Detall intervenció

RE: cachaça , algú sap si existeix aquesta paraula?

Intervenció de: Epicuri | 03-06-2014

Diria que es gel picat o un condiment d'alguna beguda o alguna beguda ( o gel picat, o un herba)de la Amèrica sud tropical Ara, no se si en català...). Crec que estic en la pista...per si pot ajudar.


Respostes

  • RE: cachaça , algú sap si existeix aquesta paraula?
    Carles Ferran | 03/06/2014 a les 00:19
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Cacha%C3%A7a
    • RE: RE: cachaça , algú sap si existeix aquesta paraula?
      Carles Ferran | 03/06/2014 a les 11:41
      Cachaça és una beguda alcohòlica destil·lada producte de la fermentació de la canya de sucre. És un producte principalment del Brasil on rep també altres noms com aguardente, pinga o caninha entre altres. L'any 2007 es van consumir 1.500.000 litres de cachaça dins del Brasil i 15.000.000 litres fora del brasil.[1] Típicament té un grau alcohòlic d'entre 38% i 54%.[2] Quan és de fabricació casolana encara pot ser de més graduació. La diferència més gran entre la cachaça i el rom és que aquest segon es fa amb melassa un subproducte de la fabricació del sucre i la cachaça es fa del suc fresc de la canya fermentat destil·lat.[3]

      La Cachaça, com el rom, té dues varietats sense envellir (blanca)i envellida (daurada). La cachaça és l'ingredient principal de la caipirinha.
  • RE: cachaça , algú sap si existeix aquesta paraula?
    Epicuri | 03/06/2014 a les 10:19
    Diria que es gel picat o un condiment d'alguna beguda o alguna beguda ( o gel picat, o un herba)de la Amèrica sud tropical Ara, no se si en català...). Crec que estic en la pista...per si pot ajudar.
  • RE: cachaça , algú sap si existeix aquesta paraula?
    rautortor | 03/06/2014 a les 12:00

    A banda dels significats científics, hi ha un detall important a tenir en compte. En català el so "ch" no existeix, crec.
    Per tant i intuint una mica per on van els trets de l'Annalls, jo m'inclinaria per un castellanisme, "cachaza", que en català vol dir, simplement, "cançoneria".

    Se sol dir, "ets un cançons, noi, tens una cachaça...!"

    Dixi
  • catxassa
    magalo | 03/06/2014 a les 18:06

    Jo he trobat això i aquesta paraula la havia sentit a dir al meu pare:

    Catxassa: Persona que es mou sense esma, amb posat fleuma. Per exemple: Amb aquesta catxassa no acabaràs mai els deures, ni arribaràs mai enlloc.
  • MAGALO siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Annalls | 03/06/2014 a les 19:11

    Gràcies a tots... el significat que cercava i que no és el primer, al menys en castella ( Carles Ferran el teu era el primer ), és aquest que ha trobat la Magalo i no sabia si en català era catxassa, doncs el traductor em deia catchaça, i no havia trobat ni un ni l'altre .
    Raúl has endevinat bé; i sí existeix en català alguna paraula amb la lletra ch , ho sé perquè la meva profe de cat va anar al Gran Dictat, i la segona setmana va perdre davant un holandes que viu aquí, amb una paraula on hi sortia i no recordo.
    Epicuri segurament el teu té a veure amb el primer tema.

    Gràcies .

    Carles m'estic barellant amb els pronoms, ufff els les les hi ho ....

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.