Detall intervenció

Per a Kefas, cordialment.

Intervenció de: Joan Colom | 24-05-2024

En primer lloc t'agraeixo que hagis votat els dos relats que vaig presentar al NanoRepte 1079 (PRIMERENC/NOVELL), salvant-me del deshonor.

En segon lloc voldria compartir una reflexió sobre el risc de presentar a concurs relats de comprensió limitada a alguns relataires, per raons d'edat, de lèxic especialitzat o de nivell cultural.

Recordo que tu vas presentar el relat "Al poblat" al NanoRepte 1070 (ELS DINERS): "Aquest missioner és de bona pasta. Amb quatre hores ha quedat ben cuit", on jugaves amb l'ambivalència del mot "pasta" però, al marge d'això, crec que podia no ser comprès pels concursants que, per raó d'edat, no havien arribar a conèixer aquelles historietes del TBO on un explorador es coïa en l'olla d'uns caníbals africans.

A mi, crec que em pot haver passat alguna cosa semblant amb els relats "Havien quedat a l'horabaixa" (NanoRepte 1069: HORABAIXA), "Farinera borda" (NanoRepte 1073: PRIMERA VEGADA), "El perepunyetes i el més enllà" (NanoRepte 1074: EL PEREPUNYETES, on finalment no el vaig presentar a concurs), per no saber que els catalanoparlants peninsulars i els illencs no donen el mateix significat al mot "horabaixa", per no saber que "farinera borda" és la denominació popular del verinosíssim bolet Amanita Phalloides i no saber tampoc que EPM és l'acrònim d'"experiència propera a la mort", respectivament.

Quant al meu relat d'ara, només podien entendre que el títol "Posa-te'l, posa-l'hi!" remetia a l'ús del condó, aquells relataires que en la dècada de 1990, quan es llançà aquesta campanya de prevenció de la SIDA, eren adolescents, si més no. Tot i que ara m'adono que Atlantis, TerricheT i Prou bé ja són prou granadets per haver-la coneguda, així que si no han votat els meus relats serà perquè creien que els altres eren millors.


Respostes

  • RE: Per a Kefas, cordialment.
    SrGarcia | 25/05/2024 a les 12:16
    Home, això que dius em sembla normal. Cadascú parla de les seves experiències i els seus coneixements, que les experiències siguin diferents segons l'edat, no pot estranyar.
    Quan era petit el meu programa preferit era Rin Tin Tin; mal rabio sí ara algú sap qui era (era un gos, sí).

    Sobre el noi baixet i esquifit: es podria fer genet de curses de cavalls.
    • RE: RE: Per a Kefas, cordialment.
      Joan Colom | 25/05/2024 a les 13:49
      Ostres, quina imaginació! A mi mai se m'hauria ocorregut.
    • RE: RE: Per a Kefas, cordialment.
      aleshores | 25/05/2024 a les 22:39
      El teniente Rip Màsters, el sargento Biff O’Hara i Rusty.
      Que bona que és la Wikipedia

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.