Era profecia

Un relat de: Tamarro
Era profecia

Assegut en el llit de vímet on dormiràs el son criogènic del llarg viatge, mires enllà del rodó finestral de la cabina i hi veus encabit un jardí estèril on el blau domina arreu. És la inescrutable Terra, envoltada per una capa atmosfèrica que aviat serà irrespirable. Navegareu per l’espai intentant arribar a un planeta similar i verge, un lloc on tornar a començar. El pensament t’aclapara. Mires les altres càpsules, ja tancades, i saps que és millor dormir.

Vau clamar al cel una solució, i cap resposta us va arribar. Quan algú va dir que les velles escriptures no eren faules del passat, el poble se’n va riure. Potser no tothom, tanmateix. Així i tot, era tard quan vau entendre l’evident; sols us calia tenir cura de la Terra; el vostre Paradís. I no és cap arcàngel d’espasa flamígera, qui us ha fet fora. —Maleïda sigui la cobdícia—, remugues.

T’estires i tanques la càpsula. Acluques els ulls amb aquella imatge rodona i blava d’atmosfera bromosa gravada a la retina. Revius a les fosques aquesta solitària mirada a l’únic edèn que has conegut, i acceptes la possibilitat del nou sentit dels vells escrits. T’adorms conscient, era profecia.

Comentaris

  • Testimoni[Ofensiu]
    Mansuba | 01-01-2024 | Valoració: 10

    Un relat abans d’un son criogènic de final incert. Testimoni d’un protagonista que aconsegueixes sigui versemblant per l’atmosfera que vas construint al llarg del text i també per com dosifiques la informació. El que dius i el que no dius. L’efecte del relat perdura en el lector pels significats que transmet.
    Hi ha vells escrits molt valuosos que cauen en l’oblit d’una humanitat autodestructiva. Aquest relat/testimoni s’avança a un futur encara més distòpic sense tancar del tot la porta a l’esperança.
    Enhorabona, Tamarro!

  • fantasia futurista[Ofensiu]
    TerricheT | 01-01-2024

    Què puc dir d'aquest relat!?
    Una utopia? Una distòpia? Una possible realitat, un avís que ara mateix no podem ni somiar com possible, però que clarament veiem que potser serà la nostra única opció de perpetuar als humans, o sucumbir al nostre propi desastre.
    Tenim un futur fotut.

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIV Concurs ARC de Microrelats «Orígens/Arrels» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL ORÍGENS/ARRELS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «Orígens/Arrels» que s’editarà a finals de 2024,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Dormir...[Ofensiu]
    Cesca | 18-12-2023

    “Vau clamar al cel una solució, i cap resposta us va arribar.” Malauradament, la humanitat és l’única responsable de tot. Dormir per despertar en un món on poder començar altre cop, tant de bo fos possible. Soc pessimista, segur que ho faríem millor?
    Un relat de ficció amb un fons molt real. Molt ben escrit. Un plaer.
    Sort. Bones festes!

  • És un excel·lent relat.[Ofensiu]
    cuidador_d-ossets | 09-12-2023 | Valoració: 9

    Tal i com estem fent petar el planeta, és bastant possible, o m'ho sembla a mi, que haguem de marxar a cuitacorrents a un altre planeta o galàxia per a que no s'extingeixi la humanitat. En fi, ens ho hem buscat.

    Un conte ben aconseguit entre possible realisme i ciència-ficció que fa pensar.

    A veure si encara, almenys, podem fer salvar el planeta.

    Ens veurem aviat, Tamarro!!!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Tamarro

Tamarro

9 Relats

36 Comentaris

3170 Lectures

Valoració de l'autor: 9.45

Biografia:
SÓC MITOLÒGIC




La imatge és una creacio de Mat Gubser


Si no sabeu res de la mitologia catalana, us dono un parell de referències:

MITOLOGIA DELS PAÏSOS CATALANS amb escrits de Daniel Rangil i il·lustracions de Laia Baldevey

EL GRAN LLIBRE DE LES CRIATURES FANTÀSTIQUES DE CATALUNYA amb escrits de Joan de Deu Prats i il·lustracions de Maria Padilla

Un bloc que s'anomena LLEGENDÀRIUM conduit per l'Arnau Folch

I una editorial SECC edicions, que han creat un món literari que beu de la mitologia catalana, i que aquest 2023 ja duen cinc anys treballant el seu món particular; l'expansió Cataclana.

Hi ha més coses, sols us cal investigar. I penseu: qui no té arrels, no té futur enlaire!