Pacotilla

Un relat de: minglo
PACOTILLA
Soc un escriptor aficionat i m’auto-qualifico de “pacotilla” però tinc unes bones teories. Una d'elles és que s’ha de trobar el moment òptim per escriure; a mi m’agrada fer el símil amb la verema. El verolat, la recollida del raïm, s’ha de fer quan els grans estan en un punt molt concret, quan el raïm canvia de color i passa del verd daurat al morat processó de setmana santa. Per tant, per seure’ns a escriure hem d’estar predisposats a inventar i crear. I seguint amb la mateixa paràbola del verolat que per obtenir una millor producció de raïm i l'adequat grau d'alcohol a vegades i en algunes zones cal fer patir el cep, o sigui estressar-lo sembrant gallarets en els passadissos perquè es beguin l'aigua que hauria consumit el cep i així s'estressa. Llavors acumula sucres com a mesura de defensa per tal de que maduri més ràpid. També l’escriptor en alguns moments ha de fer patir als lectors. Obligar-los a pensar. Empipar-los o el que vulgarment es diu “tocar els ous”.
Els vinaters abans del verolat fan una altra feina, uns actes previs i preparatius que se’n diu “follar”, treure la pela del raïm. No desvetllaré si jo ho faig, i si fos el cas si ho faig abans o després d’escriure.

Comentaris

  • De la vinya estant.[Ofensiu]

    Jo no sé pas si ets de Pacotilla, de pa sucat amb oli, o que!, però el cas que per ésser el teu primer relats el trobo molt i molt bo. Serà que m'ha fet recordar a la meva joventut quan treballava al camp? Temps era temps en què ha restat plasmat en alguns dels meus primers poemes com ara Patatxap! i Kints-Kinte. M'ha encantat el sensualisme que desprèn el teu relat, dit d'una manera que fa volar la imaginació i sense haver de recórrer a un llenguatge groller. Benvingut entre nosaltres, a R.C. Per mi pot entrar per la porta gran...,t'ho mereixes....

  • FORA DE CONCURS[Ofensiu]

    Benvolgut/da.

    Has enviat el teu relat a concurs, i no el podem acceptar fins que no ens enviïs les teves dades al concurs, tal com demanem a les bases, que trobaràs en el nostre perfil, o bé a la pàgina d'inici de la web.
    Envia les dades a:
    concursos.arc@gmail.com

    Quan les rebrem posarem el teu relat a concurs i esborrarem aquest missatge.

    Moltes gràcies per la teva col·laboració.

    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

minglo

1 Relats

2 Comentaris

134 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor