Foto de perfil de Mena Guiga

Mena Guiga

677 Relats, 720 Comentaris
198708 Lectures
Valoració de l'autor: 9.57

Biografia:
Sóc del 66.
I d'octubre.
I m'agraden les dues dades.

Que sigui del mateix dia que la Rodoreda és irrellevant.

La vida.
El sentit de la vida és el que duu felicitat.
Hi fan molt l'actitud i la voluntat (quin tàndem amb alts i baixos!).
He après que cal tenir-ho ben present (en cada moment present) i que si caic, caic, i si vull m'aixeco. I que a vegades cal ajuda, com també podem (hem) d'ajudar, sers socials com som. I de la patacada sempre alguna cosa en queda. L'ànima, però, no ha de voler aquest pòsit: el trascendeix, ha de fer-ho És molt més. El pòsit de la patacada és perquè el bon cervell se'n faci càrrec i ho integri. (com estic parlant! sóc jo?).

Entenc que som/podem ser/... : ànima-amor, entrega i unicitat, creativitat i complexitat.L'escriure per què i per a què.

I seguir. Sent vulnerable i transparent (hi ha mesures, però el màxim possible), amb l'acceptació de les virtuts i els defectes.

La comprensió que dins aquesta vida n'hi ha unes quantes i que en el procés de canvi, en el fluir (puto verb! ...ara que pitjor és ''pillar') i els trams que comporta -mai indolors- és necessari. Per ser més qui sóc i per oferir la meva esfera, però també saber-la preservar.

Des del 2012 fins enguany (som el darrer dia de gener del 2016) puc ser una novel·la que qui sap si en una altra existència escriuré, des de la ficció, l'amor, l'humor i una certa exageració. Agraint els personatges que hi han tingut cabuda.
Això depèn de l'energia que em toqui tenir: si és d'aire, costarà més, i si és amb un toc de foc, com ara, igual. La caloreta és per pendre-la al pati com una sargantaneta d'hivern i el vent per envolar el que es vulgui.

Aquesta etapa que em fa abraçar-me, l'alegria en la tristesa i a l'inrevés. Si li dic 'maduresa' em foto una hòstia, perquè sembla com si la nena petita que duc a dins hagués de morir. I no és així. L'estimo molt.

Les queixes són mentides vestidetes de ganes de fer perdre somriures.Abans la natura i les persones-persones que la matèria. Abans que el tenir, el ser. O un tenir-ser equilibrat, coherent, conscient, compromès. Gens fàcil, que els mots bonics i de compromís han de passar al nivell demostració-acció (hi ha ha graus, és clar).

I el món, tan tocat de tantes tecles...fa mal.

Si no hi ha res més allà dalt, en la serenor còsmica.... Sí que hi és. Abraçar el cel cada nit i escalfar-se amb els estels que brillen sense demanar res. I va a tongades.

Les paraules. El llenguatge. Els sons. Una màgia, quan està ben dut. Jo tinc la dèria d'escurçar noms propis...entre d'altres que qui em llegeixi-coneixi (és indivisible) captarà.

Tinc publicat un llibre de relats (tocant el tema eròtic, l'humorístic...i més): 'Al terrat a l'hora calenta' (Nova Casa Editorial). El meu primer fill gran. Els altres, contes per a infants, coescrits amb A.Mercader i il·lustrats per mi, són un dels rierols del feix que em conforma i va conformant.

butxaca5@gmail.com
Últims relats de Mena Guiga

Últims comentaris de l'autor

 • Mena Guiga | 13-02-2017

  Cal buscar llum, colors. Calen bones converses (sinó, no paga la pena).
  Cal ser positiu, si s'és de 'beure/veure' el mig got buit. No hi ha altra alternativa. O el món seria un càstig. Sí, està molt malalt. Però s'ha de beure/veure, també, el mig got ple. Un equilibri per viure (més que no merament 'existir').
  Abraça la soledat guaridora i creativa, necessària. Quan apareix l'altra...buscar altres soledats per tal de 'no caure', de no caure massa.
  Som sers socials, codependents. Ara: selectius. Trobar altres unicitats amb qui compartir, filosofar, riure, ...
  I, com tot: és fàcil i no fàcil.

  Endavant. Xocolata al 99 per cent i bons cafetons i pa de bones farines i núvols de sucre.

  Mena

 • Mena Guiga | 28-01-2017

  (the cat that walked by himself) dins el recull 'Precisament així' (mala traducció de 'Just so stories', que jo diria 'just només històries', macarrònicament, però potser més fidelment). El del gat m'encanta. El gat va a la seva, és elegant, falaguer i individualista (que té la seva part bona o som tots mesells que passen per tubs conductuals imposats).

  Si mai el llegeixes...t'agradarà. Bé, tots els contes que aquell gran autor va escriure. I que ens ha deixat per gaudir-los sols, amb els fills...o un dia néts.

  Penso, apart d'això, que déu n'hi dó, si la nena era tímida que tingués prou caràcter com per no conformar-se, :)

  Mena

 • Mena Guiga | 20-01-2017

  I això és vida i riquesa.

  I hi és. Només cal...observar-ho i valorar-ho.


  Mena

 • Mena Guiga | 14-01-2017

  No l'he llegit massa. De fet, a mi m'arriben les lectures.

  Les estones de connexió i amor cos-ment-ànima són tresors atemporals que per força deixen pòsit i que són pampallugues pel record. Cal repetir el que alimenta, cal viure.

  Preciosa foto d'un cel blau i taronja, colors complementaris, precisament.
  Un taronja entre caramelitzat i budists, caliu, calor i la llum del sol encara.

  Gràcies pel teu comentari a 'Sota l'eucaliptus'. Alimenta i m'ajuda a seguir!

  Mena

 • Mena Guiga | 11-01-2017

  I si hi apareixen gats...gates!, per a mi encara més. I més encara si una és calicona.
  Sí, cada 'animal' és únic i té les seves rareses o els seus costums. Mentre anés nodrida bé! I sinó, tot el que hauria rebut de benestar i menjar, visqués quatre, deu o vint anys. Jo sé d'una dona que donava tonyina en llauna al seu felí i s'hi va avesar i res més no volia. A la llarga allò li dugué complicacions (a la salut del gat).

  Mena

 • Mena Guiga | 25-12-2016

  Una història per a passar ben bé a teatralitzar. Una mica 'Plats bruts'.
  Àgil, senzilla. Algun cop recurrent, però amb gràcia.
  I quan és té...què coi! Escriure és part del viure! Això no té res a veure amb els 'protas' del relat, sinó amb qui els ha creat!

  Pel 2017...per moltes lletres!


  Mena

 • Mena Guiga | 13-12-2016

  Hi ha graus i puja i baixa.

  Ajudes: el sol, la consciència, l'actitud, l'ajudar a qui està pitjor, ocupar-se, ...

  I, amb tot, es cau. Ho entenc perfectament.

  Mena

 • Mena Guiga | 08-12-2016

  Ni enamorament (que és foc d'encenalls i un estat que no pot durar massa o esgota) ni amor-amor perquè sí (cal un treballar-lo continu, des de l'amor mateix, però amb l'afinitat, l'interès, quelcom comú per construir que no només siguin els fills, etcètera). Fàcil no és. Només és engrescador quan una 'energia' forta hi empeny, la de 'essència a essència'. Costa trobar l'altra persona complerta amb qui anar al costat i a voltes de bracet. I més avui en dia, temps d'amors líquids...


  Mena

 • Mena Guiga | 07-12-2016

  Amb pa, en una amanida amb ceba i formatge de cabra i olives, amb iogurt,...

  I les figues flors també.

  I sí: som tres en una. Tanganika, touchyourbottom i Mena.

  I si em busques al facebook veuràs que, al cap i a la fi, tot deriva vers un únic nom: Lídia Massó i Busqué. No sé si allà ens hi podem trobar!

  :)

 • Mena Guiga | 05-12-2016

  http://relatsencatala.cat/relat/els-tres-nens/1054628


  De seguida he pensat en el relat que farà un xic més d'un any vaig fer, també biogràfic. Daurada edat, ser nen, nena, la infantesa. Cal cuidar-la molt i no matar-la, perquè el nen-a interior perviu dins nostre i vol sortir a jugar, a ser, i se li ha de permetre amb l'amor del jo ara adult.

  I, sí: la felicitat són aquestes imatges, moments, records...són pòsit a l'ànima, són llum.


  Mena

 • Mena Guiga | 28-11-2016

  ...i com és cada persona, l'essència i tot el que va sumant-sumant o sumant-restant iq que la configura com a figura única. Anar-nos 'fent' és feina d'artistes -no d'artesans-, d'orfebreria humana diria jo.
  Gràcies per aquest dia d'agost que mostres, que és llibertat.


  Mena

 • Mena Guiga | 24-10-2016

  Que vol dir 'sort', com ben sabut és. Sort és viure escollint i amb consciència, tant si es va al gimnàs com si es tria llegir. O àdhuc si es prefereix escriure sobre quina és la millor elecció.

  De fet, el que és una merda és aquest puto món tocat de tantes tecles i una creixent nomofobia (no té res a veure amb el gnomos).

  Tots...emmerdats. Aissss.

  (les rares excepcions seran els santificats del futur).

 • Mena Guiga | 07-10-2016

  Hi ha diferents cromatismes, tots intensos i vàlids, amb matisos nous.
  Queda el pòsit, el record de sensacions i emocions.
  Això no té preu. No la tomba s'ho endurá. Forma part del que, com les papallones, s'ha envolat.
  La vida segueix. Creixem a còpia de cicatrius que resseguim plorant i somrient.

  Endavant!

  Lídia

 • Mena Guiga | 05-10-2016

  M'ha agradat moltíssim, Montse!!

  Ai, els personatges de poble. I de no poble. Cadascú és peculiar. Però ens 'toquen' unes persones per algun ignot i savi motiu -un pèl i dos crec, vull creure- potser perquè fem com has fet tu, com fem els que necessitem expressar-nos escrivint: per retratar-los, per mostrar-los amb tota la seva llum.

  M'ha fet pensar en un relat que no sé si tinc penjant o el vaig treure per arranjar per a algun concurs o no sé. I de fa temps. Es deia 'La modista soltera pocasolta'. Mira! També modista! A veure si el trobo...(i, també, fet pràcticament real).

  L'he trobat al repte clàssic del fòrum. És del 21012. Si ha plogut!

  LA MODISTA SOLTERA POCASOLTA
  Coneguda com la Narci, la Narcisa l'han trobada morta al pati estret del darrere de la casa deixada, com ella mateixa. Algú n'ha sentit l'olor fètida i, quan han pogut entrar, el cos de la modista exànime no era quasi visible, atapeït de formigues i vironeres i amb mostres de mossegades de rates.
  No es va casar mai. Havia anat a les monges i era un cap boig, sempre rient a classe, enfontent-se del mort i del qui el vetlla. Ovella negra, castigada eterna, còpies infinites.
  No es va casar mai. La Narci es va estrenar amb l'Ovidi a la vinya de l'oncle sense cap recança. I ja no va poder parar. Els homes es succeïen i ella, estèril, que ho aprofitava. Treballava en una fàbrica tèxtil on s'hi confeccionaven pijames i roba interior (els primers bòxers van ser un boom!), però va tenir-hi problemes, pel caràcter, per les faldilles. Així que va aprendre de modista i, instal·lada en una cambra just entrant a casa seva, rebia la clientela. Passaves i se sentia la màquina de cosir i ella com cantava les cançons de la ràdio. Es guanyava uns calerons. I tenia les pensions dels pares xacrosos, també. Es permetia caps de setmana amb 'amigos' i tornava cada vegada més tocada. Sense parella i sense fills i amb tots els fils i els pilons de roba aliena per arreglar i els vells es van morir molt seguit i la Narci cada vegada es cuidava menys, i, canosa, amb pèls a la barbeta, semidesdentada i semidesnatada, reia i cosia cada cop menys i tot ple de gats de les teulades van fer vida en aquella casa polsegosa, greixosa, fosca, humida.
  La gent no volia pèls de gat ni mirades desviades ni babaies penjant.

  La Narci l'han trobada al pati salvatge. Entre l'herbam, la capsa de pastilles que s'ha fotu,t àvida de mort, no es veu.

 • Mena Guiga | 28-09-2016

  Plena de colors de melangia i d'un aire amb una humitat i aquelles ganes de recolliment i intimisme. La tardor és daurada, sempre. Sempre són fulles que cauen, madures per envolar-se vers dimensions que desitgen on viuran encara més (així ho vull creure).

  Bona tardor, Aurora!
  (jo sóc de tardor; ;)


  Mena

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: