Detall intervenció

RE: RE: I si ho veiem diferent?

Intervenció de: Quitus | 29-06-2012

D'entrada se'm acut "Un món feliç" de Aldous Huxley.


Respostes

  • Et puc dir quina és la nostra tesi…
    iong txon | 29/06/2012 a les 17:45
    …però no puc saber si et servirà:
    Hi ha un sol Déu, però la humanitat és diversa. Per això històricament han aparegut tanta diversitat de religions. Malgrat tot, tendeixen a confluir en l'actualitat i a unificar-se.
    Noto una certa hostilitat vers el fet religiós i les persones religioses, com la del Mr. Condell aquest (jo si que he vist el video que has penjat més avall). Sobre això no puc fer-hi res. Respecto la teva opinió, però ja saps que no la comparteixo.
  • RE: Per iong txon
    Fidel Català | 29/06/2012 a les 18:19
    ... i que tot just ara, ens estem alliberant.

    Thormall, el teu nom és d'un Déu! i el mall allò que usa. Curiós.

    I sobre la frase que he escrit abans, que és teva... diria que ets força optimista, o potser jo pessimista, però em fa tot el efecte que encara estem molt i molt lluny d'eradicar alguna religió, ja no totes, sols alguna, ja que cada dia en surt una de nova, i fent cas de l'amic Astèrix, et diria: estan bojos aquests humans!!
  • RE: Això donaria per discutir molt,
    iong txon | 29/06/2012 a les 18:36
    sobre el Déu de l'Antic Testament i el Déu Pare que Jesús ens descobreix, però bàsicament: les persones tendim a l'egoisme i la violència, no Déu ni les religions en la seva essència. I com diu el Dr. Moon en el segon fragment que t'he posat a baix de tot del meu post anterior, quan les religions han lluitat entre si o quan encoratgen la violència, no estan fent la voluntat de Déu.
    • RE: RE: Això donaria per discutir molt,
      Fidel Català | 29/06/2012 a les 18:47
      JO diria que el dia que als humans no els calgui dur bolquers i ja caminem a dues potes, i no a quatre com fins ara, tot gatejant, aleshores no ens caldrà cap Déu pare, i sí que ens caldrà un ésser, diví o no, que ens faci costat en el camí i ens ensenyi a caminar per l'univers.

      Tot, tot, tot l'altre, és pur comecocos, i això ho sabem tots.
  • Millor no discutir.
    Carles Ferran | 29/06/2012 a les 19:08

    No crec que hàgim de discutir sobre religions o creences, en estem sortint de mare. Per la tranquil•litat del web, el que si demanaria és no fer proselitisme de cap mena de fe. Res de passatges de l’Alcorà, la Bíblia o el llibre del Sr. Moon. Aquí cada autor aguanta la seva vela. Això sí, cadascú és lliure de escriure, versificar o presentar sentiments que li són importants i l’inspiren, sempre que no facin propaganda. Per exemple, el poema que el propi Iong ha penjat al Melorepte. No sé si esteu d’acord.
    • RE: Millor no discutir.
      Fidel Català | 29/06/2012 a les 19:25
      Jo no el veig malament, sempre que no ens el vengui com a propaganda, és un poema senzill i tendre, i si hi volem veure alguna altra cosa, malament a ell per intentar-ho i a nosaltres per no saber-hi trobar el vessant positiu del poema. Això, o sóc massa bonifaci.
  • I si ho veiem diferent?
    Mena Guiga | 29/06/2012 a les 19:21
    I com a comentari (no us poseu a la defensiva, si us plau).
    Els animals són mortals i no ho saben. Els déus (si existeixen o el tot o el cosmos o com es vulgui anomenar, allò infinit i atemporal, posem) serien immortals. I l'ésser humà està a mig camí: és mortal i ho sap. Tan fàcil que hauria resultat néixer un faisà o un esquirol! I,de fet, que tot va a parar allà mateix i això suposo que és obvi. Aleshores (he après i costa) que, ja que estem aquí, caram, fem-ho bé. Religió. Déus. Creences. Manipulació. Voldria associar els mots amor, confiança i compassió a certs fets i persones dins religions, no tot han de ser els milions de cadàvers i els tinc presents i no els oblido i si ho fes seria freda o un adjectiu pitjor. Sí que no cal religió per res. Però...doncs...com caram és que pràcticament a cada cultura n'hi ha? No tenien déus els precolombins quan els van descobrir? No feien sacrificis? Per què implica dolor i subjugació, por, submissió? Per què les pintures medievals dels Pantocràtors tenien aquells ulls tann grossos i es pintaven aquelles escenes terribles, sinó per mantenir els ignorants sota un poder?
    Avui en dia tenim la sort de poder triar (no tothom en aquest món, encara) i, si analitzem bé, cada religió tindrà coses que no agradaran, com cada persona.
    No ens han de rentar el cap ni vendre res. I si ens deixem, és cosa nostra. I està bé, també, que si algú vol -i ho fa amb respecte- ens ho faci saber.
    Tots hem de fer el traspàs i en això som igualets. No em cal creure què em proposa cada religió en cop el fet s'hagi esdevingut. No seré res? O seré en el ser total de tot, sense pensaments, emocions ni ego? Em fot tant de mal i por -confesso, que encara no estic gens curtida per entomar aquesta realitat- que prefereixo, mentre sóc aquí intentar estar bé. No sempre és possible en un tant per cent elevat, hi ha els caràcters, la societat, les influències, blabblabbla. M'agradaria trobar-me amb més gent així.

    Mena ( i perdoneu, ni vull sulfurar ni embolicar la troca ni res semblant).
    • RE: I si ho veiem diferent?
      Fidel Català | 29/06/2012 a les 19:34
      Si un dia escrius una novel·la que parli d'un món realment feliç, fantàstic i tendre, on la gent s'estima, on paraules com: guerra, possessió, odi, poder, valor, i altres de semblants, no són conegudes ni necessitades, et titllaran de fantasiós sense suc ni bruc, diran que és una història sense consistència, digne de ser escrita per un infant i te la penjaran a la secció infantil amb miraments (infantil con reparos), i això si els pots convèncer d'escriure res de semblant.

      Sols te la publicaran i criticaran amb una certa curiositat si dius que t'has documentat llegint el popol vuj, o la biblia, o alguna altre llibre sagrat, el coran no, que aquest et pot portar males conseqüències, fins a la mort si els cal, hi ha radicals molt perillosos.
      • RE: RE: I si ho veiem diferent?
        Quitus | 29/06/2012 a les 21:16
        D'entrada se'm acut "Un món feliç" de Aldous Huxley.
      • RE: RE: I si ho veiem diferent?
        Mena Guiga | 29/06/2012 a les 21:26
        No escriuré cap novel·la. Fantasiosa com semblo ser, estaria bé escriure-la entre tots, anant fent capítols en un món irrisori tipus 'Casa de la pradera', potser. Almenys el paisatge era bonic. La vida, dura. I anàven a missa i hi havia gent gelosa i cruel i mentidera, com a cada carrer del món, suposo. L'únic que, encara que aquest 'món' no sigui possible, suggerir-lo potser ajuda a voler-lo. A 'Avatar' estan molt a gust sense la invasió per no sé quin mineral, si no m'erro. Potser queda molt 'new age', però m'agrada el benestar que procura saber que hi pot haver harmonia, senzillesa, natura, entesa amb els altres i ...au, va, ara, ja fotem-hi l'Univers i segur que tinc intervenció-resposta. Que ja sé, i no faré llista, que seria més que improbable allò dels capítols -i estic rient- i afegeixo, per acabar, que, trasnparent i quitus, sigueu molt feliços, encara que comporti vasos amb anissos.

        Mena (i de bon rotllo, eh?)

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.