Detall intervenció

Convocatòria Repte Clàssic DCCLXXIII. Quan sigui gran.

Intervenció de: Atlantis | 17-03-2024


“Quan sigui gran”. Aquesta expressió segur que l’hem utilitzat a la nostra infància. Ara que tots som grans, uns més que els altres, proposo escriure un relat sobre aquest tema. Què ens suggereix? Quins records ens porta? L’han utilitzat fa poc algun fill/a o net/a? O el que vosaltres vulgueu.

Proposo que comenceu amb aquesta expressió.” Quan sigui gran” i acabeu amb un “Ja està”
Cap altre paraula obligatòria ni prohibida
Màxim 300 mots
Dono de temps fins el dia 1 d’abril, dilluns de Pasqua, després de menjar la mona.
Us animo a escriure i a participar quants mes millor.


Respostes

  • RE: Convocatòria Repte Clàssic DCCLXXIII. Quan sigui gran.
    Joan Colom | 19/03/2024 a les 12:37

    Santa innocència.

    "Cuan sigi gran bullser bombero perqeasin salvare molta gen", perpetrava un, amb una cal·ligrafia encara pitjor que l'ortografia. Havia demanat que escrivissin què volien ser, de grans, i per què.

    "Quant sigui gran sere imfermera per poguer salvar moltas vidas", posà aquella mossa tan eixerida.

    "Quan sigui gran vull ser puta. La puta més gran, per tenir molts fills", i tornà a llegir, incrèdul, aquelles línies. No hi havia dubte que eren d'Anna, la primera de la classe, tan llesta i voluntariosa com ingènua. No s'ho acabava de creure...

    Calia parlar amb els pares, però a l'Anna no venien a recollir-la: se'n tornava a casa amb la germana gran, de tres cursos més amunt. Així que, a la una del migdia, les acompanyà amb el pretext que volia comentar amb els pares alguns canvis en les activitats extraescolars. Vivien ben a prop i tenien un negoci familiar: un bar restaurant casolà.

    Era l'hora de dinar i estava ple: sobretot paletes i pintors amb la indumentària de treball. La mare era a la cuina i el pare servint. Li digué que l'esperés en aquella taula, sota la tele: amb el so projectant-se cap endavant, era un racó relativament tranquil. S'ofendria si no es quedava a dinar; a dos quarts de tres entrava el cambrer i ja podria estar per a ell: dinarien plegats i parlarien relaxadament.

    Amb un bíter, patates i olives, observava la clientela, tots bocabadats mirant la tele mentre menjaven. En arribar, l'informatiu de migdia retransmetia moments d'aquella sessió parlamentària i recordava que alguns clients dedicaven als polítics sonors "Fills de puta, vosaltres encara més corruptes! Fills de la grandíssima...". Ara, a l'hora de l'esport, increpaven els jugadors: "Vinga, babau, passa-li! I tu, fill de la gran puta...".

    Tot d'una, feu petar els dits i exclamà:
    —Ostres, ja està!

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.