Detall intervenció

RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS

Intervenció de: Ros Martí | 20-10-2021

Se suposa, n'estic segur, que on diu "el virtuós", el treballador" , etc... també hi vol dir "la virtuosa, treballadora, etc"

Que també hi ha colles de noies.

I, fins i tot, colles mixtes.


Respostes

 • RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
  Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 19/10/2021 a les 23:10
  ACLARIMENT

  El concurs agafa el títol genèric de "LA COLLA", és cert i evident, però els relats no estan obligats a centrar-se en cap colla d'amics, de jocs, de feina.
  Els set subtemes volen mostrar set personatges que podem trobar dins d'una colla, també és cert, però els relats han de recrear aquests personatges en qualsevol situació o gènere narratiu.

  Volem que quedi clar que sols acceptarem microrelats únics en cada convocatòria mensual. Els relats no es poden encadenar per fer una història més gran, cada microrelat ha de ser independent dels altres, tot i que poden compartir escenaris, personatges i situacions comunes. Però insistim, cada microrelat ha de ser una història que s'aguanti per si mateixa.
  És a dir... el "continuarà" significarà la no acceptació del relat.

  Els microrelats han de ser auto conclusius, com marquen les bases.
 • RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
  Ros Martí | 20/10/2021 a les 08:56
  Se suposa, n'estic segur, que on diu "el virtuós", el treballador" , etc... també hi vol dir "la virtuosa, treballadora, etc"

  Que també hi ha colles de noies.

  I, fins i tot, colles mixtes.
  • RE: RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
   Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 20/10/2021 a les 17:56
   Absolutament evident.

   És un tema que vam posar sobre de la taula, el gènere i vam valorar posar-ne els dos a la convocatòria, però al final vam triar els genèrics, per no complicar la lectura de les bases, que ja són prou llargues.

   Mentre el llenguatge binari no sigui un llenguatge que domini el carrer, nosaltres mirarem d’utilitzar el llenguatge més senzill possible que s'utilitzi en l'actualitat.

   També es podria haver posat tot en femení, que també ho vam valorar, però al final, aquestes discussions,o apreciacions, no duien enlloc, i ens vam refermar en fer-ho en genèric i no entrar en polèmiques que no ens ajuden a avançar.

   Però és evident que les històries, com diem en algun lloc, han de ser mons que els microrelataires vulguin fer-nos viure, i aquí, la llibertat de gènere és absoluta. No parleu sols d’homes, parleu de persones, i que l'amor resolgui tots els dubtes en llibertat plena.


   Ep!, però està bé que ho preguntis!
   Que quedi clara la llibertat absoluta creadora.


   ARC
 • RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
  Ros Martí | 20/10/2021 a les 22:43
  No ho dubtava.
  De tota manera, gràcies per l'aclariment.
 • RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
  Fidel Català | 21/10/2021 a les 10:08
  Osti!, serà bo llegir els relats d'aquest curs amb els temes mensuals.
  Bé, i de tot gènere, no sols els masculins tenen aquests perfils que demaneu cada mes, i tancant amb el/la líder.

  Molt ben trobat, si senyors, i senyores, de l'arc. S'us felicita!
 • RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
  Galzeran (homefosc) | 21/10/2021 a les 10:30
  No sé si cal dir-ho, però no es coartarà la creativitat per formes de gènere. No vam posar-ho en els dos gèneres, per no complicar-ne la lectura.

  Els diversos gèneres que ens envolten seran ben rebuts, sols cal tenir en compte que un microrelat és una història única, però que pot conviure en un cosmos, univers, particular i revisitat, però ha de quedar prou clar que els relats no poden encadenar-se com si fossin la mateixa història.

  Més endavant us enllaçarem a pàgines on s'explica què és un microrelat i diverses maneres d’encarar-ho. Però partim del lema de les bases:

  (Els microrelats) No poden ser una escena d'alguna cosa més gran o no tenir final. Un microrelat és un gènere amb característiques específiques, no és tampoc un assaig, una anècdota o un acudit.


  Esperem el vostre enginy relataire.

  I tampoc no cal centrar els personatges en una colla en concret, no us compliqueu la vida, expliqueu el personatge, la figura que us proposem (i en qualsevol gènere, inclòs el no humà), dins o fora d'una colla. Serà el total dels relats els qui ens faran veure el conjunt dels finalistes dins d'una colla.
 • RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
  Prou bé | 23/10/2021 a les 08:10
  Molt ben trobat el lema d'aquest any i la relació dels integrants d'aquesta "colla" imaginària. Miraré de participar però en ser nova a RC tinc un parell de dubtes: cal estar inscrit i ser membre de l'associació de relats en català? Cal participar tots els mesos per tenir la consideració de concursant?
  Gràcies a l'avançada pel vostre aclariment.
  Amb total cordialitat
  • RE: RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
   Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 24/10/2021 a les 08:16
   En el punt 3er queda prou clar que el concurs està obert a tothom, major de dotze anys complerts abans d'arribar al 20 de maig.

   En el punt que parlem d'autores o autors, no fem referència a relataires associats, es fa referència a qualsevol autor o autora, sigui o no de la pàgina.

   I sí, has entès perfectament la intenció del concurs, descriure als personatges i crear-ne una colla, una colla de 49 personatges, on tres d'ells seran els guanyadors, i els altres 46 els acompanyaran en un llibre recull, si les coses no es torcen.

   Pots participar els mesos que vulguis, enlloc demana que s'ha de participar cada mes per considerar-se participant. Potser caldrà explicar-ho millor en les properes bases aquest punt, però no ho veiem necessari, enlloc es demana aquesta obligatorietat.

   Esperem que participis en cada mes, o sols en aquells mesos on creguis que pots tenir un personatge prou ben descrit.

   Comissió XII Concurs ARC de microrelats
   • RE: RE: RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
    Prou bé | 24/10/2021 a les 17:30
    Moltes gràcies per les puntualitzacions. Sou mou amables i em miro amb respecte la feinada que feu
    Amb total cordialitat
    • RE: RE: RE: RE: CONVOCATÒRIA I BASES DEL XII CONCURS ARC DE MICRORELATS
     Concurs ARC de microrelats a la Ràdio | 25/10/2021 a les 16:50
     Gràcies pel teu interès, i pel teu respecte, ara sols ens falten els teus relats a concurs, comencem el dia 1! i és festiu, com sol ser habitual.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.