Detall intervenció

RE: Repte CXVII: Comentaris

Intervenció de: Buk | 27-04-2006


Boigboig, agraeixo moltíssim la crítica. Continuarem intentant'ho i continuarem aprenent. (Bé, si més no provarem de continuar aprenent...)


Respostes

  • Per a boigboig
    Sol_ixent | 27/04/2006 a les 00:23

    Agraeixo els teus comentaris personalitzats, però permet-me que m'expliqui perquè em sembla que t'has llegit el relat una mica massa depressa i se t'han quedat algunes coses al tinter:

    - En primer lloc, dir-te que "dessobre" amb E final, si que existeix, vindria a ser sinònim de "per sobre de", tot i que en un text aquesta forma queda molt més "formal".

    - "agafaves la porta, d'això nostre..." això són expressions corrents, agafades del llenguatge del carrer. Si no t'agraden és totalment una opinió subjectiva.

    - El final: es refereix a la cançó de Sau, "Boig per tu", que com que no es podia utilitzar la paraula doncs hi vaig posar la referència. Si que és cert que potser queda tot una mica confús, però el que vindria a dir el relat és que un home que escriu s'obssessiona -es torna "boig d'amor"- per una noia, escriu un llibre gràcies a ella, però vol tallar amb el problema i decideix no veure-la més; per això deixa d'anar al bar... i, el final ve a dir que, malgrat els esforços, continua estat boig per ella.

    - Una frase que no s'entén: " abans n'he dit el nom"--> Quan es refereix al nom del bar. Però la frase exacta seria: "Abans no us en he dit el nom"-. Si ho tornes a llegir ja veuras com ho entens.

    - I, per acabar: la paraula "regalar" l'he utilitzat com a substantiu (Regal), tot i que és incorrecte, no? I, respecte a "llibre", vaig esborrar-la en la correcció... Un descuit meu.

    Bé, perdona per la parrafada, però crec que hi havia alguns aspectes que t'havia de comentar...

    Una abraçada, i que consti que no m'he enfadat!

    Sol_ixent

    • Per sol_ixent
      boigboig | 27/04/2006 a les 00:27

      cap problema, ara entenc la frase final. Sí, ja he entes que et falatava un "no" a "abans he dit el nom".
      Sobre dessobre (valgi la redundancia) ja sé que és correcte, el que em sembla estrany utilitzar una paraula "culta" amb expressions "de carrer". Una qúestió de registre. Ets lliure de fer-ho, però t'has de decidir per una o altre.... crec jo. (opinió subjectiva al canto).

      Boig!
      • RE: Per sol_ixent
        Sol_ixent | 27/04/2006 a les 13:24

        D'acord, llavors tots entesos. i, si tens raó, een els pròxims relats ja intentaré cenyir-me a utilitzar un sol "estil"...

        De totes maneres... gràcies pel comentari.


        Sol_ixent
  • com potser haurem d'esperar a demà...
    angie | 27/04/2006 a les 00:28

    només dir-te que no he afusellat cap frase... aquesta me la deia algú d'una altra manera i m'ha agradat posar-la... No sé si aquesta persona l'havia afusellat, és molt probable, de fet, jajaja (quina ironia)

    Merci pel comentari.

    angie


    • Ja està penjat.... i sobre la frase....
      boigboig | 27/04/2006 a les 00:34

      ja imagino que no l'has afusellat!

      De fet, tots no fem res més que repetir repetir repetir el que els altres han dit un milió de vegades abans de nosaltres.

      Ara, repetit a la teva boca... sona d'alló més insinuant!!!!!!!!!

      Versió poètico-masoca (especial dedicada als poetes de la web):
      M'agrada quan m'oblides i jo et dibuixo poemes.....

      Versió porca (dedicada..... a mi mateix!):
      M'agrada quan em llepes i jo et menjo les tetes...

      Versió coprofílica (dedicada.... a algú)
      M'agrada quan em renyes i jo m'hi cago d'esquena...

      Booooooig!
  • RE: pel jutge
    mjesus | 27/04/2006 a les 08:27

    Gràcies pels comentaris tot i estar fora de concurs.

    Tens raó en això de les comes, ho he vist després d'una repassada a fons. El final, mira a mi m'agrada. He intentat fer una reflexió fent un simbolisme amb diversos elements: la porta verda és la línia que separa la bogeria de la sensatesa, el drac és la figura de la bogeria. Volia dir que en qualsevol persona està exposada a creuar aqueta línia. Els bojos a fora o a dins?
    Ha quedat massa concentrat en poques paraules.


    Fins el proper.
    mjesus
  • RE: Repte CXVII: Comentaris
    ninona | 27/04/2006 a les 09:35

    Per boigboig:

    Molt currat.

    Gràcies pel teu comentari.

    En quant a la credibilitat, suposo que tens raó. Un no perd el senderi per creure que l'amor de la seva parella és només una rutina; més aviat volia significar que un detall mínim pot fer vessar el got, desencadenar uns fets desproporcionats ... És difícil plasmar-ho en tan poques paraules.

    Per Unaquimera:

    Moltes felicitats. Espero el nou repte.

    Per tots els reptaires:

    Felicitats a tots, especialment al Mandalf encara que m'hagi tornat "abstèmia" de birretes (per si un cas... :D)

  • RE: Repte CXVII: Comentaris
    Baiba Liepa | 27/04/2006 a les 12:06

    Gràcies, has estat molt amable en comentar el meu repte. Tindrè en compte les teves recomanacions i las de tothom que vulgui ajudar-me. He de dir que el Repte ha estat el que m' ha impusat a intentar formar part d' aquesta colla de lletraferits benhumorats!
    Gràcies un cop més
    Baiba
  • RE: Repte CXVII: Comentaris
    Buk | 27/04/2006 a les 16:09

    Boigboig, agraeixo moltíssim la crítica. Continuarem intentant'ho i continuarem aprenent. (Bé, si més no provarem de continuar aprenent...)

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.