Una tarda qualsevol

Un relat de: kefas

Oh, quin gran goig quina joia, quan els germans s'estimen…" Va parar de cantar i va girar el cap, mentre deixava caure els braços, per mirar-la. "Perquè tu m'estimes, oi?" Ella, estirada al sofà, sense deixar de fitar el llibre, va contestar amb un to sec i una pinzellada d'afecte a la veu. "No som germans tu i jo. Clar que t'estimo. A què ve això?" Mentre contestava, el mòbil, a tocar de la seva cuixa esquerra, sobre el sofà, havia rondinat. El va mirar de reüll. "I doncs?" apareixia en la pantalla, al costat del nom del remitent, Joan F. El cor li va donar una estrebada, va fer un salt i es va accelerar. Va allargar la mà esquerra per agafar el mòbil i, en tombar-se, el llibre va caure a terra. "Vaja, no volia posar-te nerviosa" li va dir ell mentre s'apartava del piano fent lliscar la cadira. Ella havia obert el mòbil i estava escrivint "A les quatre". Va girar el cap per mirar-li els ulls. "És la Carme, que havíem quedat per anar a berenar a les cinc. No havia pensat dir-t'ho" Va notar com li tremolava la mà. Se'n va estranyar, després de tantes vegades era impossible que perdés la serenitat. "Vols que t'acompanyi?" li va dir ell, sol·lícit. Se'l va mirar amb cara de sorpresa. "Què dius! No necessito cap espelma per parlar amb la Carme" Va aconseguir dibuixar un somriure. "A més, ja saps que parlarem de tu". Ell es va aixecar, "Encara que sovint hagi de jugar al solitari, penso que és una benedicció que t'enamoressis de mi". Ella va assentir amb el cap mentre contestava "I jo que tu t'enamoressis de mi" Es notava excitada. Es va aixecar per anar al bany a arreglar-se. La joia l'esperava.

Comentaris

  • Una parella qualsevol[Ofensiu]
    Montseblanc | 13-11-2023

    Sí, una tarda qualsevol, una parella qualsevol...Molt ben descrita tota l'escena, molt real. Quin gran servei que han fet els mòbils als que tenen ganes de jugar...

  • La joia d'en Joan Fernandez[Ofensiu]
    SrGarcia | 10-11-2023

    No es pot dir que no estiguis inspirat aquesta tardor, no. El tema de l'engany i l'adulteri estan molt ben portats i descrits, les paraules justes i una atmosfera casolana que fa una ambientació fosca per davall de la rutina quotidiana. Molt ben fet això de mostrar dos ambients: l'aparent i el real.

  • Quina joia[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 10-11-2023

    Estic completament d'acord amb el llpages, no és gens fàcil fer un relat d'aquest nivell i jugar amb les paraules més encertades. Ets únic en això.

    Rosa.

  • Malabarismes verbals[Ofensiu]
    llpages | 10-11-2023 | Valoració: 10

    Amb tanta mentida pel mig, calen malabarismes verbals per intentar amagar el que no es pot amagar. L'etern diàleg entre parelles quan es sospita d'un tercer. Això sí, cal escriure'l amb naturalitat, sense esverar-se, com una tarda qualsevol. Per aconseguir-ho, no s'hi val amb un escriptor qualsevol, d'això en tenim proves a cada relat d'en kefas. Enhorabona!