Detall intervenció

RE: mmmm...

Intervenció de: titina | 29-09-2005


ho sento pero jo no en tinc ni ideia, però és una manera molt bona de que et fagin cas, jeje


Respostes

  • RE: mmmm...
    titina | 29/09/2005 a les 11:36

    ho sento pero jo no en tinc ni ideia, però és una manera molt bona de que et fagin cas, jeje
    • RE: RE: mmmm...
      T. Cargol | 29/09/2005 a les 11:44

      Suposo que es deu tenir que pitjar en el botó adequat, per deprès procedir a la descàrrega conjunta, no?
  • Hahaha... jo també tinc 34 anys i....
    Leela | 29/09/2005 a les 11:51

    i ha encara tantes coses que no he fet mai... (entre elles això que preguntes, hahaha).
    Però mira noia, encara som joves... tothom és jove fins el dia en què ja no hi és...

    Una abraçada per la teva manera de cridar l'atenció!

    Petons!
  • RE: Tinc 34 anys hi encara no ho he fet mai? Algú m'ensenya? Aquesta nit ho haig de fer, i vull que tot surti bé.
    Thalassa | 29/09/2005 a les 12:31

    Hola!

    a veure, jo no en tinc ni idea d'informàtica, però potser et serveixen les dues opcions que et donaré:

    1. si ets prou ràpida, quan vegis una de les fotos, vas a "Archivo", "imprimir" amb previsualització veuras la foto que imprimiràs. D'aquesta forma imprimeixes tota la pàgina, però també ho pots tallar selecciopnant només la fotografia.

    2. Quan tinguis la imatge que vols a la pantalla, apreta el botó que tens en el teclat on hi diu "impr pant petsis", la imatge es guarda en algun lloc remot del teu ordinador. Llavors vas a Inicio, Archivos de programa, Accesorios i obres el Paint. Allà vas a Edición i poses Pegar, t'apareixe`rà la pàgina sencera. Obres el que et sobri i imprimeixes tal qual.

    Segur que hi ha alguna manera més fàcil defer-ho, però jo no la conec.

    Espero que et serveixi.

    Thalassa
  • RE: ara en serio
    T. Cargol | 29/09/2005 a les 12:40

    Jo he clicat sobre una foto en petit i desprès l'he obert en una nova pantalla "open photo in new window" posteriorment amb el boto del mouse amb el que cliques, si el pitges, hi ha l'opció guardar la foto al teu ordinador. Desprès per imprimir-la necessitaràs algun programa.
  • És important la mida
    jordi domènech i arnau | 29/09/2005 a les 13:04

    De la foto…
    Les fotos que estan penjades a la web, són de 72 punts per polzada, cosa que vol dir que s'imprimiran a 13 x 17 com aproximadament però en baixa qualitat.
    Les impresores domèstiques acostumen a necessitar 150 o 180 punts per polzada.
    Si passem una d'aquestes fotos a 150 ens quedarà de mida 6 x 8 però amb millor aspecte.
    Depèn de perquè les vulguis que s'ha de fer d'una manera o d'una altra.
    Si les vols grans i en bona qualitat, hauries de demanar que t'enviessin els originals per correu, sense haver-les fet més petites com quan es van penjar a la web
    • RE: És important la mida
      Thalassa | 29/09/2005 a les 13:10

      Ejem... Jordi... la cosa no va ben bé per aquí. Per fer qualsevol impressió sobre paper, s'ha de fer a 300 ppp, és la resolució mínima del paper, qualsevol altra cosa no val. També depèn dels píxels que tinguis de llargada i amplada de la fotografia i de triliopns de coses més. Però si no sap imprimir-les, he donat per suposat qu no les sabrà passar a major qualitat.
      Merda d'estudia de fotografia! em tornaran boja!
      • RE: RE: És important la mida
        jordi domènech i arnau | 29/09/2005 a les 14:32

        T'asseguro que la resolució real de les impressores domèstiques, no arriba ni de lluny als 300 ppp reals en color.
        S'ha de distingir entre conceptes que no són els mateixos per un impressor, per un informàtic o per un fabricant d'impressores.
        Si cada píxel de la imatge es pugués transferir al paper en un sol punt, fent-hi arribar la barreja de colors adequada, una resolució de 150 seria molt bona i passar de 200 inútil perquè l'ull no arriba a més. Es el cas d'algunes impressores de sublimació.
        Quan no hi ha barreja de colors, sinó punts independents CMKY, cada píxel de la imatge s'ha de transferir a un conjunt de punts al paper, la quantitat depèn del control més o menys bo de la impressora sobre la mida del punt.
        A tot això s'hi suma el problema que les fotos de les càmeres o les sortides de l'escànner són tramades RGB i a sobre, en general comprimides per un sistema amb pèrdues.
        La conclusió és que globalment, amb un sistema càmera digital, impressora de raig de tinta i paper "fotogràfic" no es guanya detall per damunt de 150 ppp.
        Fins i tot amb fotos astronòmiques fetes amb càmera CCD i filtres, que no presenten tramat, amb les impressores normals, no hi guanyem res disminuint la mida de la imatge per tenir més punts per polzada. Normalment fen servir 150 per raig de tinta i làser normals; 200 per sublimació i entre 300 i 400 per fer planxes per imprimir, que és tot un altra qüestió.


        • Discrepo, en part
          Thalassa | 29/09/2005 a les 15:20

          Si és cert que reduint molt la imatge l'ull humà no en percep el canvi, augmentant la mateixa sí, i molt. Evidentment que una cosa son els ppp i una altra els dpp. Les impressores no dónen la qualitat a la que pot arriba el paper. També és cert que més de 300 ppp a un tamany normal, no serveixen per més que fer augmentar el tamany de l'arxiu. Però jo, com a fotografa, no modifico el tamany de cap arxiu meu que hagi de passar a paper a menys de 300 ppp, m'hi jugo la feina, la nota, el treball i la satisfacció.

          De fet, com que m'has fet dubtar, i em feia por haver perdut X anys de la meva vida estudiant una cosa sense haver entès res, he imprès la mateixa imatge a 150 ppp, 300 ppp, i 600 ppp i es nota la diferència, fins i tot de 300 a 600, tot i que poc, però de 150 a 300 és una barbaritat. Mateixa mida diferents ppp. Per cert, la meva impresora és literalment una caca, una Epson stylus c60 de l'any 96 aprox.

          Si de cas, en parlem més profundament en una trobada, que et sembla?

          Thalassa
  • Quina enveja! Com es nota que ho feu tot sovint.
    Gemma34 | 29/09/2005 a les 13:29

    Gràcies. L'ajuda m'ha servit de molt. De primer ho he volgut probar tota sola, i mmm... soleta m'ha sortit prou bé, segur que és més divertit poder-ho fer tenint-te amb mi, tocant plegats el teclat de l'ordinador. jejeje...

    Moltes gràcies!! Ja tinc les fotos impreses en paper. Em feia molta ilu.

    Gemma34

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.