Tot comença amb un full en blanc

Un relat de: Concurs ARC de microrelats a la Ràdio
Tot comença amb un full en blanc


Diuen que el full en blanc provoca basarda en l’escriptor. Però una pàgina buida de contingut, com un nadó, és ben poca cosa, plena d’alegria i de possibilitats. El que sí que ens hauria de generar pànic és el fet d’acabar-lo. Si no ho veus així, et convido a què m’acompanyis i em digues què sents quan et poso aquí, i et faig treure el cap allí on s’apropa el teu punt final.


Pseudònim: Panxampla

Comentaris

  • Sobre el full en blanc[Ofensiu]
    Tastet | 09-05-2024 | Valoració: 8

    De la vida no me n'ocupo jo; però del que escric, sí. M'ho penso abans de posar el punt final a un text, un comentari... I de vegades prefereixo no posar-n'hi

  • Sobre el full en blanc[Ofensiu]
    Tastet | 09-05-2024 | Valoració: 8

    De la vida no me n'ocupo jo; però del que escric, sí. M'ho penso abans de posar el punt final a un text, un comentari... I de vegades prefereixo no posar-n'hi

  • ben cert[Ofensiu]
    Atlantis | 07-05-2024

    el full en blanc aterra, però el pitjor és acabar, quan, com i amb què.

  • Neguit[Ofensiu]
    TOONI | 06-05-2024 | Valoració: 8

    Davant el neguit de la finalització, poso la incertesa d'un like a una xarxa social...

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 8

l´Autor

Concurs ARC de microrelats a la Ràdio

695 Relats

1206 Comentaris

297752 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
CARATULA CONCURS

Descripció

D’un temps ençà el microrelat (també anomenat, entre d’altres, microconte o microficció) ha guanyat presència en la nostra llengua: són molts i diversos els concursos literaris que hom hi pot trobar. Però hi ha una característica concreta que dota aquesta forma narrativa d’una potència increïble per difondre històries de ficció i noves veus creadores: la seva brevetat.

Basant-se en aquesta particularitat, l’Associació de Relataires en Català fa anys va endegar la campanya “ARC A LA RÀDIO” amb la qual pretén aconseguir, de forma successiva i seqüencial, implantar la lectura de microrelats en els programes de llibres i literatura de diverses emissores de ràdio.

Aquest concurs va néixer de la mà de dues dones amb empenta, allí cap a l'any 2010. Elles són Sílvia Cantos i Silvia Romero, i van proposar la creació del Concurs ARC de microrelats 2010. Secrets. Aquest concurs ha arribat al seu final de la mà de Ferran d'Armengol en els seus cinc últims anys. Tot sense oblidar als anteriors gestors; la Montse Medalla, Sergi G. Oset, Mercè Bagaria i Jordi Masó, tots ells i elles conductors del concurs en totes les seves etapes. Ni cal oblidar el recolzament constant de Toni Arencon, Montse Assens, Vicenç Ambrós, Laura Ropero, Gloria Calafell. Aquests últims anomenats hi són des dels inicis del concurs, i fins al final, i sempre a l'ombra però constant, Ferran Planell, últim president de l'associació.

Malgrat que aquest projecte ha deixat catorze reculls de microrelats i que l'any 2024 va ser l'últim projecte vinculat a l'ARC... No t’ho pensis més i deixa’t endur per la teva capacitat creativa! Escriu microrelats!!!!

Agrupació de Relataires en Català


SOM LLENGUA VIVA!!*!!