiner ja prepara les cuixes confitades de l'ànec; els hi treu el greix la pell i l'os. Salivo. Són gairebé les nou i aviat hauré de preparar-me el meu, de sopar. A la pantalla, l'elaboració dels canelons d'ànec continua. Quan el simpàtic artista dels fogons comença a ratllar la tòfona i el formatge, no puc mirar-ho més: canvio de canal i vaig cap a la cuina. Trec de la nevera una mica d'arròs bullit que vaig guardar del sopar d'ahir i l'escalfo al microones. Em faig un ou ferrat, el darrer que em queda. De postres, tot un luxe: una poma. I l'aigua, de l'aixeta, naturalment. Demà res de dinar, decideixo. Temprança, sóc virtuosa per força! I així i tot, no sé pas com me'n sortiré; em queden poc més de trenta euros per passar deu dies abans de cobrar una pensió que no m'arriba per a res. És terrible, però estic contenta que el meu Pere sigui mort i de no haver tingut mai fills; seria massa horrible haver de compartir aquesta misèria. Sospiro. En Pere era molt de la broma, se'n fotia de tot. Ell faria un acudit, diria quelcom com: els canelons d'ànec hauran d'esperar! I riuria. Ho provo; ho dic en veu alta i les paraules rellisquen, buides i glaçades, per les parets de la cuina tronada. Em marejo, sec en un tamboret que té més anys que jo, i ploro. Després, ja més tranquil·la, segueixo tenint gana.

Comentaris

  • Per força![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 08-02-2018

    Això de ser virtuós per força... Pobre dona! Tan de bo algun dels lectors del teu relat poguéssim convidar-la a sopar!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de lisboa

lisboa

5 Relats

19 Comentaris

3618 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99