Detall intervenció

MICRO OBERT

Intervenció de: Nil | 01-04-2019


A Barcelona i a la resta de Catalunya es fan recitals de poesia, alguns amb micro obert que et permet participar-hi. Però fent un cop d'ull ací i allà me n'adono que no se'n fan tants i els que se'n fan són sempre els mateixos... A més si hom cerca a internet, et surten recitals que ja han caducat, tres, quatre o cinc anys enrere. Crec que hi hauria d'haver una agenda on sortissin tots els que es fan no només a la Catalunya estricta sinó també a la resta de la nostra àrea lingüística, ordenat per pobles i dates i on s'especifiques el caràcter del recital: participants, tema i si ha micro obert. Això hauria de ser feina del departament de cultura de la Generalitat de Catalunya o també que a RC hi hagués una finestreta on poguéssim els relataires assabentar-nos del panorama poètic que es duu a cap arreu dels països catalans, per petit que sigui el poble. Perquè cercar aquesta informació de forma autodidàctica és un garbuix i una pèrdua de temps. Que hi penseu vosaltres, estimats relataires? Nil.


Respostes

 • RE: MICRO OBERT
  SrGarcia | 01/04/2019 a les 19:16
  Estimat relataire: en primer lloc, jo posaria més punts i a part i més espai entre paràgrafs.

  Sobre la poesia. Que et puc dir a tu? A mi m’agrada la poesia èpica, però ningú en vol sentir parlar de cops de maça i de caps oberts.

  Ara la poesia ha de ser molt sentimental; l’èpica, els epigrames, ja no valen, tot i la seva llarga tradició.

  Quin títol és millor: “El dia que el capellà em va tocar la cigala” o “El cant de les dones a les vespres sicilianes”?

  Ho hauríem de pensar i fer que la poesia tingui més registres: l’èpica, l’epigrama, la paròdia, la rebentada.

  La poesia és gran. “Molts són els homes i diverses les parles i convindran tots els noms a un sol amor”. S. Espriu, cito de memòria, però és així.

  La intendència ja no m’importa tant. Sóc poc tirat a concursos i exhibicions tumultuoses.
 • RE: MICRO OBERT
  Nil | 01/04/2019 a les 19:46
  Sr Garsia, jo he demanat o proposat que els que fem poesia tinguessin accés a un llistat informatiu on poder consultar els indrets dels països Catalans on es fan recitals al llarg de tot l'any. La teva resposta trobo que no s'adiu amb la meva pregunta.,vols dir que no t'has equivocat on havies de respondre? Jo, en cap moment parlo de concursos i exhibicions....jo no sóc tirat aquest àmbit. Però si que m'agradaria conèixer gent i els seus treballs d'una manera propera.
 • RE: MICRO OBERT
  SrGarcia | 02/04/2019 a les 01:05
  Tens raó. M'he passat de rosca.

  Aquest llistat seria bo per a tots, és veritat.
 • RE: MICRO OBERT
  Nil | 02/04/2019 a les 12:24
  Sort que te n'has adonat... Per què la meva proposta anava per un altra banda. A mi, m'agrada la poesia èpica, i molt! En català, degut a que som una nació oprimida, en tenim de poemes magnífics. Quan has posat l'exemple de “El dia que el capellà em va tocar la cigala” en contraposició a el "cant de les dones a les vespres sicilianes", et dono tota la raó del món. La vulgaritat i la grolleria ven força... I això no vol dir pas que jo defensi el purisme, no! El que aprovo és el bon tast. A mi m'agrada de tant en tan mirar porno, però no pas quan estic menjant... cada cosa al seu moment. Jo, si d'alguna cosa em sento satisfet és d'aconseguir fer uns poemes d'allò més libidinosos sense haver de recórrer a la imatge de sexshop. Espero que amb això em donaràs la raó.
 • RE: MICRO OBERT
  SrGarcia | 02/04/2019 a les 22:11
  Et dono la raó, te la dono.

  Em sap greu haver pixat fora de test.

  Em sap greu que la teva pregunta quedi sense resposta. Jo no sé què respondre, la veritat; no és a la meva mà.
  • RE: RE: MICRO OBERT
   Nil | 02/04/2019 a les 22:39
   No t'amoïnis pas! Algú de R.C podè en sap alguna cosa... Gràcies, de totes maneres, per la teva bona intenció. Nil

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: