El Cosmos Perenne presenta una part (una auca) del seu passat Stoer: presentem ''L'auca del frikonaire ''gamberru'' (amb notes) ''

Un relat de: unicorn_blanc_del_bosc
Introducció actualitzada (feta el 22 de juny de 2024, sense cap ironia):

En el seu temps, abans d'administrar la web que s'anomena el Cosmos Perenne (o "el Perenne") dirigia una altra web anomenada "La Stoa", que era una part de l'anomenat "Cosmos Stoer" (no entrarem en detall en aquest punt de webs antigues i actuals, webs i sub-webs).

Aquest article d'aquella web, antiga, que he decidit que, com si fós una mena de resta romana, no retocar EN ABSOLUT, he cregut que, malgrat el temps passat, conserva la suficient estètica com per ser re-publicada en el present.

Si haig de ser extremadament sincer, potser algun dels punts de l'auca no és exactament real, però jo en el temps en què la vaig escriure vaig procurar ser realista en molt alt grau; no, no, sense ironies en absolut.

He respectat tant l'auca que ni tant sols corregiré les faltes d'ortografia que conservés (alguna tindrà, sembla evident...).

Per tant, us convido a llegir-la i espero que us agradi. Reconec que és una mica llarga, espero que us hi animeu no obstant... bé...

Així doncs... Llarga vida a la memòria de La Stoa!!! Visca el Portal Perenne!!! I espero que us agradi, gent...



L'AUCA DEL FRIKONAIRE GAMBERRU (AMB NOTES).


Introducció.

Aquesta auca és l'auca del frikonaire gamberru, publicada anteriorment a La Stoa i a Relats en català. Només que té una ampliació que alguns m'han demanat: les notes a peu de pàgina, que expliquen cada estrofa. Aquesta és doncs, la novetat que ara presentem.

Si exceptuem l'adició de les notes a peu de pàgina, l'auca mateixa està completament com estava abans, sense tocar ni un punt ni una coma.

Esperem que ara l'auca agradi més a la gent, i sobretot als qui no coneixen prou els fets que la mateixa auca menciona (que són de fet, naturalment, la majoria).

Doncs res, aquí teniu la versió ampliada. Que us agradi. Salut!!!



-----------------------------------------

L'auca del frikonaire “Gamberru”.

1) La notícia de Plató i el Pacte Social
queda tercera,
i la cara dels frikonaires esparvera.

2) El Crom no se'ns ha de quedar,
secrets per part de l'administració;
fotem fora al Crom sense diàleg,
donem gràcies al senyor.

3) Estàs fora del Racó, Crom! Turutut!
T'ha tocat passar per l'embut!!

4) El Racó a mans de Reidelmam,
fet demostrat;
o sinó mireu als fans de La Stoa,
quina cara els hi ha quedat!

5) L'atontat del Vitraka, quin ingenuu,
els drets de La Stoa ha defensat,
el Crom no sap ben bé què fer,
però nosaltres els hem linxat.

6) (Posteriorment en Crom al Vitraka
com amic de bon cor,
li dedica articles (ves què tonto),
per donar-li ànims i sort!).

7) La propaganda que en diem excessiva,
la nostra excusa ha estat,
i a qui defensi que, malgrat tot, Crom és bon paio,
de seguida l'hem linxat.

8) Les enquestes demanant el retorn de Crom,
sempre ens fan decepcions,
perquè com que són tontos els usuaris “no-frikies”,
ells volen que torni, per collons!!

9) Per tal de poder “ostiar” millor a La Stoa,
la web RFS hem creat,
i des de la nostra òptica “democràtica”,
insults i més insults els hem “dedicat”;
insults rera insults, renoi!
com si fossim en Rajoy!!

10) Nosaltres, “la batasuna de La Stoa”,
així ens hem anomenat,
i amb un cop de ma del nostre creador Hooligan,
en l'administració, per la força, ens hem colat.

11) L'Stoer 1r demana ajut a l'Ander,
i aquest, com a bon tècnic, bé ens ha fomut,
i ens canvia de contrasenyes per si de cas,
és que Crom és ben tossut!!!

12) Nurbers, Vitraka, Montcaira i d'altres,
se'ns queixat, no ens fa cap gràcia
a nosaltres això què se'ns fum,
“tot sigui per la democràcia”;
nosaltres la democràcia volem defensar,
tots contra el Crom, i a callar!!

13) La RFS està fomuda, déu n'hi do,
doncs Hooligan ens ha abandonat;
i mentrestant, La Stoa, amb l'ajut d'Endsi,
més força i empenta ha agafat;
no ens fa gràcia, ni poc ni gaire,
no ens rendim, frikonaires!!!

14) El gran senyor Víctor Alexandre,
una entrevista de La Stoa publica, déu n'hi do,
i els fòrums de La Stoa, més vius que mai!!
Ajuda'ns Nech, nostro senyor!!

15) La RFS ens prenem vacances indefinides,
què hi voleu fer, clar i català,
mentre pensem què fer amb La Stoa,
perquè res ens vol funcionar;
mentre el vigor de la RFS està mig mort,
nosaltres esperem una millor sort!!

16) No permetem la nostra ruïna,
“la democràcia hem de defensar”,
perquè el nostre destí és matar La Stoa,
visca el Racó Català!



------------------------------------------------------------------

Notes d'explicació:

Estrofa 1: Un article meu titulat "El pacte social (VI). Plató i Aristòtil" obté més de 4.000 visites i arriba a ser el segon més vist de la història del Racó per aleshores (per un error, en l'auca s'ha escrit "el tercer" en comptes de "el segon").
Hom pensa que el meu èxit en aquest article podria haver estat una de les causes per les que jo creés malestar entre els administradors i gent raconaire.
[L'article actualment se m'ha estat suprimit del Racó, però hom pot comprovar el seu èxit en l'article 5.806 del Racó català, on s'indiquen els rànquings.].

Estrofa 2 i 3: Davant una situació poc clara i d'una manera que (encara avui) no entenc massa, i per algun motiu, sóc expulsat del Racó; segons una indicació dels mateixos "frikies", l'expulsió va ser el 18 de juny de 2005. (Ara ja farà més d'un any d'aquest fet). És la vida!!!

Estrofa 4: Aquesta estrofa és una teoria i una hipòtesis, més que no pas un fet segur (és una "filosofia", perquè m'entenguis). L'estrofa diu la possiblitat que Reidelmam (i/o algú afí a ell) controli "l'aparell mediàtic" (és a dir, l'administració) del Racó. Qui sap si ho fa realment i tot? Hi ha alguna cosa que no em quadra en la gent que "gira la truita" al Racó Català... Encara ara algun aspecte no em convenç.

Estrofa 5 i 6: Aquesta estrofa no la tornaria a escriure ara mateix. El Vitraka (aleshores aquest "home" i jo erem amics, ara ja no), ell feia una defensa de La Stoa (un tant discutible, sincerament) a base d'articles i "proclames". Jo per aquell moment (en part perquè ell m'ho demanava) se li ho agraïa. Ara mateix, però, com he dit, la situació s'ha fet molt agre entre els dos.

Estrofa 7: Ara menciono les opinions una mica dividides de la gent. La immensa majoria de "penya" protesten en contra de la propaganda, però no tots estan d'acord amb que em mereixi el càstig que rebo per part dels administradors. Es pot dir que, encara ara, el problema de "la decisió pública de la gent" està per resoldre...

Estrofa 8: En les enquestes podríem dir que són: "Retorn de Crom sí o no?", la resposta per majoria és sempre "sí", per prop d'un 60%. La gent en general (encara que sigui només per donar-me una nova oportunitat), en les enquestes (almenys abans que l'administració raconaire les borri), ells voten a favor del meu retorn. Però clar, la vida va com va, i els administradors del Racó no em volen pas desbannejar, què he de dir...

Estrofa 9: La web de la RFS (www.rfstoera.tk) va ser creada no molt temps després de la meva expulsió del Racó Català. Només cal veure-la com per veure que és una web anti-Stoa; tot un portal creat només amb l'esperança de desprestigiar-me, i ple d'insults contra mi i contra el meu portal. Hi ha que veure com gasta el temps la gent...

Estrofa 10: La RFS (que un cop es va anomenar a sí mateixa "la Batasuna de La Stoa"), amb l'ajut del seu fundador Hooligan, amb mètodes imorals i sabotejos, es colen en l'administració de La Stoa i comencen a fer destrosses en la meva web...

Estrofa 11: En poc temps, l'Ander recupera el control de la web, bloqueja l'accés als frikies i canvia la contrasenya. Tot torna a la normalitat (però jo he de pagar de la meva butxaca algunes averies...).

Estrofa 12: Alguns stoers d'aleshores (Nurbers, Vitraka i Montcaira els seus noms) protesten contra els maltractes que rep La Stoa per part de la RFS. No obstant, el temps treu la raó a qui no la té, i actualment només el Montcaira s'ha quedat fidel a La Stoa. (Nurbers i Vitraka m'han traicionat). En fi, el temps sempre desenmascara als mentiders i als coixos.

Estrofa 13: El Hooligan va semblar abandonar la RFS, amb el qual semblava que la web desapareixeria en poc temps. També, l'Endsi va començar a afegir articles al nostre modest portal. Actualment, però, sense que sàpiga massa bé què va passar i què hi havia de debò en el que es va dir, el hooligan no va abandonar la RFS (que només va canviar de direcció de portal). I tot va seguir igual; és a dir, la RFS va seguir amb la seva campanya d'insults barats "antistoers".

Estrofa 14: El Víctor Alexandre, popular periodista (autor de "Jo no sóc espanyol" i "El cas Carod", entre d'altres llibres), va publicar una entrevista de La Stoa al seu portal. (Després va borrar l'entrevista, i més endavant la va tornar a publicar). En quan als fòrums de La Stoa, estaven bastant actius (només "bastant") fins que, degut als sabotejos de la RFS, ens vam veure obligats a tancar-los temporalment.

Estrofa 15: Una altra situació "filosòfica", és a dir, "imaginària". La RFS (per aleshores) es pren unes vacancetes de la seva activitat, o això va semblar aleshores. En tot cas, no van trigar molt en tornar als seus intents de maltractar La Stoa, així les coses. [Actualment la RFS està molt poc o gens activa, doncs rarament ningú hi colabora escrivint-hi fòrums i es pot dir que no presenta pas cap novetat des de fa molt.].

Estrofa 16: Aquesta és una "estrofa-paròdia" de la RFS (els meus "enemigots", com els dic en ocasions). Ells són així. Hi ha que veure com gasta el temps la gent, la veritat!!!

---------------------------------------------------------------------

Ja veieu, doncs, quantes "aventures" m'han fet passar els ditxosos "frikonaires gamberros", la meva "oposició"!!! En fi, paciència.

Salut i visca La Stoa!!!










---------------------------------------------
Sigueu benvinguts a Ciutat Perenne: http://ciutat-perenne.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de unicorn_blanc_del_bosc

unicorn_blanc_del_bosc

25 Relats

105 Comentaris

7265 Lectures

Valoració de l'autor: 9.41

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles). Fora de Relats en Català puc utilitzar altres pseudònims.

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però, aparentment no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

¿Voleu comprar-vos el meu llibre de filosofia "El pacte social"? En cas afirmatiu (en cas negatiu, es respecta l’omissió de decisió) registreu-vos a Bubok, registreu-vos-hi, i aneu a la web següent: https://www.bubok.es/libros/255037/El-Pacte-Social.

Que vagi bé!!!