De textures

Un relat de: dacar

Em vaig llevar amb una estranya sensació. Em sentia esponjosa. Era una lleugeresa inèdita, una esponjositat que un vertebrat no es pot permetre. Em sentia porosa : els pensaments i les preocupacions sorgien al meu cap com sempre, però enlloc que quedar-s'hi atrapats, donant voltes i engrandint-se fins que m'hi feien mal per la manca d'espai, traspassaven les parets del cervell, com si fossin fum. Sentia que els maldecaps de cada dia s'havien tornat efervescents, i els records feien pessigolles com un glop de llimonada de llauna. Em vaig prendre el primer cafè del dia, a casa, pensant que el meu cap tenia la densitat d'una madalena. El curiós era que, juntament amb el del cafè, tenia un regust dolç a la boca.

Estava d'un bon humor inexplicable. M'anava arreglant per anar a treballar, i de fons sentia les notícies a la televisió, però em traspassaven, com la resta de coses desagradables. Vaig estendre la tovallola de la dutxa perquè s'eixugués, i em va semblar impregnada d'una subtil aroma de vainilla. Llavors em va agafar un desig irreprimible d'anar al rebost a buscar un pot de mel i abocar-lo damunt meu. La meva nova textura m'ho demanava. Amb una eufòria infantil vaig obrir el rebost i vaig veure el pot de la mel. Però al costat hi havia un pot de confitura de maduixa. I vaig imaginar com seria sentir aquella dolçor amb el punt d'acidesa de la maduixa. Mirava els dos pots sense decidir-me. I a l'estant de sota em feia l'ullet una ampolla de caramel líquid. Les pomes que s'avorrien al gerro de la fruita em van fer pensar en la suau abraçada d'una compota calenta, perfumada amb un polsim de canyella, i tota jo nedant sobre un delicat coulis de crema anglesa.

Jo mateixa em sorprenia per aquella reacció. No entenia d'on podia sortir aquella dèria, com podia estar imaginant-me en un plat de postres, amb mel i confitures regalimant-me per sobre, però quan me'n vaig voler adonar ja estava anant, entusiasmada, al calaix dels coberts a agafar un ganivet per pelar les pomes. Amb la pressa el vaig prendre malament i m'hi vaig tallar. De la punta del dit va començar a regalimar un líquid fosc i espès. Quan el vaig tastar, no me'n sabia avenir: "xocolata? Sí!!!! Xocolata!!!!".

Comentaris

  • m'agrada[Ofensiu]
    rober | 30-05-2018 | Valoració: 10

    Molt bo, per menjar-se'l

  • Exquisit![Ofensiu]
    Mitjons | 25-03-2012

    M'encanta quan les paraules t'estimulen d'aquesta manera, com que et moldegen per dins. He de dirr que he envejat com sona aquest text. A part de la manera tan hedonista de recrear-se en la bellesa formal (per cert, també molt envejable), és que la manera de fer servir la fonètica irremediablement evoca reminiscències dels sentits. He sentit que jo era la reverberació de totes aquestes sensacions que descrius amb tanta elegància.

  • Capbussant-me en la teva xocolata[Ofensiu]
    franz appa | 10-05-2008

    Se m'ha passat el relat en la textura esponjada i ingràvida que ens descrius, sentint ja la llepada un xic viscosa dels líquids ensucrats sobre la meva pell, en aquest dia de pluja infatigable que per fi banya Catalunya després de tanta sequera, i finalment arribo a la teva essència de xocolata desfeta que regalima per un tall accidental de la teva pell.
    He arribat des de la casual sort de veure't entre els "autors a l'atzar" d'avui per tastar una mica de la teva dolçor.
    Un petonàs, aprofitant la feliç casualitat!
    franz

  • Bonissim![Ofensiu]
    ginebre | 26-11-2007 | Valoració: 10

    Ostres que bó!
    Ben escrit, ben dibuixat, ben amanit, nyam nyam!
    gràcies!

  • uhmmmMMMmM![Ofensiu]
    quetzcoatl | 12-04-2005

    Molt ben transmes, el que personalment m'ha semblat un somni clarament erotic.
    Jo, almenys, quan somio amb menjar, sobretot quan somio envoltar-me o empastifar-me o ser menjar, el somni es precedeix o es seguit d'un maravellos, intens i ardent somni erotic. Quin plaer els plaers!!!

  • D'on ho treus?[Ofensiu]
    platon | 08-10-2004 | Valoració: 8

    De veritat que la teva imaginació no te fí.
    Crec de debò que tu escrius des d'on t'ha internat la teva familia per que et tractin aquestes disfuncions mentals que tens.
    M'agradat molt, i ja m'estic fartàn de dir-ho, podries escriure alguna cosa dolenta, és per criticar-te una mica, no?

  • Original a tope ....[Ofensiu]
    Judithcp | 05-10-2004 | Valoració: 10

    Molt original aquest relat i molt dolç ....
    Perfecta, no es pot dir res mes.

Valoració mitja: 9.6

l´Autor

Foto de perfil de dacar

dacar

41 Relats

178 Comentaris

112587 Lectures

Valoració de l'autor: 8.91

Biografia:
Virgo, del setanta-dos.

c.boladeres@gmail.com, pel que considereu oportú.