Arnau

Un relat de: Atlantis
Arnau

Quan va arribar a Escòcia des del petit poble del Pallars, on havia viscut fins als tretze anys, va quedar impressionat pel clima i el paisatge que lligava amb la seva personalitat abrupta i melancòlica, accentuada per la pèrdua prematura dels seus pares.

Els seus oncles Harry i la tieta Queralt, es van fer càrrec d’ell, quan va quedar orfe i van procurar donar-li una bona educació, ja que els dos, catedràtics i estudiosos, no havien tingut descendència.

Habituar-se als costums refinats del nou entorn també li va costar. De caràcter tímid i introvertit es va refugiar a la lectura de llibres en què estava abastida l’enorme biblioteca en aquella casa victoriana on ara vivia. I també va trobar alberg en les llegendes que li havien explicat els seus pares i en el paisatge de quan era petit, ple d’altes i aspres muntanyes i de llacs d’un blau intens.

Però l’educació exquisida que li van procurar no va esborrar mai aquell posat rude d’un noiet de muntanya.

Per això quan va guanyar el premi al millor text literari promogut per la prestigiosa universitat de St Andrews ningú se’n sabia avenir. Ni els companys de classe, que el menyspreaven pel seu origen estranger, ni pels professors que l’acceptaven amb una certa condescendència. Només els seus oncles es van sentir orgullosos i cofois del premi. I aquella noia de mirada lànguida que s’havia quedat ennuvolada per ell i per les històries que li explicava de la seva infantesa a les muntanyes del Pirineu.

L’Arnau va tenir un sentiment contradictori: de satisfacció per sentir-se valorat al mateix temps que li semblava que aquest guardó faria encara més pregona la distància que sentia amb els altres.

Comentaris

  • Una persona introvertida. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 31-08-2023 | Valoració: 10

    Bona descripció de la història d'un xic orfe, quan es va quedar jove. L'estudi de l'Arnau, va estar ben valorat.
    M'ha agradat molt com analitzes la situació de l'Arnau.
    I gràcies per la teua opinió sobre el meu poema "Ala del meu cor".
    Bona nit i ens llegim.
    Cordialment.

  • Gràcies[Ofensiu]
    Nua Dedins | 31-08-2023 | Valoració: 10

    Bonic i ben construit relat, 'Atlantis'. Enhorabona.

    Com bé diuen llpages, la Rosa, en Fidel o 'Prou bé', aquest text permet parlar dels PREJUDICIS. Certament no s'hauria de valorar algú pel seu aspecte, procedència, ... és clau aprendre a saber escoltar a l'altre, i en la diversitat justament hi ha la riquesa i lloc per a la creativitat i l'enriquiment.

    Ens seguim llegint i molt bon darrer dia d'agost!

    Aprofito també per donar-te les gràcies del temps dedicat a llegir el relat 'El meu quadern de bitàcola' i pels teus comentaris.

  • Hauria d'ésser que ésser bell volgués dir que que ets
    una persona bona i intel·ligent.... Perquè si partim de la base que som auto-creadors bo i emprant la vibració del nostre esperit....Però a vegades aquesta premisa divina falla ...

  • Prejutjar....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 29-08-2023

    abans de conèixer ni saber res, tan sols per laimatge, l'origen...Un fet bastant habitual, que amb el temps ens pot soprendre gratament.

    Un relat que posa en relleu una realitat fefaent.

    Molt bé Atlantis.

    Rosa.

  • El continent i el contingut[Ofensiu]
    llpages | 29-08-2023 | Valoració: 10

    Jutgem sovint per l'aspecte exterior de les persones, sense valorar el que amaguen dins. Però quan surt l'aspecte més brillant d'aquest contingut, aleshores ens adonem que havíem prejutjat equivocadament. L'hàbit no fa el monjo, diuen, i crec que és veritat. Un relat que ens alliçona amb una història que segur que té la seva versió en el món real. M'ha agradat!

  • Dickensiá?[Ofensiu]
    Prou bé | 28-08-2023

    Potser no gaire però m'ha fet pensar en personatges i ambients descrits per C. D. També l'esperit de acceptació i superació del protagonista.
    M'ha agradat molt com escrius i descrius el relat.
    Amb total cordialitat

  • BEN POSSIBLE[Ofensiu]

    Atlantis,

    Una història que podria ser ben real.

    Altrament, és un exemple de les coses que, sovint, resten amagades en el dins de cadascú i que, tanmateix, exerceixen de palanca per a treure el millor de les persones.

    Gràcies.

    Salutacions,

    Fidel Gangonells

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Atlantis

Atlantis

163 Relats

1397 Comentaris

101552 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
From


M'agrada escriure, sobretot poesia , i compartir amb vosaltres els meus poemes.

El meu correu és fogirave@gmail.com