Per poder afegir relats als teus preferits has d'estar registrat, si ja ho estàs valida't

Deixant-se anar

Un relat de: Magda Garcia
-“Cisco, marxo”, va dir-li la Teresa. Portaven cinquanta anys casats. Necessitava evadir-se ara que fills i néts campaven pel seu compte i se sentia en plena forma. Feia goig, era alegre, sociable...ningú encertava la seva edat.

Malhumorat i orgullós de mena, capficat en no posar-se el sonotone malgrat ser sord com una tàpia, no l’havia entès però no volia demanar-li de repetir-ho.

Indignada, veient que després de tota una vida dedicada a ell, a la família, estava més pendent de la tertúlia esportiva amb la televisió a tot drap, que no pas d’ella, va prémer la tecla d’insonorització del comandament repetint-li:

-“CISCO, MARXO. Vull gaudir dels anys que em queden, viatjar i establir-me a l’apartament d’Altafulla”.

Ara sí que l’havia entès.

La Teresa va tornar-li el comandament reactivant el so i va agafar les maletes.
Ell dissimulava, com si no anés amb ell, sense saber com reaccionar. No podia retenir-la ni se li acudia cap alternativa a plantejar-li. No es veia viatjant pel món sense els partits de futbol ni les seves rutines. Per això, fent-se el dur, l’home heteronormatiu que dirien ara, el mascle Alfa de tota la vida, la va deixar marxar, indiferent, esperant que amb el temps s’ho repensaria i tornaria.

Ara ja fa tres anys i encara té esperances.

Mentrestant, ella ha voltat pel món, del Japó a Noruega, ha après anglès, ha conegut un munt de jubilats i se sent feliç d’haver trencat la inèrcia de la seva vida dedicada a estimar una persona que només s’estimava a sí mateixa.

Ara la cosa s’ha equilibrat i la Teresa només prega que la salut l’acompanyi en aquesta nova etapa. Trucarà al Cisco, ara que està ben instal•lada a Altafulla, per saber com li va la vida.

Comentaris

  • Heteronormatiu[Ofensiu]
    SrGarcia | 08-07-2024

    Si em diguessin "heteronormatiu", qui tocaria el dos seria jo, quines paraulotes es posen de moda, ya tu sabe, bro.
    M'agrada molt la descripció de l'home, molt realista; m'alegra que la dona hagi trobat el seu camí i em sorprèn que encara tingui esma de trucar al carallot del Cisco.

  • Valor[Ofensiu]
    Prou bé | 06-07-2024

    Retrat del valor inesperat d'una dona que decideix fer foc nou.
    Bon final.
    Amb total cordialitat

  • Una nova vida[Ofensiu]
    Eloi Peri | 01-07-2024

    La monotonia és un mal endèmic en la nostra societat que, de vegades, s'ha de trencar com ho ha fet la Teresa.
    Molt bon relat, enhorabona!!

  • cal viure[Ofensiu]
    Nua Dedins | 29-06-2024 | Valoració: 10

    El temps tot ho acaba posant al seu lloc, com bé diu la 'Rosa Gubau'. Bonic relat i molt real. L'acció venç a la por i cal VIURE! Ens seguim llegint, enhorabona!

  • Rutines...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 29-06-2024

    i potser pors, que no permeten avançar. La Teresa, després d'una vida entregada als altres, va fer bé complint els seus desitjos i vivim la vida al màxim. En Cisco, possiblement també viu com ell vol, malgrat la mancança de la Teresa, que sembla que és per interès propi. El temps ho acaba posant tot al seu lloc.
    Bon relat Magda.

    Una forta abraçada i bon cap de setmana Magda.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Magda  Garcia

Magda Garcia

152 Relats

512 Comentaris

42369 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Vaig néixer i visc actualment a Rubí (Vallès Occidental). Treballo a l'administració pública catalana. He residit a França (Paris, Toulouse) i al Canadà (Vancouver, Montréal). M'agrada escriure per transmetre sensacions creant personatges que mereixen volar per sí mateixos.

He guanyat el primer premi de microrelats de Sant Jordi del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya dos anys consecutius (abril 2023 i 2024) per votació popular del personal de l'administració.

També he obtingut el 1er Premi de Narrativa del Patronat de l'Ermita dels Sants Metges Sant Damià i Sant Cosme de Sarral (Conca de Barberà) dos anys consecutius (2022 i 2023) i el 2n Premi l'any 2024.

Tinc un parell de contes publicats en llibres digitals a l'Argentina, un relat penjat al blog guimera.info i he estat finalista de diferents concursos.