Detall intervenció

x Joan Colom

Intervenció de: AssociacioRelataires | 02-04-2024

Ja saps, Joan, que hi ha gent que no agrada que ens autocomentem, i algú t'ha marcat el teu propi comentari com ofensiu.
Mira en la mesura que et sigui possible, escriure aquests comentaris en el fòrum, on tothom et pugui llegir i contestar.

Nosaltres aviat marxarem de la pàgina, i esperem que aquesta època de calma s'allargui, però ja no ho sabrem. Per això cal que ens respectem tots, els uns i els altres. Hem vist disputes molt agres per aquí, i amb respecte, aquestes coses es poden evitar.


Respostes

  • RE: x Joan Colom
    Joan Colom | 02/04/2024 a les 22:32
    D'acord, AssociacioRelataires, ho tindré present. El que no acabo d'entendre és en què aquest autocomentari ha pogut resultar ofensiu per a algú. No crec que sigui per la correcció d'un paràgraf del relat, que hi he reproduït i en què hi surt repetidament la paraula "puta". En fi...

    Sí que vull aprofitar per exposar-vos una qüestió. Si algú de vosaltres m'ha seguit en els relats, sabreu que sóc un barceloní que des de fa vuit anys resideix a València, amb curtes escapades a Barcelona, cada tres o quatre mesos, per netejar un pis que tinc, a l'Esquerra de l'Eixample, i veure els amics. Fins ara, en el primer quadrimestre de l'any aprofitava la setmana llarga de Falles per fugir a Barcelona. Aquest any no, i pensava escapar-me per ser a Barcelona el Dia de Sant Jordi. Us ho creieu o no, el motiu era deixar-me caure per la parada que munteu, que almenys l'any passat era a la Plaça Reial, per veure si tinc ocasió de conèxer-vos presencialment.

    El cas és que no tinc ni idea de quins dels habituals del Fòrum pertanyeu també a AssociacioRelataires o els ajudeu de tant en tant a validar relats d'autor. Hi ha alguns, com Galzeran, Rautor, TerricheT o Fidel Català que per algun comentari intueixo que hi formen part... Tampoc no sé si el Dia de San Jordi és aprofitat per gent com Aleix de Ferrater, Aleshores, Alfons Laliga, Allan lee, Antonio Mora, Atlantis, Brins, Cargolsalalluna, Cesca, Cuidador_d-ossets, Elisa Martínez, Endevina'm, Ginebreda, Homo insciens, Jaume Balcells, Jere Soler, Joan G. Pons, Jomagi, Josep Maria Basté, Histories_medievals, Iona, Ivan Bonache, Kefas, Laila, Lisboa, Llpages, Magalo, Magda Garcia, Manelfoo, Marialluïsa, MariaM, Marina i punt, MJosep, Montseblanc, Nil de Castell-Ruf, Nua Dedins, PERLA DE VELLUT, Prou bé, Rnbonet, Rosa Gubau, SinKaLip, SrGarcia, Unicorn_blanc_del_bosc o Urkc-Eduard per deixar-se caure a la paradeta i fer-la petar, però m'agradaria conèixer les cares que hi ha darrera de noms de guerra com el meu, Joan Colom.

    Ara, si us sembla que vaig molt depistat pel món, perquè la paradeta només té objectius comercials o promocionals, i que els relataires en principi són refractaris a revelar la seva identitat, feu-m'ho saber, retardaria la meva estada a Barcelona fins a la primera meitat de maig i així m'estalviaria els tràmits de votar per correu des de València.
    • RE: RE: x Joan Colom
      Galzeran (homefosc) | 03/04/2024 a les 00:12
      Dels que has anomenat, jo com homefosc o Terrichet soc de l'associació, en rautortor és associat, no de la junta.
  • RE: x Joan Colom
    Ginebreda | 02/04/2024 a les 23:08
    Estimat Joan,
    Et prenc la paraula i, quan sàpiga on serà la paradeta, m'hi aproparé per saludar-te i conèixer algun altre company/a.
  • RE: x Joan Colom
    Galzeran (homefosc) | 03/04/2024 a les 00:09
    Aquest any la paradeta serà a Vilassar de dalt. A Barcelona ja no la posarem més.

    Fidel Català no pertany a l'associació, no està ni associat, si més no pel nom amb que el coneixem nosaltres, que com tu, no fa servir a Relats. És un amic i conegut relataire, i no sol baixar mai a la paradeta o jo no l'he vist els últims deu anys. Viu fora de Barcelona, per Osona, si no recordo malament.

    L'associació de relataires, si no surt una llista que substitueixi a la junta actual, es dissoldrà després del lliurament de premis del concurs de microrelats. Una associació cultural agafarà el relleu, però que no gestionarà cap activitat de les que hem estat realitzant nosaltres els últims anys, sols publicarà el recull d'aquest any i en farà la distribució als autors i qui hi estigui interessat en adquirir.
    Si aquesta associació cultural vol participar d'alguna manera a la pàgina, ja us ho faran saber ells.
  • RE: x Joan Colom
    aleshores | 03/04/2024 a les 08:43
    Potser algú habitual de RC tingui ganes de fer la gestió de la pàgina: altes dels relats, comunicació amb Omatech, arbitratge,...
    necessitaria un ajudant i també un suplent per a moments on no queda ningú disponible.
    Sense aquesta gestió la pàgina té difícil la continuïtat, em fa l'efecte.
    (sempre que no es desdiguin els que ho feien fins ara)
  • RE: x Joan Colom
    Atlantis | 03/04/2024 a les 09:23
    Reprodueixo el què he escrit a Endevina'm en un altre missatge


    Llàstima, que pel que sembla, la pàgina potser no continuarà. Us agraeixo molt haver obert la pàgina i haver-me donat la possibilitat d'escriure. Ja em faig càrrec que dona molta feina i que caldria un grup de gent sobretot jove i amb empenta perquè la continués. Jo ni per l'edat, ni pels meus coneixements d'informàtica i d'organització no me'n veuria capaç. I pel que veig, la gent més implicada, tampoc.

    Me n'adono també que les persones que escriuen més bé, fan el pas de publicar ells. Així que haurem de dir adéu, a aquest lloc, que es bo per compartir i intercanviar, encara que he trobat a faltar més la interacció entre nosaltres.


    Pel què fa a veure'ns i coneixe'ns la cara, em sembla que la majoria de gent no està per la "labor". La meva experiència és que l'anonimat et protegeix de qui som de veritat i que sempre hi ha una certa desil·lusió quan et veus en persona. O no.

    A mi , hi ha moments que m'agradaria conèixer gent en persona i sobretot continuar l'intercanvi de Relats d'una manera o altre. Al començament de participar a Relats, vaig anar a la paradeta, però ningú va fer cap gest per fer una coneixença.
    • RE: RE: x Joan Colom
      Galzeran (homefosc) | 03/04/2024 a les 14:24
      En cap moment s'ha dit que Relats en Català tanqui al pàgina.

      He dit que la gent que fins ara had ut l'associació proposa tancar-la a partir de novembre, quan s'hauran lliurat els premis del XIV Concurs de microrelats.

      Si es prsenta alguna llista abans del 25 de maig que se'n vulgui fer càrrec de tirar endavant l'asociació, se li traspassaran els poders a la nova junta. Els poders i tot allò que comporta, com material i altres tasques diverses.

      La continuitat de la pàgina no està en dubte, i ara mateix hi ha dos relataires nousque s'encarregaran de validar relats, de fet, ja ho estan fent.

      Sols l'encarregat del concurs valida encara els relats del concurs, i si pot, la resta.

      És a dir, ara hi ha tres persones que tenen la clau de validar relats, esborrar comentaris ofensius, i eliminar missatges/perfils de bots estrangers.

      Si no es presenta cap llista alternativa per a l'associació, aquesta desapareix a finals d'any. La pàgina continua.

      Qui ara valida els relats té contacte amb Omatech, creadors d'aquesta pàgina i qui la manté oberta. (Això contesta la pregunta del Joan Colom, que qui va crear la pàgina.)

      No patiu, podeu continuar publicant relats.

      La continuïtat del concurs l'any vinent depèn de si algú se'n vol fer càrrec i fa una proposta seriosa als qui gestionaran el patrimoni físic de l'extinta associació, si no l'agafa algú abans de liquidar-la.

      Atlantis, no pateixis, no cal que te'n facis càrrec tu de comandar una nova associació. I em sap greu que no et saludés ningú, ni ningú et reconegués quan vas venir a la paradeta. Segurament jo no hi era, i si hi hauria estat, segur que et vaig saludar.

      Bon dia, companys!
      • RE: RE: RE: x Joan Colom
        Atlantis | 03/04/2024 a les 17:55
        A Galzeran.

        Perdó, ho havia entès malament. Pensava que l'Associació portava l'administració de la pàgina i Omatech la part tècnica.

        M'alegro que la pàgina no es tanqui i segur que trobareu gent jove, amb ganes i capaç de portar endavant l'Associació. Així ho espero.

        gràcies. Salut.
  • RE: x Joan Colom
    Atlantis | 03/04/2024 a les 09:25
    Si hi hagués un quòrum important, gent amb ganes de conèixer i de intercanviar opinions sobre escriure, hi participaria.
  • RE: x Joan Colom
    Joan Colom | 03/04/2024 a les 09:41
    Em sap greu que per Sant Jordi no munteu la paradeta a Barcelona. Com Ginebreda, sentia curiositat per conèixer relataires en carn i ossos, però, en vista del que hi ha enguany, ajornaré la meva visita a Barcelona per poder votar presencialment el 12 de maig. En fi, espero que algun any torneu a Barcelona. No trigueu molt, que als meus setanta-set tacos...

    Dec estar molt espès, perquè després de llegir la resposta de Galzeran/TerricheT i l'article de la Viquipèdia "Usuari: Associació de Relataires en Català", encara ho tinc més confós que abans: jo em pensava que l'Associació havia creat la web Relats en Català i ara resulta que no, que primer va ser Relats i després l'Associació.

    A qui tingui ganes de fer pedagogia li demanaria que m'aclarís dues coses:
    1) Qui va crear la web Relats en Català i qui la gestionava, abans que s'hi posés l'Associació?
    2) Què passarà amb Relats, quan l'Associació l'hagi deixada?
    • RE: RE: x Joan Colom
      Galzeran (homefosc) | 03/04/2024 a les 14:32
      L'associació no ha gestionat mai la pàgina, sols ha fet de mitjancer entre Omatech (creadors dela web Relats en Catala) i els relataires (usuaris de la web)

      Relats en Català no es tanca per la manca de l'associació. L'associació es va crear per protegir els drets dels relataires, però la manca de relleu i el poc interès mostrat per presentar noves candidatures i nova gent que vulgui dirigir-la, han derivat en el cansament dels actuals gestors de l'associació, que fa més de deu anys que la porten. Som poca gent, i ens cal molta més gent, i si pot ser jove, millor. Ja no dic 20 anys, amb quaranta ja ens conformariem i seria prou per engrescar a nous relataires i proposar nous reptes, nous concursos i altres tantes activitats que l'associació ha propossat i defensat.

      Però tot té un límit. Si no hi ha relleu, la llei ens porta al tancament. Deu anys dirigint-la són molts anys.
  • RE: x Joan Colom
    aleshores | 03/04/2024 a les 10:04
    A veure si Galzeran pugués presentar a Omatech una terna aprovada aquí.
    Necessitaríem un capdavanter, si Atlantis, no es proposa.
    A mi em venen al cap noms.
  • Paradeta a Vilassar
    Ginebreda | 03/04/2024 a les 20:32
    Millor que no es faci a Barcelona, hi ha massa gent badant. Ja direu el lloc i miraré d'anar-hi .

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.