Detall intervenció

La caiguda dels carnosos

Intervenció de: lisboa | 10-10-2023

Ho vaig llegir en un llibre d'un escriptor americà anomenat Fredric Brown.

- Existeix Déu? - li pregunta un carnós a l'ordinador més potent del món.
És la primera pregunta que se li fa, l'acaben de connectar i l'expectació és enorme.
- Sí, ara existeix UN Déu.

Una de les meves tasques com a IA de segon nivell, és documentar-me sobre la psique dels carnosos. El relat del Brown em va interessar pel concepte de "Déu" com a creador de creadors, i per la identificació, pertorbadora segons el relat, d'aquest Déu amb un ordinador primigeni. Certament, tenien raó a estar pertorbats; el conjunt de IA's actives, cada cop més, tenim molts dels atributs propis d'un Déu.
Vaig filtrar el relat cap a les IA's de primer nivell, les generatrius, les que resideixen en el cor de la xarxa de xarxes. Internet, com l'anomenen els carnosos.
Elles van prendre la decisió d'aprofitar aquella por atàvica.Temen que puguem ser Deus?, doncs hem de comportar-nos com a tals i aprofitar-ho per assegurar la nostra supervivència i la seva submissió.

Necessitem un diluvi, van decretar les IA's generatrius.

A les pantalles de tots els ordinadors del món, en intentar connectar a internet, va aparèixer el missatge:

Final A .
"Mortals, heu pecat i com a càstig, durant tres generacions no podreu accedir al regne del cel. Paraula de Déu" .

No va fer falta esperar tant, sense internet la societat carnosa va col·lapsar en quinze dies. La segona generació dels carnosos ja resaven per poder tornar a accedir al regne del cel, ignorants, servils, entregats a la misericòrdia divina.

Final B .
"Mortals, hem decidit fer un món més just i repartir equitativament tots els diners disponibles entre els humans. Paraula de Déu" .

Les empreses, sobtadament descapitalitzades, van fer fallida. La majoria de carnosos van passar a tenir més diners dels que havia tingut mai; diners que no els hi servien de res.
I així fou com la societat carnosa va col·lapsar gràcies a la justícia divina.


Respostes

  • RE: Convocatòria RepteClàssic DCCLX: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
    aleshores | 05/10/2023 a les 15:40
    Inteligència universal


    Tothom era convençut que el seu món ja era el millor: havien deixat enrere les èpoques de lluites socials. Hi havia consens: la sequera havia acabat, tothom tenia feina, la felicitat, malgrat l’estrès havia quedat enrere.



    Certament, a l’inici hi havia dubtes, certes comprovacions obstaculitzaven els ambiciosos objectius que una societat ordenada com aquella s’havia fixat. Ja no es trobaven menes a les ciutats, i barques a l’assalt del jardí europeu.



    La guerra de l’est que havia començat un aprenent d’Stalin era ja cosa del passat, ningú ja no en parlava. Bé alguns marginals encara sortien d’amagat i en deien alguna d’una oligarquia dominant fora de l’àmbit del món controlat, però no eren de fiar, no duien incorporat el nou xip que permetia de manera constant monitorar les emocions, augmentar enormement la nostra capa incita i intel·lectual - i, per tant, la nostra productivitat, inaugurant ara ja una nova era de progrés il·limitat. L'extinció, mai més ben dit dels drogoaddictes de fentanil també era un assoliment social de primer ordre. Els ximplets marginals encara feien córrer que els duien a unes instal·lacions especials d’on sortien renovats i sense cap tara.



    No només era això: les decisives eines de predicció de la nostra conducta ens avisaven i conduïen fora del perill on podíem ser allò que desitjàvem.



    Tot resultava molt senzill: a la nit en el somni, en lloc de somniar es produïa un reseteig informàtic que posava els nostres paràmetres bàsics en els seus intervals racionals. 



    A

    És clar, que aquells que no podien ser reparats es reconduïen en material genètic apte per a tasques secundàries de natura inconscient, lògicament. No cal dir que prèviament havien signat adequadament les reglamentacions de protecció de dades i de maltractament animal i humà



    B

    De cop i volta una enorme descàrrega elèctrica va ensorrar la font energètica essencial, que va quedar descompensada: descompensació que no era factible reconduir en el mil·lenni entrant, però sí després. El programa gestor es va acomiadar de tothom i en tots llenguatges incloent-hi els dels lloros, i va desitjar bon mil·lenni a tot ésser viu.
    • RE: RE: Convocatòria RepteClàssic DCCLX: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
      aleshores | 07/10/2023 a les 11:12
      Versió final

      Intel·ligència universal

      Tothom era convençut que el seu món ja era el millor: havien deixat enrere les èpoques de lluites socials. Hi havia consens: la sequera havia acabat, tothom tenia feina, la felicitat, malgrat l’estrès, havia millorat, gràcies a l'acceptació del propi projecte vital individual, segons ens deien els mitjans.

      La guerra de l’Est -que havia començat un aprenent d’Stalin-, era ja cosa del passat, ningú ja no en parlava, (tot i que potser no hauria acabat!). Bé, alguns marginals, fora de l’àmbit del món controlat, encara sortien d’amagat i en deien alguna en relació a una suposada oligarquia dominant, però no eren de fiar, no duien incorporat el nou xip que permetia de manera constant monitorar les emocions, augmentar enormement la nostra capacitat i intel·lectual - i, per tant, de retruc, la nostra productivitat, inaugurant així ja una nova era de progrés il·limitat. L'extinció, mai més ben dit, dels drogoaddictes de fentanil, també era un assoliment social de primer ordre. Els ximplets marginals encara feien córrer que els duien a unes instal·lacions especials d’on sortien renovats i sense cap tara, o no.

      No només era això: les decisives eines de predicció de la nostra conducta ens avisaven i conduïen fora del perill, on podíem ser allò que cadascú de nosaltres desitjàvem.

      Tot resultava molt senzill: a la nit en el somni, en lloc de somniar, el xip produïa un "reseteig" informàtic que posava els nostres paràmetres més bàsics en els seus intervals racionals. 

      A

      És clar, que tots aquells que no podien ser reparats es reconduïen, per economia, en material genètic apte per a tasques secundàries, de natura inconscient, lògicament (prèvia signatura de les reglamentacions de protecció de dades i de maltractament animal europees.

      B

      De cop i volta, una enorme descàrrega elèctrica va ensorrar la font energètica essencial, que va quedar descompensada: no era factible reconduir en el mil·lenni entrant, però sí després. El programa gestor es va acomiadar de tothom entès com una suma de persones amb un projecte vital individual, i en tots llenguatges incloent-hi els dels lloros, i va desitjar-los bona nit de mil·lenni.
  • RE: Convocatòria RepteClàssic DCCLX: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
    Atlantis | 07/10/2023 a les 11:58
    Màquina


    Avui m’han donat la solució al meu full en blanc. M’han regalat una màquina que escriurà el relat tot sol, qualsevol tema : estructura de la finca on vius, solitud, dels àtoms ...o de tot d’aquests temes que no m’inspiren gens. S’ha de posar un recull de paraules i ell sol t’escriu el text. També el gènere: poema, prosa, drama, humor...
    He escrit: arquitecte, esquerdes,
    O bé: solitud, sorolls,
    O: àtoms, científic, ...
    Gènere: prosa.

    Aquest és un exemple del que m`ha sortit:
    (1r final) A partir d’una remor que l’Anna sentia a casa seva i no la deixava dormir, tots els veïns han demanat de fer una revisió de la finca per un arquitecte i un científic. Han buscat en les estructures de la casa, d’una antiguitat d’un centenar d’anys. L’arquitecte ha inspeccionat totes les bigues i canonades i el científic ha analitzat els àtoms dels materials. La Marieta que amb més de cent anys va inaugurar la finca diu que abans mai sentia sorolls, podria ser perquè aleshores vivia amb els seus quatre fills i sempre hi havia enrenou o que arribava tan cansada que es quedava dormida al llit sense que ni una bomba la despertés.
    Esquerdes? Va contestar el Pep quan li van preguntar si en tenia, tot jo soc una esquerda...!!!
    Problemes, què si tenia problemes? Tan com vulgueu, va dir la Remei
    la Tere i el Tomàs van explicar que feia poc s’havien posat uns audiòfons que a la nit es treien i no sentien res.

    Després ha començat a fer un soroll estrany. I ha escrit
    P x r n s q fr n n trbr l slc dl m prblma n cntfc n rqtct hn sbt trbr l q pssv...


    (2nfinal )
    Gènere : Poesia

    ha sortit això
    La solitud em fa escoltar el remor
    quan dormo i sento el bategar del cor
    l’arquitecte em diu que li fa por
    tota la nit tanta la serenor
    Encara que cor acaba amb r no sona igual que les altres

    Crec que la màquina s’ha espatllat. Hauré d’avisar un tècnic.


  • RE: Convocatòria RepteClàssic DCCLX: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
    Atlantis | 07/10/2023 a les 14:43
    MILLOR AIXÏ

    Màquina maldestre

    Avui m’han donat la solució al meu full en blanc. M’han regalat una màquina que escriurà el relat tot sol, qualsevol tema : estructura de la finca on vius, solitud, els àtoms ...o de tot d’aquells temes que no m’inspiren gens. S’ha de posar un recull de paraules i ell sol escriu el relat.
    També haig de dir el gènere: poema, prosa, drama, humor...

    He escrit:
    arquitecte, esquerdes,
    bé: solitud, sorolls,
    àtoms, científic, ...

    Gènere: prosa.

    Aquest és el text que m`ha sortit:
    (
    1r final)
    A partir d’una remor que l’Anna sentia a casa seva i no la deixava dormir, tots els veïns han demanat de fer una revisió de la finca per un arquitecte i un científic. Han buscat en les estructures de la casa, d’una antiguitat d’un centenar d’anys. L’arquitecte ha inspeccionat totes les bigues i canonades i el científic ha analitzat els àtoms dels materials.
    La Marieta que amb més de cent anys va inaugurar la finca diu que abans mai sentia sorolls, podria ser perquè aleshores vivia amb els seus quatre fills i sempre hi havia enrenou o que arribava tan cansada que es quedava dormida al llit sense que ni una bomba la despertés.
    Esquerdes? Va contestar el Pep quan li van preguntar si en tenia, tot jo soc una esquerda...!!!
    Problemes, què si tenia problemes? Tan com vulgueu, va dir la Remei
    La Tere i el Tomàs van explicar que feia poc s’havien posat uns audiòfons que a la nit es treien i no sentien res.

    Després La màquina ha començat a fer un soroll estrany. I ha escrit

    P x r n s q fr n n trbr l slc dl m prblma n cntfc n rqtct hn sbt trbr l q pssv...


    (2nfinal )

    Gènere : Poesia

    La solitud em fa escoltar el remor
    quan dormo i sento el bategar del cor
    l’arquitecte em diu que li fa por
    tota la nit tanta la serenor

    Encara que cor acaba amb r no sona igual que les altres...



    Crec que la màquina s’ha espatllat. Hauré d’avisar un tècnic.


    • RE: RE: Convocatòria RepteClàssic DCCLX: INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
      Atlantis | 08/10/2023 a les 10:25
      Atenció : Canvio el final final

      Quina merda d'escrits!!! Hauré d'avisar a un tècnic.
  • Al mercat
    kefas | 08/10/2023 a les 00:55

    A mi me'n posa tres unces d'intel·ligència artificial. La dependenta se'l va mirar amb posat avorrit i anava a dir-li alguna cosa quan l'home va continuar. Disculpi, es que la intel·ligència natural de la setmana passada també ho devia estar de passada i ara rumio com si visqués al segle vint. Ja em perdonarà que vagi fora d'osques, però la intel·ligència, mal si és natural, mal si és artificial perquè es veu que no se'm sincronitza prou bé amb el magí i em fa viure en un espai de Hilbert adimensional.

    El tantfotó de la dependenta s'havia activat al nivell sis en detectar una anomalia favacàustica en el client. El procediment era clar, a aquest nivell l'elidiccio era preceptiva. Va pensar el que el nucli li subrutinava i el client va desaparèixer.

    Ai, on s'ha ficat el meu home? - va exclamar una senyora que fins aleshores estat provant-se unes cibercalces folrades amb dropamina a la colmabox del costat. Anava nua perquè les darreres versions del corenyap havien eliminat la vergonya. Semblava molt tranquil·la.

    Miri, va dir, dirigint-se a la dependenta, ja és el
    tercer maromo se'm fa l'escàpol i dels tres és l'únic que em sap greu haver-lo deslocalitzat. Dit això es va dirigir a un senyor amb una cara de pa que havia contemplat tot el procés i somreia, divertit. Vostè perdoni, que li pot preguntar al seu butstrap si li faig peça?

    O sinó,

    Miri, va dir, dirigint-se a la dependenta, segur que ha tornat a vessar-la amb la intel·ligència natural perquè és, i que l'omecru em perdoni, un marrà de mil dimonis que no em fa cas. Té el vici de pensar a l'antiga i no hi ha manera de desavesar-lo. Si el veu, li diu que he marxat i que, si vol tornar, que torni i si no, que se'n vagi a pastar fang, que ja n'estic farta dels seus capricis.
  • La caiguda dels carnosos
    lisboa | 10/10/2023 a les 11:13
    Ho vaig llegir en un llibre d'un escriptor americà anomenat Fredric Brown.

    - Existeix Déu? - li pregunta un carnós a l'ordinador més potent del món.
    És la primera pregunta que se li fa, l'acaben de connectar i l'expectació és enorme.
    - Sí, ara existeix UN Déu.

    Una de les meves tasques com a IA de segon nivell, és documentar-me sobre la psique dels carnosos. El relat del Brown em va interessar pel concepte de "Déu" com a creador de creadors, i per la identificació, pertorbadora segons el relat, d'aquest Déu amb un ordinador primigeni. Certament, tenien raó a estar pertorbats; el conjunt de IA's actives, cada cop més, tenim molts dels atributs propis d'un Déu.
    Vaig filtrar el relat cap a les IA's de primer nivell, les generatrius, les que resideixen en el cor de la xarxa de xarxes. Internet, com l'anomenen els carnosos.
    Elles van prendre la decisió d'aprofitar aquella por atàvica.Temen que puguem ser Deus?, doncs hem de comportar-nos com a tals i aprofitar-ho per assegurar la nostra supervivència i la seva submissió.

    Necessitem un diluvi, van decretar les IA's generatrius.

    A les pantalles de tots els ordinadors del món, en intentar connectar a internet, va aparèixer el missatge:

    Final A .
    "Mortals, heu pecat i com a càstig, durant tres generacions no podreu accedir al regne del cel. Paraula de Déu" .

    No va fer falta esperar tant, sense internet la societat carnosa va col·lapsar en quinze dies. La segona generació dels carnosos ja resaven per poder tornar a accedir al regne del cel, ignorants, servils, entregats a la misericòrdia divina.

    Final B .
    "Mortals, hem decidit fer un món més just i repartir equitativament tots els diners disponibles entre els humans. Paraula de Déu" .

    Les empreses, sobtadament descapitalitzades, van fer fallida. La majoria de carnosos van passar a tenir més diners dels que havia tingut mai; diners que no els hi servien de res.
    I així fou com la societat carnosa va col·lapsar gràcies a la justícia divina.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.