Detall intervenció

SOBRE VEREDICTES I COMENTARIS... {Repte DCXXIX (629): Teranyines [rnbonet+d.]}

Intervenció de: deòmises | 21-05-2016

La bicefàlia és convenient, de vegades. D'altres vegades, però, és un xic dificultosa, sobretot per a una pàgina que sembla estar en hores baixes, pel que fa a assiduïtat o participació reptaire. Algú subscriurà aquestes paraules; d'altres les refusaran sense pensar-s'ho dos cops. Els més veterans recordaran temps millors en el REPTE (abans inclús de la proliferació d'altres reptes que donaren un adjectiu per a diferenciar-lo dels altres “fills” [el famós, i també qüestionat, CLÀSSIC]).

Ara ens ha tocat una convocatòria conjunta a en rnbonet i a un servidor i aquesta ha obtingut diverses participacions, deixant de banda les esperades de la família mènica. Amb un retard considerable, jo deixo els meus comentaris, mentre el mestre Bonet arriba de la seva aventura balneàrica, amb un veredicte pensat però que no airejaré fins que no hi hagi consens amb l'altra meitat.

El resum dels textos és positiu, amb una gran imaginació i bona qualitat en cada aportació. Sembla ser que les teranyines tenen efectes per a obrir portes màgiques i insòlites. Pel que fa als textos mènics, no hi ha cap sorpresa ni contratemps: són un devessall imaginatiu que ens enriqueix el subconscient i les neurones que puguem esmerçar en la invenció de mons i anècdotes, situacions i imatgeria en general. Tant el de la Mena Guiga, fora de concurs, i el de la touchyourbottom. I, com no, el tanganíkic sempre travessant el límit (o no) del decòrum.

La lliçó rubbabertanèrica tampoc no es queda enrere en el reguitzell de mots de la malgratenca i ens ofereix en un text breu però concís i impecable, una lliçó que no oblidarem (tampoc el protagonista del relat) i que, de ser senyores, hauríem de tenir en compte. També caldria tenir en compte certes faltetes que s'han deixat caure en la redacció del relat.

Els textos sempre profunds d'aleshores tampoc no han perdut terreny aquesta vegada i els paràgrafs carregaven els neulers de la revolta i de la netedat, i d'adonar-se que, malgrat tot, la qüestió no queda esbandida ni clara. Potser....

I gairebé al final del termini, el text d'en Vicent Terol ha afegit una pinzellada kafkiana a tot plegat. Un text a l'alçada de l'autor txec (o a qualsevol deixeble [o el melvillià predecessor Bartleby] posterior), que posa dubtes en l'elecció, i el veredicte. Almenys per a un servidor (que ja ho té força més clar que fa uns dies).

Resto a l'espera, com tot l'elenc reptaire, de la tornada (aviat s'esdevindrà) del xicon del Sud del Gran Riu.


d.


Respostes

  • Edició del 'clàssic' que fa goig!
    Mena Guiga | 21/05/2016 a les 21:55
    Molt ben proposada i portada. Si lo reboli està vacansejant, que ho faci. Quan torni pencarà i tots dibuixarem el mig somriure que falta, el de la segona part dels comentaris. I el veredicte, a veure: veredicte és. El repte s'ha deixondit perquè aquest maig també hi plou i sabut és que aleshores les llavors creixen.

    Ma trinitat avataire dixit.
  • RE: SOBRE VEREDICTES I COMENTARIS... {Repte DCXXIX (629): Teranyines [rnbonet+d.]}
    aleshores | 22/05/2016 a les 07:17
    Renoi, aquesta tensa espera, similar a la que passava abans que els títols dela pel.lícula acabessinde passar i comences la sessió,...però d'això ja fa molts anys, era un temps ple de teranyines.
    Pensem que la gent de sota del gran riu eixirà d'aquell baneari galaïc refeta i amb ganes de gresca, o sigui que els comentaris sucosos, bons i dolents, estaran assegurats!
  • RE: SOBRE VEREDICTES I COMENTARIS... {Repte DCXXIX (629): Teranyines [rnbonet+d.]}
    Rubba Bertanero | 23/05/2016 a les 20:03
    Gràcies pel comentari Deo. Certament, haig de millorar la presentació dels relats, i em fas un favor amb el comentari.

  • RE: SOBRE VEREDICTES I COMENTARIS... {Repte DCXXIX (629): Teranyines [rnbonet+d.]}
    Vicent Terol | 24/05/2016 a les 19:10
    Molt bona la teua intervenció, deòmises. Escrita amb serenitat, entrant als detalls. Bon resum de les diferents participacions.

    Agraïsc els comentaris que fas sobre el meu relat.
  • RE: SOBRE VEREDICTES I COMENTARIS... {Repte DCXXIX (629): Teranyines [rnbonet+d.]}
    rnbonet | 25/05/2016 a les 17:41
    Tot recordant 'temps millors', arribe d'allà terres galaïques fa unes hores. Demà -si els temps ho permet i amb el beneplàcit - i l'absolució, si s'escau- d'aquells participants... comentaris 'post balnearium'.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.