Detall intervenció

Què està passant a RC?

Intervenció de: llamp! | 08-09-2019

Hola gent, feia molt temps que no entrava en el Fòrum.

L'altre dia un relataire m'escriu al meu correu i em pregunta perquè des del 28 de juliol no s'han publicat més relats. Semblava que podia ser perquè estaven de vacances, però no. És general? Li passa a tothom? O només a uns quants? El mateix relatarie em diu que té problemes per entrar amb el seu usuari i contrasenya al seu compte personal. Us hi heu trobat?

A més a més, des de les mateixes dates, aproximadament, apareixen "bots" o no recordo el concepte que era... que deixen comentaris en anglès, semblants a robots, com si es tractés de phishing o suplantació d'identitat. Vaia, com si fóssin virus que s'hagin colat a la web.

Ara que he entrat al Fòrum, veig que també n'hi ha d'aquests, per tant, pot ser que la web de RC estigui infectada per algun virus, troià, etc, que fagi que aquests "bots" o suplantadors d'identitats, fagin de les seves, creant confusió entre els relataires.

En resum, problemes de:

- Entrar amb l'usuari i contrasenya.
- Relats pendents de publicar, que no surten des del 28 de juliol.
- Suplantadors d'identitat.

Algú sap què està passant a RC?????????????????????????????

Agrairia tantes explicacions o comentaris com siguin possibles, per sortir de dubtes.

Moltes gràcies, immensa gent!

llamp!


Respostes

 • RE: Què està passant a RC?
  llamp! | 08/09/2019 a les 09:31
  el concepte que no em sortia era: TROLLS. Hi ha TROLLS en anglès a la web de RC!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • RE: Què està passant a RC?
  Anaïs | 08/09/2019 a les 11:57
  Bones, apreciat company,
  doncs realment és fàcil d'explicar-te el perquè passa això, tot i que no hi entenc massa.
  La pàgina web de relats en català està obsoleta. De fet, com el meu ordinador, que també hauria de canviar perquè no m'accepta un programari més nou que l'XP.
  Per solucionar aquest tema, es requereixen dos paràmetres essencials:
  - Temps
  - Diners
  Per canviar a una web més actualitzada faria falta que algú s'hi pogués dedicar, ja sigués de forma gratuïta o retribuïda.
  Pel que he llegit sempre per aquí, els editors dels relats, és a dir, les persones (o persona havia arribat a llegir) que s'encarreguen de vetllar per "penjar" els escrits ho fan de forma voluntària i no remunerada, afegint-ho a les seves feines que sí que estan remunerades (perquè de l'amor a l'art no es viu...).
  I és ben bé cert que des de l'associació de relataires ja ens ho han comentat, per activa i per passiva, que si hi hagués més ingressos potser es podria fer quelcom més.
  Per participar en aquest web, ara per ara, molts no hi hem hagut de posar ni un duro (ho sento, no em resisteixo a utilitzar l'expressió que està més que antiquada) però està clar que després, no ens podem queixar del que hi ha. És molestós trobar-se comentaris en anglès d'un troll? Sí. Afecta això al teu compte particular? De moment no m'ha passat, però tinc clar que a la que no pugui entrar doncs deixaré de participar, tot i que està clar que últimament només entro per debatre, jejejej.
  La solució és fàcil i difícil alhora.
  Un somriure,
  Anaïs
  • RE: RE: Què està passant a RC?
   llamp! | 08/09/2019 a les 13:16
   Gràcies Anaïs per respondre.

   La qüestió és que no hi ha només un TROLL, sinó desenes, potser centenars.

   És d'agrair la participació voluntària de relataires per repassar i publicar texts, jo no en sabia res.

   Els responsables de l'empresa Omatech, qui gestionen RC, prendran mesures, si cal, espero.

   M'agradaria veure més participació. Jo tot just he vist el que passava i ho he denunciat.

   Qui se'n fagi càrrec, que intenti posar-hi remei.

   Si més no, entre tots potser hi podem fer quelcom.

   Me'n vaig a dinar.

   Bon diumenge i MOLT BONA DIADA A TOTHOM!

   llamp!
 • Tots els éssers humans busquen entretenimentos...
  Mena Guiga | 08/09/2019 a les 18:42
  I vés per on, n'han trobat en aquesta web. Amb noms estrangers i ale, anar esquitxant d'aparicions el fòrum i, també, comentaris als relats. Fer-los cas omís fins que despareguin o els facin desaparèixer, això faig servidora.

  Espero que sigui ben aviat.

  Salutacions a tots i per molts mots,

  Mena and sisters
 • Hola a tots
  AssociacioRelataires | 08/09/2019 a les 19:47

  Estem al cas del problema, i després d'uns missatges creuats entre membres de l'associació i usuaris de la pàgina, podem dir-vos que posem fila a l'agulla.

  Disculpeu l'excés de temps en penjar relats, però tots volem vacances, això no es fa sol i tots ho sabem. Hem vist que teniu paciència i us l'agraïm. Sols comentar-vos que des de l'associació toquem unes quantes tecles, i els dits són sempre els mateixos, o cada dia en tenim menys.

  Ens cal una mica de sang nova, gent que es vulgui implicar en organitzar accions per dinamitzar la pàgina, un lloc que és de tots i que abasta actes van més enllà del fòrum o dels relats que individualment tots pengem. Contrapunt poètic o Reversos són dos exemples. Volem reeditar el concurs de rapsodes, voldríem fer dos o tres concursos l'any, un de poètic estaria bé, a més a més del de microrelats que aquest ja funciona i aquest any en fa deu que el celebrem, on us esperem la vostra participació a tots.
  I us esperem el 19 d'octubre a la tercera Jornada del microrelat a Barberà del Vallès, us anirem informant.

  El tema dels boots informàtics de moment us demanem que cliqueu com ofensius els comentaris als vostres relats o poemes, als del fòrum ni cas, no els contesteu, ignoreu-los. Omatech ja mirarà com eliminar-los, però si els marqueu, els serà més fàcil localitzar-los.

  Associeu-vos, units serem més forts, i col·laboreu, proposeu coses i fem-nos tots responsables que tot allò que estigui vinculat a la pàgina sigui un reclam per fer-la més forta.
  Si seguiu les notícies literàries, veureu que cada cop hi ha més relataires que triomfen, en concursos o publicant llibres d'èxit, perquè aquesta pàgina és un lloc on tots podem créixer, si fem pinya, encara podrem créixer més i millor, individualment.

  Esperem els vostres correus, el vostre compromís.

  associacio.relataires@gmail.com

  ARC
 • RE: Què està passant a RC
  aleshores | 09/09/2019 a les 19:53
  Potser es podria fer una bossa de validadors i que anessin canviant. No seria condició ser membre de l’ARC.
  ARC podria fer una colecta anual per a pagar les hores de manteniment a algun relataire que tingui coneixements d’infirmàtica, entre membres i no membres, atés que deu tenir personalitat jurídica (o com es digui.
  Per si de cas, aquests dies m’he fet còpia dels relats meus. Afortunadament no ha passat res.
  Què és “Contrapunt poètic o Reversos”?
  • RE: RE: Què està passant a RC
   Anaïs | 10/09/2019 a les 10:51
   Bones,
   em sembla que és això...
   https://blocs.mesvilaweb.cat/Reversos/
 • RE: Què està passant a RC?
  Nil | 22/09/2019 a les 15:27
  En primer lloc voldria dir que El disseny de la web de R.C fa olor a boles naftalina! Començant pel full mig recaragolat del seu logotip, quina horterada! I aquest color Vermell carruatge que la defineix és força somort... Posseu-hi groc, blau o taronja! Els que ho porten diuen que van justs de calés per a modernitzar-la...Doncs feu una subscripció per aportar diners... Jo manta vegades els hi escrit correus demanant-li un compte corrent per a pagar una quota i mai m'han fet cas ni s'han pres la el temps de respondre'm... Perquè el que no faré serà pagar amb targeta de crèdit, no ho faig mai! Per a ésser l'únic bloc en català on podem publicar les nostres creacions iteraries... és una vergonya que l'institut d'estudis catalans no s'impliqui...i tampoc el govern català! Interessa més promocionar la Feria de Abril.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: