Detall intervenció

"El retorn de les lluernes” - Clubs de lectura al 33

Intervenció de: ninona | 22-03-2022

Dijous 24 de març, a les 22.15, el 33 estrenarà “El retorn de les lluernes”, un programa protagonitzat per lectors i lectores anònims que volen encomanar la seva passió per la lectura. A cada episodi, un lector explora les curiositats i preguntes que li ha despertat la lectura d’un llibre.  Coincidint amb aquesta estrena, a través de l’aplicació gratuïta Tellfy, es posaran en marxa els clubs de lectura virtuals del programa, un per a cada un dels 10 llibres recomanats al programa.
“El retorn de les lluernes” és un programa sobre literatura, pensament i societat, en què la lectura i el lector són el centre. Els 10 episodis del programa tracten sobre un llibre recomanat per un noi o noia que compartirà la seva experiència lectora: quines curiositats i preguntes li ha despertat la lectura d’aquest llibre? 
D’aquesta manera, es desvia la mirada de l’enfocament acadèmic i prescriptiu, i es dirigeix cap a l’experiència d’aquest lector anònim, per entendre els valors i les interpretacions que li desperta la literatura. Una manera de veure la literatura no des del punt de vista de les persones que més en saben, sinó de les persones que més la viuen. 
Els lectors protagonistes, tots ells joves anònims de procedències, interessos i gustos literaris diversos, condueixen els episodis proposant lectures complementàries i trobades amb diverses persones amb qui compartir i complementar les seves reflexions. Així, cada capítol s’inicia a la llibreria de capçalera del lector. 
Paral·lelament a l’estrena del programa, es posaran en marxa 10 clubs de lectura virtuals sobra cada un dels 10 llibres recomanats al programa. A través del web del programa, podràs inscriure't al club o clubs de lectura que més t'interessin a partir del mateix dia de l’emissió del programa corresponent.  Aquestes comunitats virtuals seran accessibles per al públic en general a través de Tellfy, una aplicació gratuïta de comunicació instantània que garanteix la protecció de les dades personals de tots el participants i que ja es fa servir en altres comunitats lectores i clubs de lectura virtuals de les Biblioteques Públiques de Catalunya. Mitjançant l’accés al web o l’app de l’aplicació, podràs apuntar-te a un o més clubs de la comunitat “El retorn de les lluernes” (tfy.to/lluernes33).
Després de l'emissió setmanal del programa, s'obrirà la sala corresponent, la qual serà moderada per un entès en la matèria de cada llibre, el qual afegirà continguts, temes de debat, i proposarà lectures relacionades, visionats i audicions per animar el diàleg entre els participants. La durada d'aquestes sales serà de 4 setmanes. 


Respostes

  • Els 10 clubs de lectura i els seus moderadors:
    ninona | 22/03/2022 a les 09:24

    A més, també es posaran en marxa clubs de lectura presencials en algunes de les biblioteques de les poblacions en què s’han gravat cada un dels 10 episodis del programa.
    El Servei de Biblioteques de Catalunya posarà a disposició dels membre de cada club de lectura els exemplars dels llibres del programa, o bé a través del servei digital de la xarxa de Biblioteques de Catalunya (https://biblioteca.ebiblio.cat/catàleg) o bé en format físic a les biblioteques.
  • RE:
    Anaïs | 22/03/2022 a les 11:46
    Gràcies per la informació!
    M'alegra llegir-te, espero que et vagi tot bé.
    Un somriure càlid per tu,
    Anaïs
  • RE:
    Prou bé | 22/03/2022 a les 12:41
    Gràcies per la informació!
    Amb total cordialitat
  • RE:
    Endevina'm | 23/03/2022 a les 09:39

    Quina feinada, ninona!

    Molta merda i endavant la cultura!

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

- Clubs de lectura al 33"/>

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.