Detall intervenció

Repte Clàssic DCCXXVIII La Vida del Altres

Intervenció de: aleshores | 02-10-2022

Repte Clàssic DCCXXVIII Històries sobre la vida dels altres
Comentaris i veredicte

L'element central del repte és la desconeixença/l'esbrinament de la vida del altres: "Qui són?, Què pensen? Ens ho diuen?"

TerricheT, "Històries de Miralls"

Dues persones es coneixen de vista per coincidència en el transport públic, espai massa concorregut d'estranys un pel claustrofòbic pe a relacionar-se. Es presenta una situació inesperada que conèixer la persona amb la que hi hauria un interès de relacionar-s'hi en solitari. Podríem dir, potser, que és una situació esperada.
Hi ha un acompliment del contacte amb l'altre. Però no en sabem gaire d'ell. Possiblement és una imatge simètrica del protagonista.


Prou bé, "Veïns"

Hi ha un interès en conèixer l'altra persona de la qual se suposen coses. Una relació de veïnatge que es va fent més oberta. la realitat acaba desmentint (com a mínim, aparentment) certs temors o suposicions en la persona que ens parla a partir de certs símptomes de tristor alhora que de bellesa física. S'observa una realitat externa objectiva, des de fora, amb la qual no s'interactua íntimament. És més aviat un diàleg interior de qui parla. El reflex de la vida exterior en un mateix.


Jaume Balcells, "Els Quarts"

El protagonista contempla diverses vegades, diàriament, una persona atractiva i la voldria conèixer. Quan ho intenta, sembla que la màgia de la comunicació no verbal ha causat efectes: el subjecte observat (i que pot haver propiciat la observació) ha notat la observació i ha fugit: no vol obrir-se a un coneixement. Es produeix una interacció sense diàleg. En cert sentit s'ha produït una seducció cap al protagonista. Igualment, tot podria ser una fantasia pròpia. Es desconeix la motivació del comportament de la persona observada. El protagonista es nega a si mateix marxant també d'aquell lloc de trobada.


A parer meu, Jaume Balcells és qui s'ha aproximat al tema en major mesura i formalment el seu relat està ben treballat. Per tant el veredicte és: guanyador Jaume Balcells.

Vull agrair-vos la vostra participació que permet que el Repte Clàssic segueixi endavant.


Respostes

  • RE: Repte Clàssic DCCXXVIII La Vida del Altres
    Prou bé | 02/10/2022 a les 08:29
    Enhorabona al guanyador!
    Gràcies pel comentari al meu relat.
    Em va agradat el tema proposat. Bon escrutini i resultat.
    Amb total cordialitat
  • RE: Repte Clàssic DCCXXVIII La Vida del Altres
    TerricheT | 02/10/2022 a les 08:58
    Un tema interessant que dona per molt.
    Ben vist, aleshores, són simetries que s'atrauen. En el fons, ningú és tan diferent, i tots ho som tant. No sempre, però algunes vegades ens busquem a nosaltres en els altres.

    Esperem la teva proposta Jaume Balcells!

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.