Detall intervenció

jordi, que opines d'això?

Intervenció de: sergi monserrat | 13-08-2006


Fa dies vaig posar un missatge al fòrum, però ningú en va comentar res... Has vist la pel·licula ¿Y tu que sabes? Va sobre les possibilitats de la fisica quàntica i barrejen dades suposadament reals i una mica de ficció per fer-ho digerible... mirant per internet hi ha gent a favor i en contra...tu, que crec que d'aquests temes domines, que n'opines? l'has vist?

Y tu que sabes


Respostes

  • No és al 100% cert
    jordi domènech i arnau | 13/08/2006 a les 20:30

    Algunes drogue endògenes, també creen addicció.
    Per això, per exemple, hi ha gent addicta a determinats exercicis físics.
    • jordi, que opines d'això?
      sergi monserrat | 13/08/2006 a les 20:43

      Fa dies vaig posar un missatge al fòrum, però ningú en va comentar res... Has vist la pel·licula ¿Y tu que sabes? Va sobre les possibilitats de la fisica quàntica i barrejen dades suposadament reals i una mica de ficció per fer-ho digerible... mirant per internet hi ha gent a favor i en contra...tu, que crec que d'aquests temes domines, que n'opines? l'has vist?

      Y tu que sabes
      • RE: jordi, que opines d'això?
        jordi domènech i arnau | 13/08/2006 a les 21:05

        No he vist la pel·lícula, que al cinema m'hi dedico molt poc, en part perquè la dona treballa pel vespre i no trobem mai el moment.
        Les implicacions filosòfiques de la mecànica quàntica són considerables, to i que sovint hi ha qui en treu conseqüències sense tenir-ne ni idea.
        La realitat, és més "rara" del que diu la intuïció, que té dificultats per acceptar les lleis probabilistes que semblen governar el món a nivell quàntic.
        Molts acabem evadint la qüestió, dient. Les equacions, són aquestes. Sembla que la matèria les segueix fins el límit de precisió dels experiments i de la nostra capacitat de càlcul per resoldre-les. En conseqüència no em faré una imatge mecanicista, que és el que vol la intuïció, sinó que pensaré que el món, en primera aproximació ve governat per unes equacions que representen la realitat.
        No cap plantejar-se cap explicació, per exemple la dels infinits universos, senzillament hi ha un univers governat per unes lleis més complicades que les que governen un conjunt de baletes que xoquen entre elles, per exemple.
        En aquest sentit, el que es coneix per Universos paral·lels, no és més que un artifici de càlcul, com dir que per saber que sortirà si tirem un dau, podem imaginar que tirem un milió de daus imaginaris, i en fem una estadística que ens dona la peobabilitat de cada resultat. No hi ha un milió de daus realment, però ens serveixen per conèixer el que pot passar si tirem l'únic dau que tenim-
        De totes maneres, la mecànica quàntica pot tenir implicacions macroscòpiques que ningú no pot imaginar. Si realment l'ordinador quàntic és possible -i pot treballar amb un nombre dels anomenats qBits suficientment elevat- podria executar programes que superen qualsevol concepte clàssic d'ordinadors. Aquí, augmentar un qBit, vol dir doblar la potència de la màquina. Amb un ordinador amb 10 qBits més tindríem una màquina 1000 vegades més potent que la primera, amb 20 qBits un milió. Però si fossin 100 qBits, ja no podem immagimar la potència que tindríem a les mans.



        • RE: RE: jordi, que opines d'això?
          sergi monserrat | 13/08/2006 a les 21:41

          gràcies per la teva resposta!!! Tot un univers per descobrir, mai millor dit, tots aquests temes...

          La pel·licula independentment dels aspectes purament científics a mi em va fer reflexionar sobre el fet de que sembla que tots tenim com una mena d'adicció a la nostra manera de ser que fa que s'ens faci difícil canviar-la, si veus sempre les coses negatives, et costa molt veure les positives...però amb una mica d'esforç, realment veus que tu tens més força del que et penses a les teves mans per tal de canviar les coses que et passen a la vida.

          Aquí una pàgina on hi ha un debat sobre el tema:

          comentaris


  • RE: NO COMPRIS DROGUES, PRODUEIX-LES!
    copernic | 13/08/2006 a les 23:26

    Molt bona la pàgina, Àngie. És veritat. El cervell és capaç de fabricar les drogues més variades. Viure és una droga fantàstica.
    L'astrònom col.locat.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.