Detall intervenció

Relatsencatalà al diari ARA

Intervenció de: Leela | 09-06-2013

Bon dia,
potser ja us heu adonat o ja ho heu comentat però només us volia adreçar a la notícia del diari ARA d'avui on esmenten el web :

http://www.ara.cat/premium/societat/Micromecenatge-emprenedoria-coneixement_col-laboratiu_0_932306994.html

(aneu al paràgraf que comença per Cor de Carxofa, on es parla de glosa).


Respostes

  • RE: Relatsencatalà al diari ARA
    Leela | 09/06/2013 a les 08:44
    Coses que funcionen: 15 iniciatives d'èxit nascudes a internet

    Més enllà de la crisi, desenes de projectes constaten que a Catalunya hi ha idees, talent i excel·lència. Micromecenatge, emprenedoria i coneixement col·laboratiu: nous conceptes per a una nova economia
    ISAAC SALVATIERRA

    Barcelona | Actualitzada el 09/06/2013 00:00


    Cor de carxofa: T'agrada la glosa?

    És una gran iniciativa minoritària que demostra com l'ús d'internet pot dinamitzar petites comunitats i posar en contacte ciutadans amb interessos compartits, allunyats físicament. Glosar és cantar versos que s’improvisen al moment d'interpretar-los. Cor de Carxofa és una plataforma que agrupa els seguidors d'aquesta pràctica per difondre aquest gènere poètic i musical. Spotify és ara mateix el gran aparador dels grups de música a internet, també els catalans. Els que encara no han publicat un disc, fan servir les plataformes Bandcamp o Soundcloud, substituts de Myspace, en plena decadència. Però hi ha moltes altres iniciatives locals per promocionar la música. Música Lliure, inspirat en el MusicaLibre o el Jamendo espanyols, permet escoltar i descarregar gratis cançons d'autors catalans. Tots els temes són de domini públic a través de llicències de 'copyright' flexible. Hi ha més de 1.200 cançons de 200 autors. Una plataforma similar és terceravia.cat.
    En el camp de l'escriptura, una xarxa pionera és Relats en català, una plataforma creada el 2004, on qualsevol autor pot penjar contes. Una xarxa social d'escriptors de tot el país, abans que nasquessin les xarxes socials. Poca broma, hi ha més de 70.000 relats publicats. L'eclosió digital també ha sacsejat el camp editorial. L'última iniciativa a la xarxa és Entre escritores. Set editorials, entre elles la catalana Club Editor, han creat una nova plataforma per descobrir autors i començar a donar forma als nous models editorials. Una altra xarxa social d'èxit en el camp literari és l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, amb força activitat a Twitter i Facebook. L'aula també ofereix cursos virtuals
  • Quina notícia més maca
    allan lee | 09/06/2013 a les 09:39
    he mirat per aquest Club Editor i sí que sona interessant. Moltes gràcies per posar-ho, guapa. Muaaaacs. I bon dia;-=))

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.