Foto de perfil de Mena Guiga

Mena Guiga

795 Relats, 847 Comentaris
309375 Lectures
Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
Sóc del 66.
I d'octubre.
I m'agraden les dues dades.


La vida.
El sentit de la vida és sentir-la, més que no escoltar-la.
Hi fan molt l'actitud i la voluntat (quin tàndem amb alts i baixos!).
He après que cal tenir-ho ben present (en cada moment present) i que si caic, caic, i si vull m'aixeco. I que a vegades cal ajuda, com també podem (hem) d'ajudar, sers socials com som. I de la patacada sempre alguna cosa en queda. L'ànima, però, no ha de voler aquest pòsit: el trascendeix, ha de fer-ho És molt més. El pòsit de la patacada és perquè el bon cervell se'n faci càrrec i ho integri. (com estic parlant! sóc jo?).

Entenc que som/podem ser/... : ànima-amor, entrega i unicitat, creativitat i complexitat.

'Sense pressa, sense treva', com deia Goethe, deixa-m'ho tenir clar, perquè...senzillament: és la vida.

L'escriure per què i per a què.

I seguir. Sent vulnerable i transparent (hi ha mesures, però el màxim possible), amb l'acceptació de les virtuts i els defectes.

La comprensió que dins aquesta vida n'hi ha unes quantes i que en el procés de canvi, en el fluir (puto verb! ...ara que pitjor és ''pillar') i els trams que comporta -mai indolors- és necessari. Per ser més qui sóc i per oferir la meva esfera, però també saber-la preservar (aquest fragment m'ha quedat un pèl 'miquelmartipòlic!: esfera, preservar) ;)

Mantra: jo agraeixo, jo estimo (aplicat o assajat, l'important és tenir-lo present).Aquesta etapa que em fa abraçar-me, l'alegria en la tristesa i a l'inrevés. Si li dic 'maduresa' em foto una hòstia, perquè sembla com si la nena petita que duc a dins hagués de morir. I no és així. Me l'estimo.

Les queixes són mentides vestidetes de ganes de fer perdre somriures.

Abans la natura i les persones-persones que la matèria. Abans que el tenir, el ser. O un tenir-ser equilibrat, coherent i conscient. Gens fàcil, que els mots bonics i de compromís han de passar al nivell demostració-acció (hi ha ha graus, és clar).

I el món, tan tocat de tantes tecles...fa mal.

Si no hi ha res més allà dalt, en la serenor còsmica.... Sí que hi és. Abraçar el cel cada nit i escalfar-se amb els estels que brillen sense demanar res. I va a tongades.

Les paraules. El llenguatge. Els sons. Una màgia, quan està ben dut. Jo tinc la dèria d'escurçar noms propis...entre d'altres que qui em llegeixi-coneixi (és indivisible) captarà.

El 2018 he passat a ser VEGANA, la decisió més maca de la meva vida. Saber que no col·laboro gens en la indústria càrnica, làctica, d'ous, de la pell, de l'oci amb animals, de l'experimentació amb ells...fa estar millor. Crec, sincerament, que el veganisme és la llum del món i l'únic sistema redemptor.****Tinc publicat un llibre de relats (tocant el tema eròtic, l'humorístic...i més): 'Al terrat a l'hora calenta' (Nova Casa Editorial). El meu primer fill gran. Els altres, contes per a infants, coescrits amb A.Mercader i il·lustrats per mi, són un dels rierols del feix que em conforma i va conformant.

butxaca5@gmail.com
Últims relats de Mena Guiga

Últims comentaris de l'autor

 • Mena Guiga | 02-07-2019

  Cadascuna amb el que destil·la i el que els altres perceben. I l'habitatge on s'ha estat també 'retrata', diu, confegeix històries o parts d'històries. Tafaneria de safareig i xafarderia de les emocions. Tot hi és. I no s'acabaria...tantes cortines com cases, com pisos, el pes de cada pis, el pas del pes...vides que canvien o s'acaben, trams de vida acabats...Hi ha de tot en aquest relat en què la gran cortina és la de la vida de la que s'entreté amb les vides dels altres, també.

 • Mena Guiga | 28-12-2018

  Qui no té (el verb 'tenir' té un no sé què de possessiu que no em fa el pes), comparteix o gaudeix d'un gat(a) com a mínim un període de la vida...sempre li mancarà quelcom, una certa feli(ç)nitat.

  Mena

 • Mena Guiga | 21-12-2018

  A vegades em ve a la memòria quan, a l'inici de ser jo a Relats, em comentaves. I ja han passat sis anys. No sé pas qui ets. Però no deixis d'escriure.
  Perquè és també, el fet de deixar envolar-se els mots, obrir un llibre. I tan ample i amb tantes possibilitats com, en el cas d'aquest relat, de mots d'amor, de gestos i jocs.

  Bon 2019!
  Per molts sons lliures, ben lliures, ben sonors, harmònicament lliures!

  Mena

 • Mena Guiga | 13-12-2018

  És aixó. És un normalitzar, en aquest cas, un consumisme extrem fill genuí del mercantilisme o capitalisme. Si no compres regals, a més, aquest patró gravat, et fa com sentir malament, com si no estiméssis si no en fas. I s'ha extès (alhora que els problemes de sostenibilitat del planeta) i no és el tió, el dels regals, hi ha qui fa igualment l'intrús Santa aquell, després els Reis. I passa pels àpats, que en són uns quants i han de ser de 'gastar', de taula plena, d'agafar quilos i no trobar-te bé i després paga dieta. Un desastre cada cop més gran. Jo tinc tres fills i els Reis em costava fer-los agafar il·lusió, perquè era mirar uns catàlegs de productes 'de ramat' i tria. I que hi haguessin molts regals al plat i tota la pesca. A mi no m'agrada, això. Segurament el goig de fer el pessebre genuïament és l'esperit creatiu del Nadal, aquella obra que mirada al costat del foc dóna caliu, no pas tot aquest muntatge i fal·làcies que cada cop són més exagerades, en nom del déu diners.

  Bon esperit de les ganes de crear cada dia, lluny del que imposin o diguin que s'ha de fer!

 • Mena Guiga | 12-12-2018

  Ho aniràs descobrint perquè, pel que et llegeixo, duus un bon ritme.
  Mai res és per 'més endavant'. S'ha de viure i viure implica estar present en el 'no temps', la rendició a l'ara. Sigui com sigui, aquest 'ara'. Això ajuda a ser més savi, enforteix i fa créixer i també fa desaprendre molt del que ens han codificat.

  Endavant, que la gent que llegeix i escriu i fa rutes i escoltisme són genials!


  Mena

 • Mena Guiga | 08-12-2018

  Per allò del mirall, perquè un escrit ja fa visualitzar.
  He volgut comentar perquè, en veure la foto anònima del teu perfil, i la data que h posa...és el mes i dia -no pas any- que André Gidé va néixer. el de 'Els falsificadors de monedes', quina enrevessada obra, Premi Nòbel i autor els llibres dels qual van ser prohibits per la puritana església, no fos cas!

 • Mena Guiga | 03-12-2018

  I són segments, limitats, amb extrems. L'abans és l'abans. El després, el després.

  Aquest relat conta un segment. Un de passió i de necessitat carnal. Un poder permetre-s'ho per part dels protagonistes deixa una obertura que, malgrat tot, la dona tanca. I ben fet. Primer la llibertat i la protecció. Allò de gat escaldat amb aigua tèbia fuig. Bé, gata, i amb un somriure.

  I a viure segments, siguin místics, síguin libidinosos, siguin gastronòmics, siguin onírics, siguin fruit de barreges com ara, per exemple, onírico-libidinós, o místico-literari, hehehee. El cas és que hi hagui xocs, flashos, segments.

  I qui els viu, tot això que s'emporta!

 • Mena Guiga | 03-12-2018

  Tot i que avui en dia la part 'femenina' dels homes està en alça -i ja era hora- també hi ha el tema 'relacions líquides'. La gent aguanta i no aguanta i aguantar un no aguantar o aguantar-aguantar és hòstia amb un guant a la mà. Jugo amb els mots, ja ho veus, dins la seriositat -o no-de tot plegat. Llegia avui que sembla ser que se 'imposa' un valorar els sentiments des de la raó. Sí i no, tornem-hi. Hi ha d'haver un equilibri. Però, abans d'això, cada persona, única, s'ha de valorar i estimar des del sa positivisme i passar bastant del tema de tota la vida anomenat 'la parella' que Holliwood tan va contribuir a enredar troques i troques. Fa temps. Ara tot està deslligat, tot circula per mil camins. I no s'hi ha d'anar sola, sinó amb una mateixa. Sola i descansant en banys com el que fas.

  Sóc plenament conscient que me n'he anat per tangencials, però què hi farem!
  Si m'ha sortit així és per alguna raó (vull creure) que tal volta t'ajudi ni que sigui una micona...

  Endavant!

 • Mena Guiga | 23-11-2018

  Un relat de sexe passional desenfrenat que avui en dia molta gent deu saber protagonitzar. I que no és una crítica. A mi que a una dona se li digui que se senti 'puta' no em fa el pes. Però va a gustos, perquè és més digna una dona de la vida, o moltes d'elles, que, per exemple, una reina freda i multioperada.
  L'he trobat sense acabar d'arreglar, deixat al que fos, igual que les accions que s'hi van succeint.
  L'he trobat el que es diu: un desfogar-se. En aquest cas, escrivint.
  Tot i que la teva capacitat literària supera aquesta escapadeta, i tant. És un relat eròitc de Relats que m'imagino com molts: carda, llepa i xucla. Que, repeteixo, està bé. Però...

  Serà cosa de l'edat, del gènere i del moment.

 • Mena Guiga | 23-11-2018

  Res, que a 2019, n'hem d'encetar un altre, passades festes, quan la gent ha d'estar el 'llarg hivern' estalviant (i el no llarg hivern,també).

  Un relat de bon llegir i ple de tocs xulooooooos. Per molts anys a tots!

  Tríade dixit.

 • Mena Guiga | 17-11-2018

  Això omple, això és vida. Fins i tot, en aquest cas, en diria, missió de vida. Tants 'deserts' com hi ha a l'actual putrefacte planeta...calen molts bojos i boges.

  Mena

 • Mena Guiga | 05-11-2018

  Re-benvingut a R-C!

  Observar des del cor.

  I tant més. Això és la necessitat de comunicar, d'eixamplar-se. Segons un professor meu de ioga i filòsof, aquest home del bar 'fa el que pot'. Com tot, discrepable.

  Mena

 • Mena Guiga | 31-10-2018

  Jo vaig recordar el meu al relat 'No podaré els cardenals mai més'.

  Però no és suficient...

  Haurien de ser mil relat ...o més.


 • Mena Guiga | 27-10-2018

  Per cert: molt ben descrit.
  RC té una cosa innegable: s'aprèn d'altres, de quins mots usen, de com escriuren...i quan agrada i s'ha après s'ha de dir. Ha estat així!

 • Mena Guiga | 27-10-2018

  I tot, tot, tot, sempre, sempre, sempre...per aprendre!

  L'humor és important, molt, molt, molt, en aquest il·lusori món!


  Segur que les calcetes liles eren precioses, però posades a conjunt amb els glutis que pertocava, :)


  Mena

Últimes intervencions al Fòrum de l'autor

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: