Detall intervenció

x sr Garcia o bé per Chatgpt.Comentari al meu poema VISTES

Intervenció de: Atlantis | 18-07-2024


. Primer de tot, gràcies per la feina de consultar a Chatgpt el meu poema, que vaig escriure fa gairebé vint anys en llengua castellana i que ara he fet la versió en català i m’ha vingut de gust compartir-lo amb vosaltres.
Quan el vaig escriure no tenia massa idea de tot el que diu el comentari, vaig posar en versos la visió que tinc des del pati de casa (un pati d’una casa antiga de l’eixample de Barcelona) on hi volen gavines i es recolzen sobre la xemeneia que veig des de casa. Sí que vaig fer un símil amb un vaixell. Hi ha nostàlgia, potser si, però també és un paisatge urbà que m’agrada.
En quan a l’estructura el poema és bastant lliure, sobretot de rima, però la majoria de versos son de quatre i sis o nou síl•labes combinades, el que el fa gairebé un poema blanc, sense rima, però el que en podríem dir que s’acosta al poema de ritme decasíl•lab.
No he utilitzat mai el Chatgpt, però el què ha fet és consultar milions de poemes i seguir l’esquema del què és un Comentari de text poètic.
Vaig anar a veure una Exposició sobre Intel•ligència Artificial guiada, al Centre de Cultura Contemporània CCB, que fan exposicions molt interesants i molt ben muntades. La conclusió va ser veure els perills però també els avantatges de la IA. Els programes de IA han recollit milions de dades del tema que tracten i sobre aquests fan les seves tesis. Sempre, però, i de moment, hi ha un humà que l’ha programat. Depèn de les seves files i fòbies (ideologia) dona un resultat o un altre.
En aquest cas, el trobo força encertat. I pot ser una eina que t’ajudi a valorar i entendre poemes i proses.
Gràcies altre vegada


Respostes

  • RE: x sr Garcia o bé per Chatgpt.Comentari al meu poema VISTES
    kefas | 18/07/2024 a les 09:07

    Mentre llegia la crítica de Chatgpt intentava endevinar el seu gènere. Algú m'ha explicat que la intel·ligència artificial és la suma d'un munt d'intel·ligències naturals. A mi, més que la intel·ligència él que m'interessa és la capsa on fa estada I m'ensumo que així com la suma d'intel·ligències naturals pot fer una inteligència més gran, la suma de les capses que les contenen no fa una capsa millor. En llegir el poema no he pensat en les gavines sinó en la pell, els ulls, les orelles i el nas que captava les sensacions que el feien possible.
  • RE: x sr Garcia o bé per Chatgpt.Comentari al meu poema VISTES
    Endevina'm | 18/07/2024 a les 10:22
    Quan he llegit el comentari del SrGarcia, gairebé m'agafa un cobriment; no li coneixia aquesta versió tan erudita en un comentari seu. I no és per res, però no sol fer-los tan treballats.
    De fet, ni ningú ho fa per aquí, caldria afegir.
    Fins que he arribat a la confessió final, que no sé si m'ha colpit en negatiu, o no. I he pensat que si una màquina fa aquets comentaris, li dic a la meva dona poeta que deixi la crítica literaria i es dediqui a la cria de pollastres albins.
  • RE: x sr Garcia o bé per Chatgpt.Comentari al meu poema VISTES
    SrGarcia | 18/07/2024 a les 10:55
    Ja en sentirem parlar, ja, d'això de la intel·ligència artificial. De moment el que he vist és que fa molt bé les crítiques, la creació no tant.
    No cal que pateixin, no tinc cap intenció de pujar un relat fet per ChatGPT, i això de pujar una crítica, només és per ganes de fer bullir l'olla.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.