Detall intervenció

Repte Clàssic DCCXX: Polipolar (comentaris i veredicte)

Intervenció de: desideri | 26-02-2022

Amb cert retard, deixem el veredicte i els (mini)comentaris pertinents a aquesta nova convocatòria del Clàssic, que és la 720:


Farsabilitat, d'aleshores

Per no estar avesat a llegir les normes, força bé que te n'has sortit. Potser el text és massa feixuc i m'ha costat copsar-lo en una primera lectura. Amb la segona, la cosa ha millorat un xic. Però realment hi ha informació que se m'escapa. Bon plantejament malgrat que no hagi estat a l'alçada de gaudir-lo al 100%.


L'amiga de l'Adolf, de TerricheT

Amb la segona lectura, es gaudeix encara més aquest relat desenfadat i pocasolta. Sigui qui sigui, en Ramon (o en Pere o l'Adolf) té les de perdre si segueix al lloc. És el que té l'edat, o les limitacions físiques o no ser tan calent com l'”amiga de l'Adolf”, que aquesta té molt clara la seva identitat.


Mags, de lisboa

Sempre és una satisfacció llegir una aportació lisboeta i aquesta, encara que no sigui del gènere predilecte, és un bon exercici creatiu. La bipolaritat del personatge principal rau en la seva afició per l'escriptura, i aquí ens hi veurem reflectits gairebé tots. Gairebé.


Passà una tarda d'estiu, d'Iona

Un relat massa repetitiu per la brevetat que té, i amb la repetició de dos mots inventats, com demanava una de les condicions del Repte. N'haurien faltat tres, que era el mínim. Deixant de banda aquest detall, al relat li he trobat a faltar la brillantor d'altres textos iònics, sense desmerèixer l'esforç de cenyir-se a una proposta i de ser capaç de plasmar-lo dins del termini.


Conversa filosòfica de dos pagesos, d'Atlantis

El canviplimòtic és un fet, i és un tema que preocupa no només en una conversa pagesívola. I no només perquè ens faltaran els productes de la vinya i hàgim de brindar amb aigua (ecs!). Destaco la riquesa dels mots inventats, tot i que la bipolaritat no hi és massa present... Almenys nosaltres no l'hem sabuda copsar al 100%


Es va cansar de la Grinid, de la trinca touchyourbottòmica

Era d'esperar una aportació del Maresme. Amb una proposta tan eixelenbrada, segons per a alguns, i havent d'inventar-se mots... La bipolaritat, en aquesta ocasió, es tracta del típic desamor masculí, que en força ocasions es dona. Hi ha una orgia de paraules noves, que hauríem de llistar i afegir al diccionari mènic, que ja va augmentant repte rere repte, text rere text. En aquest cas, el relat té més coherència que el que acostuma a passar quan es comença a llegir un text maresmenc de qualsevol de la tríade.


Justícia fallera, de kefas

Hi ha tradicions que no varien massa, i interseccions que són bones per avançar. I en aquesta història d'en kefas hi trobem la tradició, el canvi, l'indult i la justícia. El començament és brusc, però al següent paràgraf ja hi veiem cap a on anirà. A més a més, ajuda massa el títol. No dic que sigui dolent, però...


Entre dos preceptes, de marialluïsa

Aquí hi ha un desplegament filosòfic i de lluites internes digne de ser estudiat per algun deixeble freudià. I les lents caldrà calibrar-les millor potser, així seran capaces de detectar aquestes ambivalències de les persones.


Billa, billa, de JaumeBalcells

De ben segur que la història devia anar així, més llarga i tediosa que aquest paràgraf tan ple de veritats tot i el seu to humorístic. Perquè va ser arribar a veure terra a la vista i perdre el món (de vista). I l'oremus també, malgrat el viatge religiós i espiritual que semblava dur aquesta colla...


I arribats a aquest moment, passem el testimoni a en lisboa, que entre els textos presentats ha estat un dels que més ha fet el pes. Sobretot per la marcada bipolaritat que ens caracteritza a cada membre d'aquesta secta que és el lletraferidisme escrit.


d. dixit.


Respostes

  • RE: Repte Clàssic DCCXX: Polipolar (comentaris i veredicte)
    TerricheT | 26/02/2022 a les 18:36
    Enhorabona, Lisboa!!

    Felicitats de part del Pere... o era Ramón... o potser d'algú fosc de relats!

    Gràcies per la teva visió encertada del relat, deò!
  • RE: Repte Clàssic DCCXX: Polipolar (comentaris i veredicte)
    aleshores | 26/02/2022 a les 18:46
    Moltes gràcies per la lectura i els comentaris. I felicitats als guanyador/a.
  • Gràcies!
    touchyourbottom | 26/02/2022 a les 20:01
    Així que el relat és més coherent, hahaha. La coherència consensuada no fa per a mi del tot, com ben sabut és. Amb tot, també, depèn de qui em llegeix, de com copsa la meva clepsa, més hahahah. Gràcies. Em venia de gust fer-lo ximple però àcid alhora i m'he vaig ben deixar anar. De fet, està inspirat en un cas real, touchyourbottomhiperbolitzat, of course.
    Encantada de tanta companyia al repte i enhorabona a l'escriptor de 'Mags'. Què caram ens proposarà????

    tyb and sisters.

  • RE: Repte Clàssic DCCXX: Polipolar (comentaris i veredicte)
    lisboa | 27/02/2022 a les 00:11
    Gràcies al jutge pels comentaris i per fer-me guanyador d'aquest repte tan divertit, original i amb una participació abundant i de qualitat. Feia anys que no guanyava un repte, no sé pas si recordaré com va la cosa, demà penjaré la meva proposta. Us hi espero.
  • RE: Repte Clàssic DCCXX: Polipolar (comentaris i veredicte)
    Iona | 27/02/2022 a les 15:59
    Felicitats, lisboa i gràcies deòmises pels comentaris.
  • RE: Repte Clàssic DCCXX: Polipolar (comentaris i veredicte)
    kefas | 27/02/2022 a les 18:34
    Ostres, Deòmises, per un costat em sap greu que no t'agradi el títol del relat "Justícia fallera", però per l'altre estic content que t'hagi revelat la intenció d'afegir-me al sarau de les falles amb una falla escrita que, com les de veritat, també és una paròdia, en aquest cas, de la justícia. També és una mica desmarxadeta i regada amb cervesa, pluja i el conreu de parers contradictoris a què ens té acostumada l'administració de justícia, que acostumem a confondre amb la virtut de la justícia.

    La proposta era un xic complicadeta d'execució amb això de la multiplicitat polar i la invenció de paraules. En aquest aspecte molts dels relats els he trobat fluixets, entre ells el guanyador. Home, això d'inventar mots girant paraules angleses i fent-ne servir d'altres de difícil comprensió pels parlants de llengües romàniques, desmereix de la capacitat imaginativa que tenen els participants.

    La convocatòria era ideal per a touchyourbottom, que porta en l'ADN la invenció de paraules

    En general, bé, tant el teu relat com els dels participants, especialment el de Lisboa, de qui sembla que teniu bones referències.
    • RE: RE: Repte Clàssic DCCXX: Polipolar (comentaris i veredicte)
      lisboa | 28/02/2022 a les 14:55
      Ostres!, em sap greu haver desmerescut les capacitats imaginatives dels participants, no era pas la meva intenció. Normalment, no m'agrada el que escric, "Mags" no és una excepció, però m'ho passo bé fent-ho. Reitero les meves disculpes per haver presentat un relat tan poc imaginatiu, d'on no n'hi ha no en pot rajar, com deia ma àvia.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.