EL PATINET AMO DEL SAINET

Un relat de: Jaumedelleida

No conec massa la reglamentació sobre els patinets elèctrics, però d’una cosa sí n’estic segur: Que no n’estan del tot reglamentats. M’explico, per començar duen un motor, i tot motor, com sol passar en tots els altres vehicles, hauria de cotitzar oi? Què sàpiga cap paga un impost de circulació. Segon: Com a vehicle motoritzat, hauria de tenir una matrícula, ni que fós específica per aquests tipus de vehicles. La porten? No. Crec que volen imposar una assegurança per danys a tercers. No sé si ja és vigent i si no, ja estan trigant massa. Dur casc i només un usuari ja se sobreenten, però la majoria ni cas.


Ah! I després de tanta inversió en carril bici, els hem de permetre que circulin tranquilament per allà on els hi sembla? Tot l’eix comercial i zones exclussives de vianants, la mateixa paraula ho diu: exclussiva. Per tant, qui circulés per aquests vials, multa i/o retirada temporal del patinet. (ah clar! Això no es produïrà per no haver-hi municipals patrullant…)

Com sempre i en definitiva, l’administració sempre retardada, mai preventiva.

Ja ho veieu, cal que ens ho plantegem seriosament, però si seguim així, el patinet s’està fent amo i senyor de tots els carrers i indrets. Si no fos perquè la cosa es greu, tot els usuaris de patinet, semblen formar part d’un gran sainet.

Acabem doncs amb la comèdia i d’una vegada, fem net.

JAUMEDELLEIDA


Comentaris

  • Completament...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 25-07-2024

    d'acord amb aquesta reivindicació, i molt necessària. L'administració hi hauria de prendre mesures amb caràcter urgent.
    Aprofitant la ben estesa, moltes felicitats pel dia del teu Sant.

    Una abraçada Jaume.

    Rosa.

  • AIXÒ ÉS UN ARTICLE NO UN RELAT[Ofensiu]
    Jaumedelleida | 25-07-2024


    Com autor d'aquest "relat" vull comentar que ha estat una carta dirigida al Director de la premsa local lleidatana, però atesa que la problemàtica dels patinets no és exclusiva de la nostra ciutat, he cregut adient difondre-la per a més consciencia de la ciutadania

    Jaumedelleida

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

368 Relats

732 Comentaris

376819 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com