El noi que somiava amb besades d'aigua

Un relat de: Montseblanc
Rere el vidre de la finestra del meu dormitori, observo com el cel es va enterbolint per damunt les teulades de les cases, les boires van apareixent, en diferents tonalitats de gris, es barregen, no sé pas si es barallen. Un llampec ple d'arrels m'enlluerna i el tro fa vibrar el cristall, m'esborrono de plaer. Finalment, els núvols no poden aguantar més i deixen caure l'aigua amb força, tota de cop. El carrer sembla un altre sota el líquid transparent, més nou, brillant, diferent. Em crida.
Però jo només puc somiar amb la pluja. Des que era petit, els pares, el primer que fan en llevar-se, és mirar el pronòstic del temps, si hi ha la més mínima possibilitat de pluja, no sortim de casa. Recordo tardors especialment plujoses en que em vaig perdre molts dies de classe sota l'excusa que estava malalt.
Somio. Amb tempestes salvatges, xàfecs d'estiu, plugims suaus i amorosos. Amb bassals que esperen els meus peus. Amb regalims d'aigua fresca dibuixant fugaços camins sobre la meva pell.
Avui faig divuit anys. Els hi he dit als pares que ja puc decidir per mi mateix. I sortiré sota aquesta meravella de la natura. L'aigua a les voreres em fa l'ullet. I els pares són a un racó del menjador, asseguts de costat, plorant i pregant-me que no ho faci.
Obro la porta i una onada d'aire humit em besa els llavis. Empasso saliva, somric, gemego i d'un salt ja sóc al mig del pati, aixecant esquitxos al meu voltant. És freda l'aigua, em cou la pell i em comença a costar respirar. Els pares des del portal em criden aterrits "Torna, fill, tornaaaa! Som dibuixos nosaltres, paper i tintaaaa!". Però ja és massa tard.
I el dibuixant aixeca la ploma del paper satisfet. A la il•lustració, hi queden els pares amb la mirada esbatanada i un tros de paper que es desfà al pati sota la tempesta tantes vegades somiada.


Comentaris

  • Pluja d'emocions.[Ofensiu]

    Tan fa si és real o són uns dibuixos que s'esborren amb l'aigua... Allò que m'ha fet gaudir del relat és aquest naturalisme que tot ell desperta i que m'ha traslladat a la meva minyona quan les pluges i les tempestes sovintejaven. Per escriure un text com aquest cal haver entrat en la maduresa de la vida, perquè és en aquesta edat de plenitud quan cap detall de li escapa a un. Detalls que percep l'ull amatent, interpreta el cor i el sentiment i ho plasma la destresa de l'experiència de la vida. Llegint-te sempre hi besllumo en tu un salt no d'aigua sinó de sensibilitat.

  • Dibuixos de paper i tinta. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 13-03-2022 | Valoració: 10

    Hola, Montseblanc: Un relat que m'ha agradat molt per la seua originalitat, que són dibuixos, i no li agrada gens l'aigua. Per això somia el noi, amb aquelles besades d'aigua. Molt original.
    No sé com, però m'ha passat per alt aquest relat. És que el temps es passa volant. Si veus en la meua pàgina, ja en tinc un nou sobre l'extravagant. A veure si t'agrada.
    Gràcies per la teua amabilitat.
    Cordialment.

  • Entendre i no.[Ofensiu]
    SrGarcia | 03-03-2022

    Un gir inesperat i sorprenent; semblava que parlaves sobre persones reals i una mica maniàtiques, que no en falten. El fet que fossin dibuixos fa entendre el motiu de l'aversió a l'aigua, però precisament quan tot s'entén, és quan s'entén menys, a no ser que ho vegis amb l'enorme imaginació que hi has posat.

  • Fantàstic[Ofensiu]
    TerricheT | 02-03-2022

    Fas que pensem, amb aquesta història. Demana dues i tres lectures, i no et dol, cada cop veus coses que t'havien passat per alt a la primera lectura. Aquest relat és dolor, és fantasia, és afany per assolir noves metes, que alguns cops et duen a un final abrupte i trist, però algunes vegades, la vida és així, sense culpables.
    Tot allò que es viu és aprenentatge, i no sempre cal dir les coses pel seu nom, si al final arriba sempre igual un final o altre, que sempre és el mateix, marxem d'aquí, i el més important ha estat el camí, no el destí.

    Bé, tot això m'ha fet pensar aquest relat, i això és molt.

    Salut!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XII Concurs ARC de Microrelats «La colla» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos - ARC


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2022,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Un relat preciós[Ofensiu]
    Carme Alcoverro | 28-02-2022

    Una història que t'enterboleix la mirada com la pluja entela els vidres. L'entenc com una metàfora de qui, des de la seguretat de la seva zona de confort, es deleix per sortir-ne i pren la determinació de fer-ho. Et pot sortir bé o no, però almenys ho has intentat. Un relat preciós.

  • B, MB.[Ofensiu]
    Ravegal | 25-02-2022

    M'he estat una estona mirant la pantalla sense saber què dir. Ara em ve al cap una paraula: BO.
    I ara una altra: MOLT BO.
    (Tot el demés ja ho han dit)

  • I aquí com en Travolta...[Ofensiu]
    Mena Guiga | 21-02-2022

    ...al film 'El chico en la burbuja de cristal' o quelcom així.
    És clar que el final del relat trenca tota comparació. Quina tristesa la no comunicació de la 'veritat' per part dels pares, l'ocultació, el fer-lo delicat. D'aquesta manera s'aconsegueix, sovint, un efecte contrari, sobretot a l'adolescència. El desig és el desig, el desig és força, és voluntat, és foc. Foc sota l'aigua, també, que el va extinguir.
    Però va aconseguir el que anhelava! Tot té un preu.

  • Preciós[Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 21-02-2022 | Valoració: 10

    Au!, Preciós, ben descrit, molt original. Enhorabona, m'ha agradat moltíssim el teu relat.
    Molta sort,
    Salutacions,
    Neus

  • El quadre és magnífic. [Ofensiu]
    kefas | 20-02-2022

    Una bella pintura impressionista a la que Turner no s'hi atreviria afegir-hi ni una sola pinzellada

  • molt bo[Ofensiu]
    Atlantis | 20-02-2022

    i ben escrit. No saps si tot és una metàfora d'una protecció exagerada o bé que el nen t´alguna malaltia misteriosa...i podria ser qualsevol cosa de les dues...Som de paper?

  • Ni fent-me pessigolles...[Ofensiu]
    llpages | 20-02-2022 | Valoració: 10

    hauria endevinat res, ni la situació ni el final. Molt original i millor escrit, per treure's el barret, felicitats, Montseblanc!

  • Som de paper[Ofensiu]
    Prou bé | 19-02-2022 | Valoració: 10

    Quin relat tan fantàstic! Fantàstic de fantasia i magnífic en la descripció. Situació amb sorpresa que fa entendre la preocupació protectora dels pares davant el desig del noi!
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.


    Gràcies per participar.


    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

Valoració mitja: 10