Real Self

Un relat de: llpages
A Barcelona han obert un local d'oci amb el nom de Real Self (vegeu https://realselfexperience.com/es/). Així que hi accedeixes, et trobes en un vestuari on et poses un mono blanc amb caputxa cenyida al contorn de la cara, uns guants i peücs blancs i una careta blanca amb els mínims orificis d'ulls i boca. Guarnit així, que recorda en Bibendum de Michelin, amb prou feines saps si estàs davant d'un home o d’una dona, l'anonimat està garantit. Als assistents els menen a un espai tancat on es bellugaran, ara agrupant-se, ara separant-se per reagrupar-se de nou, segons les preguntes que vagin escoltant des de megafonia. La quasi foscor i la lluminositat variable faran les delícies dels qui puguin confessar, sense ser identificats, que han comès adulteri, mentit a l'administració, manllevat propietat aliena, contractat un sicari o participat en una orgia, entre d'altres pecats l'origen dels quals es perd en la nit dels temps. Abraçant-se amb algú que, com tu, va deixar uns euros sota el llit per comprovar la integritat de la minyona, d'alguna manera et redimeix de la malifeta sense haver d'obrir la boca davant d'un psicòleg, ni acomplir cap penitència després de declarar-te pecador, només aplegant-se amb d'altres poca-soltes com tu. Senzill i, pel que sembla, exitós per ara.
En el meu cas, em puc estalviar el tràngol. Qui hi haurà que, com jo, s'hagi dedicat a enviar cartes d'amor anònimes a una tieta predestinada a vestir sants, amb un to d'enamorament tan inflamat que, el dia de la cita que havia de revelar el físic del presumpte nuvi, una darrera missiva explicant que es veia forçat a tornar al seu país d'origen per una herència fabulosa de la seva dona i tres fills, va provocar que la tieta es fes monja?
També es compten amb els dits d'una mà els que han bescanviat la numeració de les bobines de la pel·lícula de diumenge a la tarda projectada a la paret exterior de l'església del poble, donant peu l'endemà a una discussió aferrissada sobre el fet que qui havia estat disparat, mort i enterrat aparegués inexplicablement, mitja hora més tard, més fresc que una rosa al costat del pianista del bar-espectacle del llogaret oblidat del "far west". El debat no va durar gaires dies, que fou substituït pels comentaris sobre el discurs caòtic que va fer l’influencer de torn al pregó de la festa major, qui va cometre la imprudència de deixar desatesos els fulls que havia de llegir, oportunitat que vaig aprofitar per bescanviar-lo per un de força similar després de fer quatre retocs al text a fi que el pregoner s’adonés de les bestieses que anava dient el més tard possible; això sí, la gent va riure, objectiu assolit.
Tinc feblesa per la combinatòria, d'aquí que una variant del cas anterior amb targetes de convidats distribuïdes per les taules d'un casament va animar les postres quan, suposadament per efectes etílics, el neorural grenyut es va esplaiar sobre el futur de Catalunya fora de la pell de brau dirigint-se al Capità General de la IV Regió Militar que seia a la seva dreta, així com esmentar els casos abominables de pederàstia al rector del barri, assegut a la seva esquerra. Els intents de barrejar l'aigua i l'oli han estat, per ara, infructuosos.
I qui ha tingut la bona pensada d'omplir les botes del paracaigudista amb gel d'afaitar i adonar-se'n just abans de saltar al buit, forçant-lo a calçar-se unes sabatilles esportives sense amortiment, d'aquí que l'impacte amb el terra li trenqués el turmell dret i li esquincés el tendó del peu esquerre? Això sí que és de mala persona.
Recordo la vegada que, d'adolescent, vaig despenjar el telèfon i, en reconèixer la veu aflautada del sastre de l'àvia, li vaig deixar anar un ruixat de trets característics seus negant sempre que fos ell qui estigués a l'altra banda de l'aparell: que no, que no podia ser ell, que el sastre era rabassut, amanerat, llença-capellans, sense gust i terriblement avorrit en els seus dissenys, i que ho havia sentit a dir a l'àvia, que a un adolescent com jo el tema de la moda li portava fluixa. No cal dir que va tardar dies a tornar a trucar de resultes de l'estat de xoc en què deuria quedar...
Qui trobaré que m’abraci per compartir aquestes entremaliadures? Doncs, si aneu a Real Self, ja m’ho explicareu.


Comentaris

  • Molt original.[Ofensiu]
    cuidador_d-ossets | 26-12-2023 | Valoració: 9

    M'agrada el teu relat.

    És molt imaginatiu lo d'aquest bar que tothom es camufla amb un vestit i, camuflat amb el vestit, diu tots els seus pecats, per vergonyosos que siguin.

    ¿És un local real i hi fan això? Costa de creure...

    El teu relat és molt, molt original i entretingut. Procuraré tenir-te present per a futures lectures.

    Salut, IIpages!!!

  • Real laughs![Ofensiu]
    Elisa Martínez i Alcaina | 23-12-2023 | Valoració: 10

    Un relat genial, m'he fet un fart de riure! Quina mala bava té el protagonista, però ben divertit! Molt ben narrat, molt bona feina.
    Gràcies per comentar "Tres són multitud", me'n alegro que també t'hagi fet riure.
    Que tinguis bones festes i bon any! ;)

  • Gràcies per posar-li cognoms a la Raquel i a la Fàtima! [Ofensiu]
    Olga Cervantes | 19-12-2023 | Valoració: 10

    Les entremaliadures són vitals, ens enforteixen la ment. A mi m’encanta la Pippi Langstrump.
    La abraçada que cerques en el teu relat, la vaig trobar al final de “Crim i Càstig” i també, recordo haver rigut malgrat l’extrem dramàtic de les circumstàncies.
    El teu relat és molt suggeridor!

    Pinya de rosa

  • Bones festes![Ofensiu]
    Rosa Gubau | 16-12-2023

    Simplement desitjar-te que passis unes bones festes i que la vida et somrigui.

    Una abraçada.

    Rosa

  • Informació[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 14-12-2023 | Valoració: 10

    Relat informatiu i curiós. Enhorabona.
    Agraeixo el teu comentari al meu Relat.
    Salutacions cordials.

  • AGAIMENT[Ofensiu]
    jomagi | 08-12-2023

    ...pel seu atent escrit. Sí ella fou una lluitadora, lliure. feminista, dona i universitària d'aquells foscos anys que molts volen que tornin.... i això potser va ajudar-la a voler marxar serenament amb plenes facultats. Va demanar una cerimònia civil amb una sola música: el lieder IM ABENDROT...
    Una abraçada Ilpages

  • La boa[Ofensiu]
    Prou bé | 03-12-2023

    "La boa constrictora, que vigilava arrapada a la pomera, fuig rabent amagada entre els matolls. La primera feina, feta!"

    Crec que qui representa la serp de "feines" en deu haver fet un munt en els segles dels segles... Amb tot la temptació al paradís potser sí que va ser la primera...
    (I jo no hi crec en el dimoni, però...)
    Amb total cordialitat

  • Tastadord[Ofensiu]

    Disculpa si darrerament trec cap de molt en en tan! Porto uns anys que si pintant, que si estic d'obres... He enderrocat tot el pis i ara l'estan fent nou... Porto uns anys que si pintant, que si em mudo a un altre lloc, que si permís d'obres i ara toca escurar la butxaca, ja que tot está molt car i la Caixa no et perdona la vida. Per això l'altre dia vaig anar a Bronzes per a escampar la f, et dec un relat sobre aquest afer amb final sorpresa per a no dir feliç. Llegint ara Real Self, el teu exquisit real m'has provocat curiositat per anar a viure aquesta experiència que deu ésser única! Perquè tal com magistralment ho narres és difícil que t'abstiguisd'anar-hi

  • Se les empesquen totes[Ofensiu]
    Joan Colom | 24-11-2023

    No coneixia l'existència d'aquest REAL SELF (A Human Immersive Experience). Se les empesquen totes. Del teu relat he entès que no has arribat a anar-hi i que totes les vivències que expliques són fruit de la teva inventiva, esperonada pel que t'imagines que poden ser aquestes experiències.

    Doncs, si de simples suposicions n'has tret tan rendiment, no puc imaginar què en treuries d'una experiència immersiva real. Des d'aquí proposo una col·lecta entre els relataires perquè puguis anar a REAL SELF i explicar-nos-ho després.

  • GRÀCIES...[Ofensiu]
    jomagi | 21-11-2023

    ....pels seus amables comentaris. El segueixo amb molt d'interès. Salutacions.

  • El nou confessionari[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 20-11-2023 | Valoració: 10

    Caram, se les empesquen totes per captar el pensament de les persones! Jo em pensava que això estava reservat els correus electrònics i les trucades comercials no desitjades. M’encanta com treus suc de la vida. Una forta abraçada.
    Aleix

  • confessió[Ofensiu]
    Atlantis | 16-11-2023

    No coneixia aquell lloc i sí es ben bé com una confessió. Sempre ens dones a conèixer llocs o situacions interessant.

    *aclariment al meu escrit "La creació "

    Em va venir la idea de la creació comparant-la amb el moment del naixement d'un fill. Volia fer aquest paral·lelisme però no estic contenta de com ha quedat, fins el punt que vaig esborrar-lo després d'haver-lo enviat. Massa tard, perquè ja l'havien validat .

    Sembla que pressuposi la idea d'un Déu i no era això el què volia reflectir..., sinó plasmar la idea de la creació i l'acte de parir com un acte genuí i creatiu . Per això acabo amb "Una onada de felicitat ho impregnà tot."

    Gràcies per comentar-me sempre.

  • Arrel d'haver llegit ..[Ofensiu]
    Magda Garcia | 15-11-2023 | Valoració: 10

    ..el teu relat dies enrere vaig veure anunciat a un bus aquesta "experiència" i la vaig relacionar ràpid amb el teu escrit. Gràcies per donar-ho a conèixer de manera irònica i original! Els éssers humans no deixaran mai de sorprendre'ns oi? Cordialment, Magda.

  • Interessant[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 12-11-2023 | Valoració: 10

    Bon Relat informatiu. Tota una aventura ben distreta. Enhorabona.
    Agraeixo el teu comentari al meu Relat.
    Salutacions molt cordials.

  • agraïment[Ofensiu]
    Nua Dedins | 11-11-2023

    Llpages, enhorabona pe no aturar-te i seguir fent aquests relats tant originals!!! I agraïr-te també que facis lectura dels que vaig publicant i en diguis aquestes paraules que són tant d'agrair. Que passis un molt bon cap de setmana!!!

  • Quan penses...[Ofensiu]
    Prou bé | 04-11-2023

    ...que tot està inventat descobreixes que la imaginació, a l'hora de crear Star Ups Business, quan s'aprofiten de la condició humana és infinita...

    Bon relat

    Amb total cordialitat

  • Un joc...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 02-11-2023

    que no el coneixia de res, ho he buscat a internet, i entre el que tu has explicat, i el que he llegit, ara sé una mica de què va. Segur que ha de ser una bona experiència, si més no ben innovadora. Com sempre, has confegit un relat amè, entretingut i ric en detalls.
    M'ha agradat llpages.

    Rosa.

  • No...[Ofensiu]
    Montseblanc | 01-11-2023

    ...sabia això de Real Self. És com anar a confesar-se, però sense capellà i acompanyat d'altres pecadors. Ara, el protagonista del relat ho té difícil, ja ho diu ell, per poder trobar algú a la seva alçada, Quin pinta!

    Sobre el meu relat "El fred".
    Agafo força el tren. M'ha passat de tot. Haver de canviar de tren a mig trajecte per una avaria, que no funcionin ni les pantalles ni la megafonia i la gent hagi de mirar per les finestres, mig tapades amb grafits, una persona que es desmaia i hem d'esperar una ambulància... El pitjor són els suïcidis.
    Quan a l'estació anuncien per megafonia que el tren vindrà amb retard degut a un atropellament, en la majoria dels casos es tracta d'una persona que s'ha tret la vida. Aquest any, només a Catalunya, ja portem més de cinquanta persones que s'han tret la vida d'aquesta manera. Vaig llegir que hi ha maquinistes que acumulen fins a tretze atropellaments.
    Ara fa un any, vaig agafar el tren al meu poble, en direcció Barcelona, no portàvem ni dos minuts quan vaig sentir un cop molt fort sota els peus. Primer vaig pensar que era una branca, o una pedra, fins que el tren es va aturar del tot i el maquinista va informar d'un atropellament. Aquell cop sec el recordaré sempre. Mentre esperàvem que vinguessin els bombers per evacuar-nos, no podia deixar de pensar qui devia ser el mort o la morta, per què ho havia fet? Era una persona gran o jove? Tenia problemes de diners, de salut, d'amor? Potser era una persona com el Constantí...

Valoració mitja: 9.86

l´Autor

Foto de perfil de llpages

llpages

228 Relats

1006 Comentaris

296991 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona l'any 1964. Sóc químic i treballo a la indústria farmacèutica catalana. A banda d'escriure, sóc un gran aficionat als escacs, la música clàssica, el jazz i el col·leccionisme de llibres antics de química. Els relats humorístics són els meus preferits, potser perquè són els més difícils d'escriure.