el paquet

Un relat de: Atlantis

El paquet
- Mama han dut un paquet.
Mai ens n'havien portat cap. Vaig mirar l’adreça a qui anava dirigit i només posava: “per vosaltres” i el carrer Freixures 33, primer segona. El remitent era d’un país desconegut, escrit amb alfabet ciríl·lic, un nom impossible de lletrejar.
De totes totes, malgrat que pensava que era gairebé impossible que fos per nosaltres, ens va fer il·lusió rebre’l. No ens volíem quedar una cosa que no fos nostra i vam pensar que esperaríem que arribés el meu marit del viatge de feina per si ell en sabia alguna cosa. Tardaria unes setmanes. Vam agafar el paquet i el vam col·locar a dalt de tot de la prestatgeria del menjador.
Embolicat amb paper de cel·lofana de color lilós, duia un llaç del mateix color al damunt. Feia patxoca. Mentre dinàvem o sopàvem ens el miràvem encuriosits i fèiem hipòtesis de que hi hauria a dins o bé qui el devia haver enviat. Les converses eren apassionades i algunes inverosímils.
El meu fill gran, que està estudiant història, se li va acudir buscar en un mapa del món, el nom dels països que escriuen en aquest alfabet. Els va assenyalar en el mapa amb color, també lilós, i el vam penjar al costat de la prestatgeria del menjador.
La meva filla petita va fer una redacció a l'escola el títol del qual era "la sorpresa "i li van posar molt bona nota. A l’hora de sopar, la meva mare, l’àvia dels nens, que a vegades fa catúfols, ens va explicar la història d’un avantpassat, intrèpid viatger que va marxar a terres llunyanes. Potser l’ha enviat un descendent seu- va dir tota il·lusionada. I la veritat és que aquesta versió ens va agradar a tots.
En canvi, la meva filla gran, que potser no és tan creativa però és més pragmàtica, va proposar que preguntéssim als veïns si algú esperava algun paquet d’un país llunyà. Ho vam fer amb prudència perquè ningú s’inventés alguna història per tal de quedar-se’l.
Jo vaig parlar amb l’Angeleta del tercer primera, la veïna que viu davant per davant de casa nostra. Feia poc que s’havia quedat vídua i l'únic que em va dir va ser: tant de bo m’arribés alguna cosa des del cel i li van caure dues llàgrimes que jo vaig pal·liar com vaig poder.
El pis segon primera estava buit. Els últims inquilins feia un parell de mesos que s'havien jubilat i se n’havien anat a viure al seu poble d’Andalusia. La parella de nois informàtics del segon segona sempre en rebien de paquets, però tots ells eren d’Amazon, estris d’ordinadors i altres materials de feina. Tret d’aquests no n’esperaven cap altre.
En la primera planta només hi havia un pis (havien ajuntat els dos pisos perquè hi vivia una família molt nombrosa). En Joan, amic del meu fill gran hi viu. Però esbrinar si cap dels germans tenia un amic estranger que li hagués d’enviar alguna cosa, ens va costar uns quants dies. També ho vam preguntar a la tieta que viu amb ells i és farmacèutica i als avis, però aquests ja són molt grans i es pot dir que no es mouen de casa, tret de donar una volta pel barri. La mare prou feina té i només va dir: no m'atabaleu només em faltaria haver d'estar pendent del correu. El marit, un home sorrut i poc parlador va fer una ganyota per tota resposta.
Els entresols eren uns pisos turístics i sempre hi havia molt moviment d’entrades i sortides.
Només faltava l’àtic. Hi vam anar la meva filla i jo amb l'excusa de donar-los la benvinguda. Feia poc que s'havien casat i havien estrenat pis. Són una parella molt jove i agradable. Ens van convidar a prendre un te després d’ensenyar-nos totes les obres i vanagloriar-se dels seus mobles una mica estrafolaris. Es veu que ell és dissenyador i ella treballa en un laboratori.
-De moment no volem tenir fills- em va dir ella. - Tenim ganes de gaudir de la vida i sobretot viatjar, que ens agrada molt.
Aleshores va ser quan ens van explicar fil per randa tots els seus viatges. Al Japó hi havien estat dues vegades. I també a diferents països de Llatinoamèrica. Però no havien fet cap visita als llocs que nosaltres investigàvem.
Així que ja veieu no en vam treure l’entrellat.
Finalment, va arribar el meu marit i després d'un parell de dies de ressaca vam parlar del tema. El seu criteri va portar molta polèmica. Ningú va estar-hi d'acord. Ningú era partidari de tornar-lo a Correus i que ells se’n fessin càrrec. Molt menys dir-ho a la policia. Havíem fet moltes gestions en va i només faltaria que ens el prenguessin.
El paquet era nostre, ben nostre.
D’això ja fa dos anys i el paquet encara llueix a la prestatgeria del menjador. Alguna vegada és motiu de conversa.
Quan li trec la pols tinc molta cura de no fer-lo malbé.

Comentaris

  • MacGuffin[Ofensiu]
    Joan Colom | 18-06-2023

    L'Alfred Hitchcock diria que aquest paquet és un MacGuffin: una excusa per tal de presentar-nos tota la família i els inquilins d'aquesta finca, que és una mena de 13 rue del Percebe. (Perdó, 33 del carrer Freixures.)

  • Estrès [Ofensiu]
    Janes XVII | 12-06-2023

    L'estrès de resseguir els personatges de l'escala tant ben trobats. Fil per randa el retrat de coneixença d'una portera de la vella escola. El misteriós paquet ens ha ensenyat el lligam familiar digne de les tradicions del compartir. Genial, m'ha semblat.
    "I la dimensió dels teus comentaris han estat un regal"

  • Promesa[Ofensiu]
    Montseblanc | 08-06-2023

    Un relat que m'ha intrigat des de les primeres línies, que fa que el lector comenci a fer càbales de què serà el que hi ha a dins. I un final molt bo, sempre serà millor la promesa que la realitat.

  • Comentari[Ofensiu]
    Prou bé | 06-06-2023

    En vaig escriure un i no el vaig enviar!
    El relat ja l'havia llegit al repte i ja m'havia atrapat en la xarxa de l'argument.
    Més important el fet de rebre un paquet que no pas saber què conté.
    Trobo una idea molt imaginativa desenvolupada amb descripcions molt acurades del què passa i dels personatges.
    A més a més té un punt d'humor que he agraït.
    Amb total cordialitat

  • Aparicions[Ofensiu]
    kefas | 06-06-2023

    Un dia, quan treballava en una empresa d'informàtica a la capital del regne, em varen avisar que hi havia un caixer automàtic que s'havia trastocat. En aquell temps els caixers tenien una tapa de plàstic transparent, corredissa, que protegia el teclat. L'espai entre la tapa i el teclat del caixer estava plena de bitllets i, de tant en tant, algun d'ells es colava per sota de la tapa, que havia quedat una mica separada del teclat, i queia a terra. Hi havia un munt de gent en un semicercle al voltant del caixer que observava el fenomen. Alguns dels presents miraven cap amunt intentant descobrir la càmera oculta que, suposaven, els estava gravant. En fer el recompte dels bitllets, no en va faltar ni un, tot i que a terra n'hi havia molts. En llegir la teva magnífica història he recordat aquesta.

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-06-2023

    Bona vesprada, Atlantis: Gràcies per la teua opinió sobre el meu relat El llibre tímid. Vaig començar a fer-li voltes i així em va quedar. L'important d'aquest relat, és la imaginació que li vaig posar. Com si parlara. Però era tímid.
    Cordialment.

  • Quan s'obre el paquet...[Ofensiu]
    Helena Sauras Matheu | 05-06-2023 | Valoració: 10

    ... la il·lusió es trenca i s'acaba. Bon dia, Atlantis. Un relat que m'ha impactat i invita a pensar. El paquet després de dos anys encara es motiu de conversa entre els diferents personatges que conformen l'escrit. Potser perquè llueix i es manté sense obrir-se, perquè imaginem més que passem a l'acció.
    Sense obrir-se, totes les hipòtesis són possibles.
    I anar en compte i tenir cura a l'hora de treure-li la pols pel pas del temps.

    Una abraçada

    Helena

  • Un paquet intrigant...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 03-06-2023 | Valoració: 10

    Que fa pensar, que les situacions que van passant són molt bones i enginyoses. Fa que en la prestatgeria llueixi el paquet. L'important és no trencar-lo.
    Molt ben plantejat, Atlantis.
    Enhorabona.
    Cordialment
    PERLA DE VELLUT

  • Prudència!!!!![Ofensiu]
    Iona | 03-06-2023

    Un bonica i senzilla història amb molt bon final.

  • Antònia Puiggròs Muset | 03-06-2023 | Valoració: 10

    Quin relat més bonic en la seva senzillesa! M'agrada molt el final: la decisió de mantenir la il·lusió i el misteri.
    Un plaer llegir-te.
    Antònia

  • IMAGINARI[Ofensiu]

    D'imaginació no te'n manca, Atlantis!

    Remarcaria, especialment, un aspecte: bo i aprofitant l'excusa del paquet sospitós, descrius una comunitat de veïns amb tot detall, amb aspectes que ens poden ser perfectament comuns.

    Ben explicat!

    Salutacions,

    Fidel Gangonells

  • Quin final...[Ofensiu]
    llpages | 03-06-2023 | Valoració: 10

    més sorprenent! El paquet no es vol retornar perquè se'l fan seu però no l'obren? Una reacció sospitosa, que això de vèncer la curiositat és molt difícil. Penso que, a la llarga, l'obriran, hahaha! Independentment d'això, un relat que t'enganxa des del primer moment perquè està molt ben escrit. Enhorabona, Atlantis!
    PD: això de posar la durada de la lectura d'un text a vegades és contraproduent perquè pots rebutjar relats molt reeixits, com aquest, per considerar-lo massa llarg i perdre't una bona estona.

  • Misteri....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 03-06-2023

    per resoldre. Se'm fa estrany que ningú acabi obrint el misteriós paquet, a mi m'hagués pogut la curiositat. La veritat és que aquest relat està tan ben escrit, i ple de detalls, que m'he endinsat en la història i he estat a punt d'obrir el paquet.

    Fantàstic Atlantis.

    Rosa.

  • Suspens[Ofensiu]

    Quan he vist tanta lletra m'he dit.... : uf!, no hi arribaré pas al final....Però quan he començat a llegir-lo no he pogut aturar-me. Cada línea és una meravella de fets i opinions, cada personatge, membre de la família, et sedueix amb llur devasall d'imaginació i de proximitat emotiva. T'hauràs estat moltes hores per a trenat un relat com aquest, on la narració llisca com la seda i no deixa d'encantar el lector. El final, inesperat, deixa obert l'argument.... En fi, una obra mestre.

  • Per sempre més[Ofensiu]
    Cesca | 03-06-2023 | Valoració: 9

    Boníssim!
    El passeig pel veïnat és fantàstic, També ho són les diferents reaccions de cada membre de la família (la redacció de la nena, el mapa, etc.). I quin final!, tan versemblant com, a la vegada, misteriós.
    Tal com si el veiés al menjador de casa per sempre més.
    Enhorabona. Molt bon relat!

  • Freixures 33[Ofensiu]
    SrGarcia | 02-06-2023

    Molt ben expressat tot el que fa sentir el paquet, molt bones les descripcions i reaccions dels veïns. Un bon final: ningú s'atreveix a obrir el paquet i allí es queda, com un misteri que mai es resoldrà.
    Ara bé, el que més m'ha agradat és el nom del carrer: Freixures; un cop de geni.

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de Atlantis

Atlantis

163 Relats

1396 Comentaris

101240 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
From


M'agrada escriure, sobretot poesia , i compartir amb vosaltres els meus poemes.

El meu correu és fogirave@gmail.com