Foto de perfil de Mena Guiga

Mena Guiga

607 Relats, 654 Comentaris
148690 Lectures
Valoració de l'autor: 9.51

Biografia:
Un ram de fonoll collit (tallat) pels camins dels camps. M'hi falta flors de pastanaga silvestre. Belles umbel·líferes" ;)

Sóc del 66.
I d'octubre.

M'encisa, per exemple, aquell to rosa-lilós de les capes de la ceba de Figueres (encara que faci plorar), el groc de la mimosa (que és una espècie d'acàcia) i el taronja de les calèndules i caputxines dels marges dels camins dels camps, tant si hi passo amb bicicleta com a peu.

Els alliums esfèrics formats per flors-estrella.

Fins no fa massa (trams de la vida) em delia per agafar arrels a la platja escurades per l'aigua del riu Tordera i del mar Mediterrani i esblanqueïdes pel sol. I còdols de tons variats, tresors tots.

Observar els núvols mentre passegen i les formes que prenen.
I els jocs d'ombres dels vegetals, també sobre la pell.

De nit, mirar la volta celest, el titil·lar estelar, la lluna canviant i estar-m'hi. El contacte amb l'univers purifica. Ho faig a èpoques, quan cal tant.

M'agrada escoltar quan em parlen amb il·lusió a la mirada (escoltar costa!). Més aviat sóc de xerrar (peixatera!!!!).

Dinamisme i creativitat, quan apareixen. Gaudir de la vida, del senzill i autèntic.

Prendre un tallat ben calent amb molta escuma en una terrassa en un local amb encant, tot llegint o anotant en una llibreteta massa mots que em circulen per una xarxa enrevessada. I si l'establiment afegeix una galeta per a sucar...quin detallàs! (temasso per a futurs relats) ;)

Agrair les converses interessants amb altres soledats que trascendeixin d'estereotips i que aportin evolució (sinó...paguen la pena?).

El mal gust em fa fer creus i ratlla (una taula parada amb elements de plàstic o vaixella mediocre de supermercat i no menjooooo...però qui em va parir així?). Vidre de colors, terrissa, teles ben escollides...mira que enverinen, les revistes de decoració que ensenyen cada 'palauet'!

Estic més bé en un caos (aparent o no) amb elements especials i triats, encantadors i amb ànima que en un ordre vulgar i globalitzat.

Sóc d'anar amb espardenyes que sovint em decoro (em pinto moltes peces de roba, amb llunes, gats o taques abstractes) i si es posessin massa de moda no en duria.

Gaudir del sol d'hivern, que dóna vitamina i acull, asserena.

Agrair l'existència de les gates calicó i de la meva en concret. Una preciosa bigotis de típex, cueta plomallona, tricolor estupenda, ésser afí (tot això són fragments com de mantra que li dedico, encara que passi de mi, que això ja ho tenen, els felins. Elegància i independència, i poesia vora un foc ronxant i deixant-se acariciar).

Em fan gràcia les tortugues i les granotes.

Els espiadimonis se m'enduen a móns que no em volen explicar.


En escriure -pràcticament sempre narrativa- barrejo i no barrejo realitat i surrealisme (totes les dimensions són certes!), humor, amor i desamor, histrionisme, mordacitat, tendresa, drama...

M'AGRADA FER RIURE LA GENT. I RIURE-HI. RIURE ÉS IMPORTANT. SOBRETOT APRENDRE A RIURE'S D'UN MATEIX.

I la vida et duu les persones a qui has de fer riure i donar amor. Això omple.

Sóc (quan se'm deixa) contacontes a escoles i biblioteques, autora de contes (i aquí relats i relats i relats, estic sota els efectes d'una malaltia benèfica, no puc parar) i també il·lustradora (cal que digui que l'estil és boig?). Professora de ioga integral sense exercir (la disciplina...uf!, una miqueta bé val la pena..per tot allò de l'equilibri entre cos i ment, perquè enforteix i perquè és un repte). Monitora de risoteràpia (ajuda a tenir unes bones abdominals, ho juro!). També tinc la introducció al clown (un nas vermell diu tant!). Tot m'ajuda per a dur a terme festes i celebracions per a grans i/o petits, participació i diversió, deixar-se anar. I, el més antic, estic diplomada en Turisme. Però no em feia el pes donar claus d'habitacions a la gent en una recepció ni haver de repetir horaris d'àpats robòticament (per exemple, i amb tot el respecte per qui ho fa i a sobre en gaudeix), entre d'altres monotonies hoteleres (què voleu que hi faci!).

Em preocupen la inconsciència, la manca d'entusiasme i d'esforç (que sovint piquen a la porta i no cal ser-hi hospitalària). La mediocritat és un mal guarible i el talent, la creativitat i la imaginació haurien de ser la menja diària. Entenc que cal combinar monotonia-moments i que les expectatives són males companyies (tot plegat em costa molt!!!!). Valorar, estimar, lluitar. Que tot és una suma i que la influència és paral·lela. I així, quan ve la decadència, inspiro i, si vull, intento recuperar-me (voler és poder, diuen...qui ho diu? Depèn del tram vital, depèn d'uns quants 'depèn') (de pen i de pencil) (imbeciloide total, ha quedat!).

I sóc de foc i aire, intento ser més de terra (calen arrels,qui vola massa, ai, quan s'estampa!.. i d'aigua poquet poquet. I això que em considero bruixa de rierol (món amb el que m'identifico). Sembla ser que també duc una guerrera, a dins, i una deessa -totes les dones en duen una, l'han de retrobar o potser els l'hi retroben. La meva adora el to del safrà-...Entre totes em fulminaran!

*Autocomentaris: aquesta tia està sonada, boja rematada, no hi toca, o toca un bolet -al·lucinògen, segur-, està com una cabra amb un llum. En fi, és el que hi ha...

***I no fa massa ha sortit publicat el meu primer llibre per a adults, una suma de les meves vessants (agafeu-vos!): 'AL TERRAT A L'HORA CALENTA I ALTRES RELATS' (Nova Casa Editorial).butxaca5@gmail.com

@ MenaGuiga (twitter)

'carallibre':

https://www.facebook.com/pages/L%C3%ADdia-Mass%C3%B3-Busqu%C3%A9-Mena-Guiga/368065309924239


Últims relats de Mena Guiga

Últims comentaris de l'autor

 • Mena Guiga | 07-10-2015

  El gat de color ataronjat del teu perfil és moníssim (bé: gatíssim). A més, el color taronja és el de la creativitat. És de llum, és un color 'calent'.
  Aquest relat -molt ben escrit- és una reflexió, trobo, i alhora un 'ja en tinc prou' -que així ha de ser- per poder 'ser' més qui s'és i tenir el dret a escollir (que depèn de tants factors: tarannà, societat, herència, zona de confort, feina...) i és que acabar prenent el sol és el millor. No implica cap despesa sinó una càrrega energètica, natural, com una meditació. I que marxin els que han de marxar. I els fils no han de venir sinó que es fan (o un mig-mig).
  Els gats tenen els fils del bigotis fins, els felins. Fils felins. Quin feeling!!!!

  I, apa, a gaudir del camí que en part el fas tu i hi poses, en part, el que vols. Segur que un gat de color taronja (ara penso en l'Alícia en el País de les Meravelles, quan troba el gat del gran somriure que apareix i desapareix i li pregunta si sap on va, ella ni idea i ell respòn "si no saps quin agafar, vés provant". Una solució intel·ligent més!).

  Mena

 • Mena Guiga | 04-10-2015

  Per a gravar-se'l quan s'està inactiu per peresa, per desànim, vés a saber...

  Perquè implica un espavilar-se viu, d'infant, gaudit, per més que necessari.
  Més la rima assonant 'llepa-asseca', que sembla un vers d'una cançoneta i que fa somriure.

  Existeix aquest 'dir' o és només d'herència vostra?
  El trobo com d'autoajuda sense pretensió, com un toc simpàtic, un entendre la vida amb el senzill, el bàsic. No pas poca cosa! I aplicable a tant del cada dia.

  A veure...que del dit al fet... (mots són mots i accions són accions però les accions arran dels mots sí que és dur a terme el que ens demostres al relat).

  Mena

 • Mena Guiga | 04-10-2015

  I de tastar aquestes delicatessen.
  Però no de fer la coneixença d'ànimes en...pena, no pas. En vida perpètua, potser, com un pacte d'eternitat qui sap amb un espai, unes feines, un clima, un paisatge.

  Gràcies per tots els teus comentaris tan entusiastes, analítics i nodridors!

  Mena

 • Mena Guiga | 25-09-2015

  La tendresa existeix. Qui la dóna la rep. Qui la sap buscar, tenint-la incorporada en el propi 'jo' per compartir-la. El que importa és l'autenticitat del viscut, per més que res perduri (que no ho crec del tot).
  Parla de més coses.
  Escriu més coses.
  La tendresa no només és en una altra persona, està en la natura, en una mascota, en una lectura.

  Endavant i molts molts molts ànims!!!!!!!!

  Mena

 • Mena Guiga | 14-09-2015

  Una bestiesa, digue'm maniàtica d'aquesta pseudociència que és el món horoscopal.
  Curiositats i, també, certeses generals.

  Canvi de tema! Aquest assaig, aquest escrit de reflexions d'una relació (in)acabada em mostra, un cop més, com ens trenquem el cap fins que no acabem de 'veure' (i et felicito perquè tan jove tens una capacitat analítica, afegeixo l'emotiva -sinó no escriuries- evolucionada, o és que deveu ser aquesta nova generació!).
  Et felicito per com ho transmets.
  Si és que és biogràfic (a vegades es novel·la, d'altres no i aquí em sembla que traspua el 'no') et desitjo molta sort, serenitat, intuïció, escoltar el cor i quan sospesis que el cor tingui més empenta que el cervell.

  Un somriure i així vaig de conjunt amb el que fas tu!

  Endavant!!!!!!

  Mena (i perdona el rotllo) (sóc balança!!!!!).

 • Mena Guiga | 14-09-2015

  i que alhora fan volar els altres estels en una nit d'estels.

  Emotiu.

  Mena

 • Mena Guiga | 07-09-2015

  Transmet un enyor i un desig.

  Mena


 • Mena Guiga | 07-09-2015

  Una imatge amb gran força.
  Arran d'aquí, un pòsit segur.

  Em cal un encall per pair el poema! (i buscar el mot 'perboc'). (sempre aprenent).

  Bon setembre!

  Mena

 • Mena Guiga | 05-09-2015

  El teu lèxic, riquíssim. La teva força, la mateixa que la d'una gran tempesta.
  Haig d'admetre que hi ha mots que he hagut de buscar, pocs. Passa que des que estic a RC he après/aprenc a passes gegantines. Hi ha mots, però, que per més que els vulgui incorporar al meu vocabulari, no es queden (li deu passar a més gent o és qüestió del meu cervell) i no em fa ràbia, torno a buscar, miro si era el que ja havia entès i au. A més, alguns no els faig servir, penso que cadascú té un 'vocabulari' típic, amb una sèrie de mots (i no vol dir que sigui un món lèxic reduït) més 'propis'.
  M'agrada -molt- veure com tu tens un vast assortiment. Es nota que has llegit i llegeixes molt.
  Però, per sobre de tot, admiro aquesta resistència teva a seguir i picar contracorrent. Veig l'expressió del déu del teu nick i m'ho corrobora.

  Mena

 • Mena Guiga | 31-08-2015

  Fer entendre als nens i nenes d'avui en dia això costaria, però potser temps com aquells tornen -d'altra manera- i és que la crisi mata i cal retallar de totes bandes.
  Però alhora restar d'un lloc fa anar malament a qui en viu i així successivament. És el que hi ha. Canvis grans.
  Però de tot això aquelles criatures felices amb un xiclet no en sabien res.
  Només era un xiclet.

  Recordo repassar tota una plaça i les voreres -perquè era a tocar d'una xurreria-llaminaduria molt visitada, quan encara no hi havia competència- i buscar amb deler papers del xiclet aquell que dius, jo deia 'chicle niña', per tenir els vestidets, aquells paperets de la mateixa mida que el paper embolcall superficial i que feien, és clar, aroma de maduixa estranya.

  Mena

 • Mena Guiga | 19-08-2015

  Dibcs això.
  Ah, i el quadrat vermell un xic més centrat i et queda un nas de clown que ha de quadrar...tu i el nas ho sabeu!!!

 • Mena Guiga | 19-08-2015

  Aleshores la lluna no es queixa. Pot ser, a més, del sant no catòlic ni apostòlic color que li roti dels cràters (potser pensen So-cràticament, cosa no sabuda per les ànimes que no capten ni la seva pròpia dimensió, que n'hi ha una miríada).

  Jo m'ho havia cregut allò que cada ics-poquets juliols la lluna apareix dos cops (i ni té paga extra) i del to de les emocions, blau blau i no pas papau.

  Però sí es creu i es visualitza...que s'hi posin fulles perennes!

  Aquest nou relat teu és per a les galetes amb la xocolata. Torno a dir que aprenc vocabulari, que el trobo àgil -i mira que engloba temes pesants, potser la mateixa senyora no és cap pes ploma, que no s'ha descrit, però no sé perquè l'imagino així, com la d'una il·lustració d'una dona queixosa a cal dentista al conte 'Txuc Aranberi a cal dentista' de Bernardo Atxaga.

  El que passa és que no estic molt en aquest món (polític, cultural, geogràfic, esportiu...) i llavors he de fer un esforç...fora de qualsevol 'excusat'.

  Bon fi d'agost i no parar amb els mots mots mots que són motors motors motors.

  Mena

 • Mena Guiga | 18-08-2015

  Potser m'erro però em fas pensar en un noi guitarrista amic meu que escriu poesia i pinta. Per la inicial del nom i el cognom.

  Tant se val. El que vull dir-te és que la primera part la trobo que transmet més que la segona on els versos finals amb rimes de verbs en infinitiu fan, i és la meva opinió només, perdre.

  Endavanti benvingut/da a RC!

  Mena

 • Mena Guiga | 18-08-2015

  A vegades caiem. I toca aixecar-se. Amb tot, és una decisió personal. Per més que es sàpiga que bé que va i tot el que comporta i fa tirar endavant. A vegades també està bé permetre's repòs encara que una veu martellajadora -creada des de fora, imbuïda per la societat i els costums i tota la pesca- no et deixi fer-ho des del 'sí'.

  L'eterna lluita optimista-pessimista o l'ocultar el que es veu a fora i que no es vol a dins. Coses així.

  El mostrar, per exemple, als fills que no ets una icona forta de pedestal, i aleshores quin model tenen. Doncs poder sospesar la 'suma' d'aquella personsa i que els ha aportat/aporta, analitzant-ho des de l'amor i no el judici.

  M'he embolicat i mentre escrivia he anat com canviant de vessants, tot i que hi ha un eix: el fer i el no fer.

  Mena

 • Mena Guiga | 17-08-2015

  ...i per aquí tots hi hem de passar.
  Una metàfora que fa pensar. Un trau que no es pot cosir i que arran d'ell a l'ànima se n'hi fa un altre, una bretxa. Cada pèrdua a la nostra vida ho és.
  'Arrecerar l'enyorança', sí, un recurs. Però no una solució.


  Una abraçada,

  Mena

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: