Foto de perfil de Mena Guiga

Mena Guiga

591 Relats, 641 Comentaris
139494 Lectures
Valoració de l'autor: 9.49

Biografia:
Un ram de fonoll collit (tallat) pels camins dels camps. M'hi falta la pastanaga silvestre. Belles umbel·líferes" ;)

Sóc del 66.
I d'octubre.

M'encisa, per exemple, aquell to rosa-lilós de les capes de la ceba de Figueres (encara que faci plorar), el groc de la mimosa (que és una espècie d'acàcia) i el taronja de les calèndules i caputxines dels marges dels camins dels camps, tant si hi passo amb bicicleta com a peu.

Els alliums esfèrics formats per flors-estrella.

Fins no fa massa (trams de la vida) em delia per agafar arrels a la platja escurades per l'aigua del riu Tordera i del mar Mediterrani i esblanqueïdes pel sol. I còdols de tons variats, tresors tots.

Observar els núvols mentre passegen i les formes que prenen.
I els jocs d'ombres dels vegetals.

De nit, mirar la volta celest, el titil·lar estelar, la lluna canviant i estar-m'hi. El contacte amb l'univers purifica i així estalvio dutxa.

M'agrada escoltar quan em parlen amb il·lusió a la mirada (escoltar costa!). Més aviat sóc de xerrar (peixatera!!!!).

Dinamisme i creativitat, quan apareixen. Gaudir de la vida, del senzill i autèntic.

Prendre un tallat ben calent amb molta escuma en una terrassa en un local amb encant, tot llegint o anotant en una llibreteta massa mots que em circulen per una xarxa enrevessada. I si l'establiment afegeix una galeta per a sucar...quin detallàs! (temasso per a futurs relats) ;)

Agrair les converses interessants amb altres soledats que trascendeixin d'estereotips i que aportin evolució (sinó...paguen la pena?).

El mal gust em fa fer creus i ratlla (una taula parada amb elements de plàstic o vaixella mediocre de supermercat i no menjooooo...però qui em va parir així?). Vidre de colors, terrissa, teles ben escollides...mira que enverinen, les revistes de decoració que ensenyen cada 'palauet'!

Estic més bé en un caos (aparent o no) amb elements escollits, encantadors i amb ànima que en un ordre vulgar i globalitzat.

Sóc d'anar amb espardenyes que sovint em decoro (em pinto moltes peces de roba, amb llunes, gats o taques abstractes) i si es posessin massa de moda no en duria.

Gaudir del sol d'hivern, que dóna vitamina i acull, asserena.

Agrair l'existència de les gates calicó i de la meva en concret. Una preciosa bigotis de típex, cueta plomallona, tricolor estupenda, ésser afí (tot això són fragments com de mantra que li dedico, encara que passi de mi, que això ja ho tenen, els felins. Elegància i independència, i poesia vora un foc ronxant i deixant-se acariciar).

Em fan gràcia les tortugues i les granotes.

Les libèl·lules se m'enduen a móns que no em volen explicar.


En escriure -pràcticament sempre narrativa- barrejo i no barrejo realitat i surrealisme (totes les dimensions són certes!), humor, amor i desamor, histrionisme, mordacitat, tendresa, drama...

M'AGRADA FER RIURE LA GENT. I RIURE-HI. RIURE ÉS IMPORTANT. SOBRETOT APRENDRE A RIURE'S D'UN MATEIX.

I la vida et duu les persones a qui has de fer riure i donar amor. Això omple.

Sóc (quan se'm deixa) contacontes a escoles i biblioteques, autora de contes (i aquí relats i relats i relats, estic sota els efectes d'una malaltia benèfica, no puc parar) i també il·lustradora (cal que digui que l'estil és boig?). Professora de ioga integral sense exercir (la disciplina...uf!, una miqueta bé val la pena..per tot allò de l'equilibri entre cos i ment, perquè enforteix i perquè és un repte).Monitora de risoteràpia (ajuda a tenir unes bones abdominals, ho juro!). També tinc la introducció al clown (un nas vermell diu tant!). Tot m'ajuda per a dur a terme festes i celebracions per a grans i/o petits, participació i diversió, deixar-se anar. I, el més antic, estic diplomada en Turisme. Però no em feia el pes donar claus d'habitacions a la gent en una recepció ni haver de repetir horaris d'àpats robòticament (per exemple, i amb tot el respecte per qui ho fa i a sobre en gaudeix), entre d'altres monotonies hoteleres (què voleu que hi faci!).

Em preocupen la inconsciència, la manca d'entusiasme i d'esforç (que sovint piquen a la porta i no cal ser-hi hospitalària). La mediocritat és un mal guarible i el talent, la creativitat i la imaginació haurien de ser la menja diària. Entenc que cal combinar monotonia-moments i que les expectatives són males companyies (tot plegat em costa molt!!!!). Valorar, estimar, lluitar. Que tot és una suma i que la influència és paral·lela. I així, quan ve la decadència, inspiro i, si vull, intento recuperar-me (voler és poder, diuen...qui ho diu? Depèn del tram vital, depèn d'uns quants 'depèn') (de pen i de pencil) (imbeciloide total, ha quedat!).

I sóc de foc i aire, intento ser més de terra (calen arrels,qui vola massa, ai, quan s'estampa!.. i d'aigua poquet poquet. I això que em considero bruixa de rierol (món amb el que m'identifico). Sembla ser que també duc una guerrera, a dins, i una deessa -totes les dones en duen una, l'han de retrobar o potser els l'hi retroben. La meva adora el to del safrà-...Entre totes em fulminaran!

*Autocomentaris: aquesta tia està sonada, boja rematada, no hi toca, o toca un bolet -al·lucinògen, segur-, està com una cabra amb un llum. En fi, és el que hi ha...

***I no fa massa ha sortit publicat el meu primer llibre per a adults, una suma de les meves vessants (agafeu-vos!): 'AL TERRAT A L'HORA CALENTA I ALTRES RELATS' (Nova Casa Editorial).butxaca5@gmail.com

@ MenaGuiga (twitter)

'carallibre':

https://www.facebook.com/pages/L%C3%ADdia-Mass%C3%B3-Busqu%C3%A9-Mena-Guiga/368065309924239


Últims relats de Mena Guiga

Últims comentaris de l'autor

 • Mena Guiga | 17-07-2015

  Aquesta frase m'ha agradat i és ben certa.

  Un relat divertit i entretingut, amb ritme en incorporar-hi diàleg.
  Té algun matís perecaldersià, penso.

  Has començat molt bé i després -i penso que vas passar de revisar, cosa que està bé, ho recomano, que dóna al relat, el que mostres, una altra imatge important, perquè les faltes d'ortografia o de posar comes, punts...sempre sembla que embruten els relats i els restin valor (però, ei, que tots estem aprenent, que també foto errades, no fa massa escrivia 'txàsis' i resulta que és 'xassís', que sembla atxís o una herbota d'aquelles col·locaire -imagino, que no toco aquests verals).

  La part eròtica és força original al barrejar-hi el joc de les proves.
  Allò del 'Loctite' algú me'n va parlar fa temps, però a les meves terres té un altre nom, 'Superglue'. :)

  Tens gràcia i saps relatar, no ho deixis mai, són talents que acompanyen, és llibertat, és salut i és comunicació. Mira si no val la pena!

  Afegeixo -no tot- cosetes que he vist (sobretot, pren-t'ho amb un somriure) (i gràcies pel teu entusiasta comentari a 'Màscara bèstia'. Ummm, dir qui és, dir qui és...és qui t'imagines!).

  -Hi ha quatre 'si' a les converses que són 'si' d'afirmació i que van amb accent, sinó són 'si' de condició.
  - ,ja que, ----si ho llegeixes en veu alta notaràs com van les comes
  -mati- l'accent!
  -maça----massa
  -m'avia----m'havia
  -col·lonia----colònia
  -retrobada----acabes frase i falta el punt
  -no mes----només
  -m'hi vaig abandonar en ells---el 'en ells' ja està entès en el 'm'hi'
  -intim----íntim
  -Belcros, Rubi----no calen majúscules, penso
  -em feia suar d'una manera anormal en mi---el 'en mi' no cal, se sobreentén.
  -aiguamarian----a vegades ho escrius junt, d'altre s'ha divorciat (aigua marina)

  Afegeixo que mentre llegia, al meu torna, anotava mots que uses que normalment no faig servir i que trobo interessants (àdhuc algun que desconec, sempre aprenent, i que ara buscaré: 'cassalla', que has fet servir tres cops) com ara incriminatori, a la saó, engarzar, baga, amorejar...

  Gràcies per llegir-me. M'ha agradat llegir-te, també!!!!!

  Mena

 • Mena Guiga | 11-07-2015

  És la mirada que mai no marxarà i aquesta no ha de fer mal, penso.
  No acabo d'entendre el com és que és un relat de 'ciència ficcció' (potser és perquè mai no en llegeixo).
  Ara, l'amor per a un gat, això sempre m'arriba, el comparteixo plenament.
  I més d'una vegada, m'adono, que en escriure apareixen gats (més aviat gates, en tinc dues) i alguna vegada els maten o moren i causa gran dolor.

  Si et fa gràcia, no fa gaire, tocant això, vaig escriure 'La cadireta de vímet'.

  Abraçada!

  Mena

 • Mena Guiga | 24-06-2015

  És una bella flor que puja com trenada i ara comencen.
  Potser posant-se, el prota del Glandiós 1, al solet i deixant que la terra el nodreixi, aquest binomi fa meravelles. Després ja vindran els insectes brunzidors a musicar la descoberta de tanta eufòria.

  Espero que el relat sigui un mer prefruit de la disbuixa santjoanera (qui la visqui) i que sigui únicament un joc de mots, sons, significats, associacions. Jo hi foto ara alguna analogieta elogiaire i au.

  Molts d'ànims i endavant, en tots els sentits bons, permissibles i vàlids per a aquesta existència.

  Mena

  (encara aniràs a Glandiland) (hahahahah),

 • Mena Guiga | 15-06-2015

  Com posar-se al lloc de l'objecte i voler entendre -entendre- què desitja i quin és el seu lloc (en aquest pas per a un traspàs lent i marítim, el correcte).

  La barca esdevé algú necessitat de comprensió. I l'obté.

  Mena

 • Mena Guiga | 05-06-2015

  Ha passat el temps i has crescut escrivint.
  Cien años de soledad. Un gran llibre. A veure si un dia el rellegeixo.

  Espero que la categoria de 'biogràfica' no sigui de debò, sinó que és novel·lat o força, tot plegat. I sinó, tot és teràpia i benvinguda.

  Del 012 al 013 només un relat?

  No ho deixis!!!!!

  Abraçada!


  Mena

 • Mena Guiga | 02-06-2015

  La consciència hauria de corroure qui abandona animals.
  L'Elka, gràcies a Déu, ha trobat un amor més autèntic, fora modes i cansaments.
  Gràcies pel teu comentari.

  Lídia.

 • Mena Guiga | 23-05-2015

  Un relat curt, per a llegir amb música adient i dibuixar somiures alegres i tristos tot i seguint la rima fina de mots com els de la primera frase: purpurina i brillantina.
  La descripció de com tiba l'expressió després del 'responia'.
  La denúncia i la ironia.
  L'afligit, el fastiguejat, la rutina.
  La recerca de fragments de llum, d'una felicitat a fora que vagi a dins. Quan ha de venir de dins. Potser per això plora diamantina (mot que, per cert, no apareix al GDLC, sí en masculí).
  Tens un parell de faltetes: un 'perque' sense accent i un 'al' -ara no ho miro perquè estic escrivint el comentari i s'esborraria- que seria 'a l', si mal no recordo.
  Un relat per escoltar llegit serenament i deixar, deixar que arribi, perquè molta molta gent (persones) l'entendrà, s'hi reflectirà.

  Mena

 • Mena Guiga | 20-05-2015

  Un exemple més de tants i tants com n'està la xarxa farcida.
  Un exemple més del molt per anar a parar al res.
  La gent està molt sola i es busquen il·lusions, contactes.
  Fins que s'arriba a entendre que només el 'tangible' i el diari i quotidià és el que hi ha. Sí, queda pòsit, d'aquell regal de la tecnologia. Però és dur.
  La gent està molt sola, en general.
  Però les companyies mai ompliran buits.
  En van omplir, sí. Però són trams. Formen part de l'experiència i s'han de passar.

  Com està, la societat!

  Al protagonista: que acompanyi el guariment amb un somriure.

  Mena

 • Mena Guiga | 11-04-2015

  Com costa acceptar que tot canvia! I a les dones penso que ens costa més. Adaptar-se a un nou 'tram' amb el cani físic indefugible i l'emocional que comporta.
  I s'ha de viure i entendre'l, cosa no gens fàcil. La Lya Luft a 'Pèrdues i guanys' en parla molt (és un llibre de reflexions). En vaig prendre nota i, si més no, ajuda.


  Molt ben escrit.
  Benvinguda a relats!!!!!!

  Lídia

 • Mena Guiga | 01-04-2015

  Xafarderia, també es pot dir.
  Amb la por amagada que no hàgim estat nosaltres els estimbats ni ningú proper a nosaltres.
  Però passa sempre així: el tsunami, les Torres Bessones,...
  I s'escampa que és massa.
  Reconec que en anar a prendre un tallat em vaig posar al dia del fet, perquè no miro ni escolto notícies, miro de crear una esfera apart (egoistament i protectorament i més coses que se'n pugui dir).
  També vaig pensar en altres sers vius que van tenir la mala sort amb l'impacte: els que vivien en aquella zona. I la vegetació. Tot ha patit.
  Els medis són frívols: exposen desgràcies i passen, perquè toca, a esports i a la moda i al temps que farà. Tot forma part del cada dia.
  Sap greu.
  Tant de bo, si és cert això de les ànimes, tots siguin a un lloc de benestar. Ja no parlo de reencarnacions que el desaparegut Pedro Reyes deia, en una entrevista buenafuèntica -que per casualitat n'he sabut, d'aquest humorista, reitero que jo TV gens- que como no te acuerdas no puedes saber tus reencarnaciones y que para eso te las dice una pitonisa por 40 euros.

  Bona entrada d'abril,

  Mena

 • Mena Guiga | 31-03-2015

  Un relat per somriure.
  Afable i simpàtic. Amb rimetes ximpletes. Per explicar a quitxalla de tota edat (inclosos els polítics).
  Inesperat que el gos parli. Potser jo hagués mirat de tancar el com és possible amb alguna cosa impensada per deixar més parat el lector, que el recurs bèsties parladores és sabut, però no pas avorrit.
  A veure si a còpia de salsitxes el gos s'embafa i acaba...gos botifarra!
  I el dentista...que cuidi la dentadura...que només n'hi ha una.

  Mira que no guardar un xurro per a les amistats de RC! Pel trosset que ens hauria tocat, cap càries ens hauria visitat!

  Mena

 • Mena Guiga | 31-03-2015

  La primavera, a més, que és renaixença, s'enduu vitalitat a partir dels...diguin el que diguin. Jo, aquests dies, tinc son, i m'he refredat un xic. I puc donar gràcies, que duc una existència com de mitja reclosió, no he complir horaris fora de casa i això és molt.
  Mirar el cel, que sempre canvia, també. Ahir al capvespre oferia nuvolades esfilagarsades vistes amb càmera d'acostament i d'un to rosa-salmó. Semblaven ales d'àngels. Els cels aquests no pronostiquen pluja o vent. Van més enllà: duen missatges de gaudi a l'ànima. Formen part del que s'emmagatzema de valuós del dia a dia.
  Penso que quan arribem a uns certs trams existencials els canvis vénen, i els físics són inevitables. Pel que et llegeixo i observo, pots estar contenta, i molt. Has fet molt i més que pots fer, sense presses, amb la calma que ara s'enceta. No cal córrer per res. Per res. La contemplació val la pena i omple, nodreix. Enhorabona per aquest cel de cigonyes (sap una mica de greu pels avions, però hi són, els hem creat i tant de bo no s'estimbin sovint), pel blau del cel, pel solet que prenies. I endavant.

  Abraçada,

  Mena

 • Mena Guiga | 23-03-2015

  ...hauríem d'aprendre a modificar-les, veure-les des d'una altra dimensió, com als somnis.


  Cada dia hi ha d'haver el màxim de realitat bona-valguda-la-pena possible, que fa 'pujar' per trobar-se amb les de la nit (quan són les que brillen, of course ;)


  Mena

 • Mena Guiga | 22-03-2015

  Entres d'altres virtuts i no virtuts que té, que, com tot, té sumes.
  Però la pluja d'aquest relat enceta colors, es parla de les estrelles, que és centelleig, i de futur...i de por.
  Cal arriscar-se des de la intuïció i des del cor. El cervell és qui ha de callar més.

  Molta sort i bona primavera!


  Mena

 • Mena Guiga | 21-03-2015

  I, amb tot, i pel que estic observant des que llegeixo a Relats, es 'repeteixen' aquests estats, aquests trams de vida d'amor i desamor. Els desitjos passats, els futurs, les expressions d'amor. La tristesa de la pèrdua, la no acceptació quan és recent ...i àdhuc no tan recent. Amb tot, són únics i intransferibles dels protagonistes de cada episodi, siguis tu i sigui autobiogràfic -que ho sembla molt- com tal com qual com...com...
  I les cicatrius costen de cosir. S'obren en records i dies de pluja o imatges o paraules de fets esdevinguts. A vegades es magnifica, com si allò hagués estat oníric.
  El que hagi de ser, serà. És la suma del que es fa més el que ve o s'aconsegueix.  Mena

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: