Aquella i moltes més. [Temps real de lectura: 2 minuts]

Un relat de: Joan Colom
Aquella tarda, més grisa, més trista i més solitària, no fou l'última, tot i que volia enganyar-me confiant que ho fos.

Tardor, dissabte i els carrers deserts. En realitat, no sé per què havia sortit, sense intenció d'anar al centre, a envoltar-me de bullici, ni d'asseure'm en el banc més apartat d'algun parc ombrívol; la casa em queia al damunt, deliberadament hi havia deixat el mòbil i, quan me n'havia adonat, estava caminant en cercles pels estrets carrerons del barri. Capcot i mirant a terra, el pensament s'envolava a moments millors: no calia remuntar-me molt enrere; no feia ni quinze dies que anàvem plegats pels mateixos viaranys, comprant les quatre coses que necessitàvem per recollir-nos aquell cap de setmana. Ara el pis era buit i fred; i silenciós, quan deixava de semblar que hi ressonaven les rialles d'ella, encara.

Sabia que m'esperaven moltes altres tardes grises, i nits d'insomni i desesperació. També sabia que la nafra mai no arribaria a cicatritzar del tot, però s'aniria reduint amb el temps, el temps implacable que llima arestes i sedimenta records, fins que l'angoixa esdevingués una ombra de dolor continuat però suportable. Tot gràcies a la fotuda afirmació de la vida, el mateix tossut esclat que podia veure flanquejant el meu erràtic vagareig, en petites taques verdes que pinzellaven el terra o en el sòcol d'edificis ruïnosos: esclat vegetal que arrencava d'escletxes que la pluja havia emplenat de fang, on el vent havia dipositat llavors i la planta germinada, esquifida al principi, havia arrelat amb força, redreçant-se i estenent fulles a la cerca del sol.

Fins aquí, he rellegit el que duia escrit: més que vacu, afectat i artificiós, fregant la cursileria. I és que la qualitat literària sols es dóna, com un subproducte de l'escriptura funcional, quan no hi ha propòsit literari.


Aquest relat ha estat presentat al RepteClàssic DCCLXXX (tema: AQUELLA TARDA) i consta de 300 paraules, segons el comptador de Microsoft Word.

Comentaris

 • Aquesta és molt més.[Ofensiu]
  Eloi Peri | 28-06-2024

  Una gamma de grisos carregada de pinzellades de sentiments.
  M'ha agradat molt!!

 • Genial[Ofensiu]
  Rosa Gubau | 26-06-2024 | Valoració: 10

  Amb propòsit literari, o sense, i amb cursileria o no, has escrit un relat, molt ben estructurat i amb una sensibilitat exquisida. Per a mi un deu.

  Rosa.

 • L'artifici i el resultat[Ofensiu]
  SrGarcia | 25-06-2024

  He llegit els comentaris de la convocant i el teu mateix, cal documentar-se abans de dir bestieses.
  Potser la teva intenció era la d'il·lustrar la frase d'André Gide: "amb bons sentiments es fa mala literatura", però he de dir que la literatura del començament del relat no la trobo tan dolenta. Em sembla una prosa poètica bastant més que acceptable. Potser tot ve d'allò que has dit tantes vegades, que no tens capacitat per a la poesia; això ho dius tu, però ves a saber si és veritat. En qualsevol cas, no és mal camí per explorar
  Saber on es troba la qualitat literària és tot un misteri.