Detall intervenció

Doncs jo crec que és insepqarable. O si no, mira la crueldat que reflecteixen les seves obres.

Intervenció de: bellissima | 08-10-2010


I també la que acabes de recomanar, Pantaleón y las visitadoras, que fa anys que vaig llegir. Les visitadores són prostitutes, naturalment, i trobo que el llibre no fa gens de gràcia, encara que en vulgui fer.

En fi, un Nobel pot escriure molt bé, pot ser un geni de l'escriptura, però la seva massa filosa a partir de la qual descapdella la seva obra pot ser la pura indignitat.

I el seu pensament de Vargas Lllosa descansa damunt el mateix concepte dels colonitzadors: pura ignomínia i extermini.

En fi, qui vulgui, que llegeixi i en tregui una opinió. La meva és que, en sentit general, és un ésser cruel que vull molt i molt lluny de mi. I, a poder ser, neutralitzat, ja que així a la humanitat ens aniria millor.


Respostes

  • Com vaig dir ahir...
    copernic | 08/10/2010 a les 13:51

    recomano ferventment "La fiesta del chivo" que em varen aconsellar en Maurici i en Foster, un excel.lent retrat de les dictadures i dels mecanismes psicològics que les perpetuen. Sobre el tema de dissociar les opinions o idees de la literatura crec que és imprescindible. D'altra manera, com diu en Maurici ens quedaríem amb ben poca cosa. Recordem en Josep Pla. franquista, misògin, mal caràcter i en canvi és segurament el més gran prosista que tenim. Tots els que heu llegit els seus llibres ho podeu testimoniar. Com es poden barrejar el lirisme o el retrat exacte d'una època i d'uns personatges irrepetibles, Sagarra, Xènius, Gaziel amb unes opcions polítiques o una manera de ser. Ens agradarà o no ens agradarà, el trobarem fantàstic o plasta, evocador o avorrit però no posem ingredients en el mateix plat que no casen mai.
  • bon "xurro" aquest!!! gràcies a tots! n+
    angie | 08/10/2010 a les 15:25

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.