I és aleshores... quan tot passa

Un relat de: Nua Dedins
Le langage qui relie les êtres lointains porte en lui la dureté du minéral et la lumière des étoiles" - Vol de nuit (Antoine de Saint-Éxupery)



Cel nocturn i màgic que deixa caure perles de llum, lluernes d'un bosc frondós.

Sovint, enmig d'un llarg silenci, esperem una resposta.

Sovint, no passa res...

i és aleshores... quan tot passa.

"Semblava tot perdut?

La llum es debilitava com un castell de sorra quan diu adeu a l'onada. La cortina de la nit es desplegava per mostrar un nou espectacle. Una orquestra de grills entonava el primer moviment d'aquella simfonia nocturna que cada vespre sonava diferent. Una ovella tenia la valentia d'entonar que tot anava 'bé' després d'haver-se passat el dia remugant els brins d'herba fresca que se li creuaven pel camí. El drap de cuina encara era humit. El plat reposava damunt del marbre d'aquella cuina que feia olor a nostàlgia. Va escórrer fins a l'última gota aquell fregall que netejava fins i tot els records més amargs i després va dirigir-se fins a la terrassa. Es notava assedegat. Era una nit xafogosa i enyorava el mar, que li quedava uns quilòmetres més lluny del seu refugi. Lluny de tot, hi anava sovint per reflexionar. Va deixar a la tauleta aquella darrera copa de chardonnay. Quiet, assaboria el sons d'aquelles muntanyes que tan estimava. Poc a poc, li van començar a espurnejar records mentre el cel es cobria d'un llençol d'estels i li somreia la Lluna. Una lleugera brisa va acariciar-li l'espatlla. La cortina serpentejava aquella nit serena. De sobte, va veure una pinzellada de llum al cel, que s'esvaí tan fugaç com havia aparegut. Va pensar que tot era efímer i que la impossibilitat de retenir aquell sentiment el feia fràgil, com ho és el pètal d'una rosa o la olor de l'herba fresca del matí. Moments intangibles però viscuts i que no es podien congelar. Restava el darrer glop, va remullar-se els llavis i al ritme de l'agulla invisible del temps va notar com li cremava la pell i pensava en ella. Era com una llavor que lentament creixia a dins seu. Tenia la certesa que esclataria una nova albada i que floriria un nou camp d'ametllers. Tot era possible, es repetia. L'hèlice nocturna seguia el seu vol i la Lluna, esperançada i far per a molts, era arpejada per un estol de llàgrimes de sant Llorenç en aquella simfonia nocturna que també tindria el seu final. Perquè fins i tot la por, els dubtes, els conflictes i els moments foscos, no duren per sempre."




Un relat inspirat en molts moments dedicat a tots vosaltres, lectors, i fruit d'una lectura d'estiu del gran Antoine de Saint-Éxupery, "Vol de nit", durant aquestes nits màgiques que ens regalen la pluja d'estels (llàgrimes de Sant Llorenç). I de fons, una banda sonora ben escaient com l'Himne de l'amor tan ben interpretat per la Céline Dion durant la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Paris 2024.

Comentaris

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-08-2024

    Bona vesprada, Nua Dedins:
    Gràcies per la teua opinió al meu poema "A la deriva", on em dius que és "bonic homenatge poètic". M'alegre que t'haja agradat.

    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT.

  • Llàgrimes de Sant Llorenç [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-08-2024 | Valoració: 10

    Molt ben expressat aquest relat que té un sentit meravellós, que a través del temps li dones unes emocions íntimes que és com si fora pròpia dels teus sentiments.
    És preciós tot el relat! Té una sensibilitat que perdurarà en el teu cor i en els lectors.
    M'ha agradat molt, per les situacions que té.

    (Està bé que quan em comentes que poses "Rafael", no passa res. Però et comente que la majoria de les persones, quan em comenten posen en la pàgina "Perla de vellut": El meu pseudònim. Per particular em pot posar el meu nom. Gràcies).

  • L'aviador[Ofensiu]
    SrGarcia | 13-08-2024

    El teu text té una bellesa poètica que evoca profundes emocions i imatges captivadores. És una reflexió íntima i nostàlgica sobre la fugacitat del temps, la natura efímera de les emocions i la manera com els records es fusionen amb l'entorn que ens envolta. Les descripcions són delicades i precises, transportant el lector a una nit tranquil·la i meditativa, plena de símbols com la llum que es debilita, l'herba fresca, el mar, i la Lluna, que actuen com a elements de connexió amb els sentiments del protagonista.

  • imatges[Ofensiu]
    aleshores | 13-08-2024

    Has de canviar cada símbol de parèntesi pel signe corresponent de major que i menor que

    (center)(img src=https://i.pinimg.com/originals/f9/b0/2b/f9b02b8bfcd154ad2e9563b78f668849.jpg width=330 height=480)(/center)



    Entre mig veuràs que hi ha una adreça que comença amb https i acaba en .jpg. És l'adreça on estigui ubicada la imatge que vols inserir.

  • Pluja d'estels[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 12-08-2024 | Valoració: 10

    que exalcen records, moments irrepetibles, tristor, alegrança, enyorances... Instants efímers que no es poden perpetuar. El món no para de moure's i nosaltres amb ell.
    Un relat amb un gran missatge que enlluerna, com la pluja d'estrelles que podem gaudir aquests dies.

    Preciós Nua Dedins.

    Una forta abraçada.

    Rosa.

  • Reflexió [Ofensiu]
    Joan G. Pons | 12-08-2024 | Valoració: 10

    Bon Relat per reflexionar, sobre les diverses situacions i pensaments plantejats. Enhorabona.
    Agraeixo el teu comentari al meu Relat.
    Salutacions molt cordials i feliç estiu.
    ...........

Valoració mitja: 10