Amb ganes de CONVERSAR

Un relat de: Joan G. Pons
En tota "conversa", a més de parlar, cal tenir molt present, els moments d'escolta
Opinem, es una qüestió fonamental.

Encara que siguem protagonistes de la conversa, ajuda i enriqueix, oferir amablement, temps d'escolta i que puguin opinar, aportar, participar en el tema de la conversa.

No es tracta de fer silencis, sinó oferir, promoure, suggerir,la participació de les altres persones, amb la intenció de enriquir el tema de la conversa.

També aquesta participació activa, informa sobre si el tema de conversa, té un seguiment, comprensió, etc.

Un altre aspecte molt important, sobre una bona conversa, es la forma com expressem els continguts, originalitat, amb la intenció de animar a la participació, no interrupció.

Oferir, promoure, converses participatives, un bon canal de formació.

...................................................................

Comentaris

  • La conversa ompli el ser. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-08-2024 | Valoració: 10

    Sí, tens raó, Joan. Has fet un bon assaig, perquè dona per a pensar. La conversa deu ser recíproca i comunicativa. Molt ben plantejat l'assaig.
    Enhorabona, Joan.

    Cordialment.

    PERLA DE VELLUT.

  • sobre la conversa[Ofensiu]
    Nua Dedins | 12-08-2024

    Un tema complex el que exposes, Joan G. Pons. De totes maneres, a la vida les coses han de fluir i ser senzilles, per tant, cal cuidar a les persones que tenen la mateixa sintonia i volen conversar. Però no sempre és la mateixa persona, ni el mateix tema, ni el mateix moment el més adequat... Cal observar i escoltar... i llavors, tot flueix.

    Bon agost i bona escriptura!

  • ¿I amb QUI conversaràs?[Ofensiu]
    histories_medievals | 12-08-2024 | Valoració: 9

    Realment, en Sòcrates va fer una nefasta feina... Em dol dir-ho, però potser Nietzsche no estava tant equivocat al dir que els atenesos varen fer bé en obligar-li a Sòcrates a beure la cicuta (o no el varen obligar tant, donat que va tenir ocasió de fugir i no la va voler ni intentar aprofitar).

    D'acord amb oferir la oportunitat de conversar i d'escoltar idees, però ¿amb qui la utilitzaràs?

    Per començar, amb un superior laboral o estudiantil ni t'ho pensis, en intentar conversar. Són gent a qui en el fons ni els hi agrada gens que facis preguntes durant la classe (tot i que teòricament donguin torn per parlar, potser només ho fingeixen) o que els hi discuteixis sobre un càstig que tu o un altre va a rebre.

    A més, sobre política no val la pena ni parlar-ne, o gairebé. És un tema molt irritant i que sol tenir molta controvèrsia. I amb la gent de parla espanyola fora de Catalunya, encara menys. L'Espanya eterna és el seu pretext.

    A més, hi ha gent que ni conversa, i menys quan no té ganes. Ma mare és una d'aquestes persones. Lamentablement. Però cal fer-se'n una idea.

    A més, influits per l'esperit socràtico-grupal, qui es vol fotre de tu no dubtarà en utilitzar altres persones per a fer-los xocar en contra teva.

    No vull dir que no trobaràs ningu per parlar amb tu... afortunadament, alguns sí... però en determinades ocasions i en determinades persones, i res més.

    És la vida, i no canviarà demà mateix.

    Però m'agrada el teu intent de voler conversar i fer escoltar i fer-te parlar....

    Salut, Jordi!!! Passa un bon dia.

  • Corecció[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 11-08-2024

    Es necessita. Sobra l'accent,

  • Per conversar...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 11-08-2024 | Valoració: 10

    és necessita un mínim de dues persones, i si no es duen a terme aquests requisits que tu apuntes, deixa de ser una conversa i es transforma en un monòleg, que no tothom està disposat a escoltar.

    Molt encertat Joan.

    Una abraçada.

    Rosa.

  • Converses[Ofensiu]
    SrGarcia | 11-08-2024

    Tens tota la raó del món. Això és així en general i podria ser així també a Relats en Català, però, obsessionats amb les matemàtiques com són alguns, això es veu que no pot ser.

Valoració mitja: 9.67