Foto de perfil de Tamarro

Tamarro

9 Relats, 36 Comentaris
3170 Lectures
Valoració de l'autor: 9.45

Biografia:
SÓC MITOLÒGIC




La imatge és una creacio de Mat Gubser


Si no sabeu res de la mitologia catalana, us dono un parell de referències:

MITOLOGIA DELS PAÏSOS CATALANS amb escrits de Daniel Rangil i il·lustracions de Laia Baldevey

EL GRAN LLIBRE DE LES CRIATURES FANTÀSTIQUES DE CATALUNYA amb escrits de Joan de Deu Prats i il·lustracions de Maria Padilla

Un bloc que s'anomena LLEGENDÀRIUM conduit per l'Arnau Folch

I una editorial SECC edicions, que han creat un món literari que beu de la mitologia catalana, i que aquest 2023 ja duen cinc anys treballant el seu món particular; l'expansió Cataclana.

Hi ha més coses, sols us cal investigar. I penseu: qui no té arrels, no té futur enlaire!

Últims relats de Tamarro

  • El darrer cant de Níntenel

    Tamarro - 19-04-2024 - 57 Lectures - 2 comentaris
    Temps estimat: 2 minuts

    XIV Concurs ARC de microrelats. Orígens/Arrels - Crims / càstigs Un dia serà l'últim i sentirem els plors dels innocents, eternament. més

  • El mimetisme de l’ontogènesi

    Tamarro - 18-03-2024 - 275 Lectures - 4 comentaris
    Temps estimat: 2 minuts

    XIV Concurs ARC de microrelats. Orígens/Arrels - Humans i robots/ Int. Artificial més

  • El plany de les faules

    Tamarro - 13-02-2024 - 347 Lectures - 2 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    XIV Concurs ARC de microrelats. Orígens/Arrels - Els malnons/La família. Hi ha moltes classes de família, i moltes no ho som. La fantasia no sempre és fantàstica, ni parla de mons estranys; és un recurs per parlar de nosaltres, i d'ara. més

  • Amor artesanal

    Tamarro - 16-01-2024 - 312 Lectures - 2 comentaris
    Temps estimat: 2 minuts

    Si parlem de déus originaris, aquest són els més antics. XIV Concurs ARC de microrelats. Orígens/Arrels - Gener - Divinitats/mitologies més

  • Era profecia

    Tamarro - 09-12-2023 - 473 Lectures - 6 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    L'expulsió del Paradís és una profecia, i estem a punt d'arribar a complir-la. Pel XIV Concurs ARC de microrelats. Orígens/Arrels - desembre - El paradís/La Terra més

  • La faula del gallet i la bruixa

    Tamarro - 06-11-2023 - 293 Lectures - 2 comentaris
    Temps estimat: 2 minuts

    XIV Concurs ARC de microrelats - Novembre - Ous o gallines / Big. Bang més

  • Pesanta xucladora

    Tamarro - 14-10-2023 - 259 Lectures - 3 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    Tens mala nit? Sents una pesantor en el pit. La pesanta t'està xuclant el seny. més

  • El fill de la molsosa

    Tamarro - 01-10-2023 - 470 Lectures - 6 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    Viure de les llegendes em fa sentir-me d'alguna part del món concreta. La nostra Terra. més

  • El caçador boscà

    Tamarro - 27-09-2023 - 684 Lectures - 9 comentaris
    Temps estimat: 1 minut

    Una llegenda diu que el tamarro ens esborra els records, a aquells que l'empaitem i quan ell no ens captura. Si ens captura, voldríem oblidar-ho. més

Últims comentaris de l'autor

  • Tamarro | 22-01-2024

    Un relat com un somni, una transició al cel molt espectacular amb viatges en helicopter i a altres realitats mitològiques.
    Un déu pop!, després dels déus petits de Terry Pratchett, un pop ja no se'm fa tant rar!

    Bona sort veí!

  • Tamarro | 18-01-2024

    I encara li cal alguna revisió més, oi?
    La primera frase demana una continuació una explicació. Sembla escapçada.

    Ànims que encara hi ha feina a fer!

  • Tamarro | 26-12-2023

    Els nostres relats tenen aquell punt de voler fugir de la realitat que ens envolta, molt marcats els dos. I els dos des d'una perspectiva fantàstica, i amb un cert toc de mitologia, com a mi m'agrada.
    El teu està molt ben escrit. Ho fas molt bé, i m'agrada com condueixes el relat fins aquest final on respon el silenci als reclams de la veu forana i terrenal.
    M'has fet mirar la pintura de Del Bosch, El Bosco que en diuen els de la meseta. I és realment una pintura al·lucinant i inspiradora en molts recons i detalls. La tinc ja entre les meves preferides. L'havia vist en algun altre moment, però ara m'hi he fixat millor.

    Sort en el concurs! A veure si compartim les pàgines del recull!
    I gràcies er les teves paraules al meu relat.


    Un Tamarro

  • Tamarro | 17-12-2023

    No sé si cal una segona gènesi, però per mi, que no quedi.
    Un relat força interessant que has narrat amb bon pols i amb in bon grapat de fantasia ens fa pensar en aquell primer gènesi explicat per un deu absent i els seus seguidors, que tampoc no el coneixen en persona. Doncs això, bon ritme i bona reflexió, i diuen que la fantasia és un gènere menor, que carai!

    El poble de la Molsosa l'he vist en el mapa, i quan vaig cercar informació sobre aquesta figura mitològica, germana en altres mitologies de deesses del bosc, com la germànica Sílvia. No hi he estat mai, però en coneixia l'existència. Alguna dia el visitaré.

  • Tamarro | 08-11-2023

    Els nostres relats tracten el mateix tema, jo he fet una faula, i tu una crítica ben clara, i el teu, amiga, és un senyor microrelat. Amb ben poques paraules expliques segles d'història.

    Que tinguis sort!

    El Tamarro

  • Tamarro | 16-10-2023

    Un poema ple d'angoixa pel futur, jo et diria que no cal patir per una cosa fantàstica com el futur, i més jo encara, que visc en el passat mitològic. M'agrada més anar a cercar la font, que veure venir un riu sec. Sí, algun cop la font també està seca, però fins i tot d'una font seca se'n pot treure un bon relat.

    Gràcies per la teva visita al meu espai mitològic, i espero que gaudeixis igual dels pròxims capítols que vindran, de mica en mica.

    Ens anem seguint.

  • Tamarro | 15-10-2023

    Riure és sa, això està clar, però també cal saber on estàs, i riure quan toca, i per deslliurar una situació tensa innecesària. Riure ne un vetlatori no seria agradable, no està ben vist.

    Però sempre, i en tot lloc, amb un somriure pots aconseguir que l'amient sigui més distès, més agradable, i la conversa menys angoixant, fins i tot en un vetlatori.

    Gràcies per les teves visites als meus petits apunts mitològics. Seguiré ampliant l'imaginari, ara estic polint un sobre dips.

  • Tamarro | 15-10-2023

    Diuen que els viatges en el temps sols són possibles de cara endavant, cap el futur. Així que no podríem retornar al nostre punt de partida de cap manera. Pe`ro sempre és una interessant reflexió.

    T'agreixo la teva visita i comentari al meu relat sobre la pesanta. Desconec com l'anomenen en altres conrades, aquí la pesanta és ella, una pesantor que sents mentre dorm i et xucla la vitalitat.

    De totes formes, no entenc gairebé el teu comentari, així que otser si me l'aclareixes una mica, sabrémillor quèemvols dir al final del comentari.
    Moltes gràcies, i disculpa si no he estat prou despert per captar què vols dir. Potser la pesanta m'ha visitat aquesta nit?

  • Tamarro | 09-10-2023

    Falta poc pels vint anys, doncs per si me n'oblido al gener, felicitats ara mateix, que dinou anys i 10 mesos tame és una bona fita.

    Felicitats

  • Tamarro | 09-10-2023

    No sé si a tu et calen més comentaris, però no m'importa afegir-te un de nou, per agrair la teva segona i oblidadissa visita. Jo o t'he fet res, ja t'ho dic, això ha de ser culpa de la teva edat, que perd records i que no hi veus bé, ja t'has fet la revisió ocular? Deu tocar aviat, si no l'has feta.

    I avui, que he llegit una mica millor el teu assaig sobre la ciutat o no, dir-te que els boscos per on transita el tamarro originaria mitològic, està força empudegat també, tot i estar a més de cent quilòmetres de la capital, el núvol toxic arriba lluny.

    Bon dia Fidel!

  • Tamarro | 09-10-2023

    Més d'un cop hi he pensat, com a bèstia mitològica, que els humans ho empudeguen tot. No cal destruir la Terra, que la resta d'animalons boscans són innocents! I algú com el meu nom assenyala, els ha de dur pel bon camí, com hem fet sempre, fins que els humans vau evolucionar.

    Elimineu-vos d'una vegada, i deixeu la vida que faci el seu camí!

    Un microrelat prou directe, el teu.

  • Tamarro | 05-10-2023

    Conec la cançó, l'havíem cantada a l'agrupament.
    Un poema deliciós, potser millorable en alguna estrofa, però en la concepció és brillant. M'agrada.

    Gràcies pel teu comentari de benvinguda. Sí he retornat després de gairebé deu anys sens estar-me per aquí. Vaig marxar en una d'aquelles bronques del fòrum, de quan els gallets volien decidir d'amagat i amb falsos noms, qui podia o no estar-se a la pàgina, qui escrivia com cal i qui era negligible. Mals moments de la pàgina, que veig, l'han deixada com està ara, una mica abandonada, però redós pels jubilats, com jo ho soc ara. La feina també em va fer apartar-me'n. Tu, crec que ja hi eres aleshores.

    No et diré el meu nom anterior, tampoc vaig ser gaire bonic, en alguna intervenció, i no em cal recordar detalls que ara no defensaria.
    Ens anem llegint.

  • Tamarro | 03-10-2023 | Valoració: 10

    M'havia oblidat dir-te que m'agrada el teu estil, es nota que has estat escrivint fora d'aquí, encara que potser m'equivoco, o potser sols ho sembla, si més no, hauràs llegit força.

    Bon relat aquest!


    El tamarro

  • Tamarro | 03-10-2023

    Doncs ben retornada a la pàgina. De fet, jo també soc vell, i també he retornat, amb un altre nom també, no puc obrir l'antic i es deu estar florint, tenia poca cosa aleshores, un parell de relats, res a veure amb l'ara.
    Sobre el teu caçador, dir-te que em fa veure un maltractador que atemoreix a la seva presa/parella, si és això, res a veure amb el meu caçador mitològic, tot i que les imbricacions poden estar més properes que no ho semblin en principi. Al cap i a la fi, també és cert que hi ha caçadors, perquè hi ha a qui caçar. Però aquest seria un tema molt llarg de tractar en un espai com aquest. M'agrada el teu nom relataire, un dia d'aquests en parlaré de la ginebreda, en el meu espai. La ginebreda també té el seu què!

    Ben retornada a relats, doncs!

    El tamarro

    PS
    No et dic quin era el meu anterior nom, ja que durant un temps va estar mal vist entre alguns relataires i va patir una mica d'assetjament, tanmateix, vaig esborrar la majoria de relats que hi tenia penjats, en queden tres o quatre, i no em fa res que estiguin volant per les xarxes.

  • Tamarro | 02-10-2023

    Gràcies pel teu comentari en el meu relat de presentació.

    Un tamarro és una bèstia mitològica, comparable amb els "gamusinos" castellans, i alhora, no tenen res a veure. A les terres Pallareses, el tamarro s'amaga en el bosc, i hi ha pobles que per tradició fan la cacera del tamarro, animal que no es veu, ni es recorda, en el cas de que el vegis, i la cacera sol fer-se de nit, i amb llanternes. Normalment, tornes a casa sense haver caçat cap tamarro.
    Últimament, si ho mires per internet ho trobaràs, s'ha idealitzat una mica la imatge del tamarro, per fer-la accesible a la canalla, i se sol fer la cacera d'una manera lúdica i divertida, en horari infantil.