La Temptadora del Barri Gòtic

Un relat de: Viking
En la foscor humida del Barri Gòtic, la botiga de la senyora Eulàlia era un far de temptacions. El seu aparador exhibia objectes d'una bellesa singular: joies antigues, llibres rars, i curiositats de llunyanes terres. Però la veritable atracció era la mateixa Eulàlia, una dona d'enigmàtica mirada i secrets obscurs.
Un dia, en Joan, un jove artista ple d'ambició, va entrar a la botiga fascinat per un rellotge de butxaca amb incrustacions de jade. El preu era exorbitant, però la temptació era irresistible. En Joan no tenia diners, però tenia una idea.
Aquella nit, va entrar a la botiga sigil•losament, aprofitant la lluna minvant per amagar-se en les ombres. Va aconseguir obrir la caixa forta i va agafar el rellotge, però en la seva fugida va topar-se amb la senyora Eulàlia.
Els seus ulls, abans plens de misteri, ara brillaven amb una fúria freda. "Has comès un error, noi", va dir amb una veu glacial. "El càstig per a un lladre com tu serà pitjor del que imagines."
En Joan va fugir atemorit, perseguit per les paraules de la senyora Eulàlia. El rellotge, que abans era un símbol de bellesa, ara era un fardell de culpa i paranoia. No podia dormir, ni menjar, ni gaudir de la seva vida. La temptadora del Barri Gòtic l'havia condemnat a un turment intern insuportable.
Un dia, desesperat, en Joan va tornar a la botiga. Va confessar el seu crim i va suplicar perdó. La senyora Eulàlia, en comptes de cridar o entregar-lo a les autoritats, el va mirar amb compassió.
"El teu càstig ja ha començat", va dir. "Has robat un objecte material, però el que realment has perdut és la teva pau interior. L'únic camí per a la redempció és reparar el teu error."
En Joan va seguir el consell de la senyora Eulàlia. Va tornar el rellotge i va buscar la manera de compensar els seus actes. Amb el temps, va aconseguir recuperar la seva tranquil•litat i va aprendre una dura lliçó: la temptació pot tenir un preu molt alt.
La botiga de la senyora Eulàlia va continuar sent un enigma per al Barri Gòtic. Alguns la veien com una bruixa, d'altres com una guardiana de secrets. Però per a en Joan, sempre seria la temptadora que li va ensenyar el veritable valor de la honestedat i la redempció.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer