Som joves, encara

Un relat de: Montseblanc
(Això és com una segona part de l'"Encara som joves")

La Marta i el David es troben just a la passarel·la que uneix un vagó amb l'altre. Ella ha avançat endavant, ell ha tirat enrere. La Marta diu que ha trucat a la seva germana i li ha dit que ja hi anirà per la tarda, que se li ha girat feina. El David diu que ha ajornat la reunió per dilluns, de tota manera el problema que havien de tractar no té solució per molta corbata de la sort que porti. I es miren, aturats entre els dos vagons, el soroll ensordidor del tren menjant-se les vies, la inestabilitat de la passera, l'olor de zotal que els ha seguit fins aquí. I es somriuen, i diu el David "Som joves, encara" i tot i haver canviat la paraula de posició, l'efecte és el mateix i la Marta li diu que deixi de dir ximpleries. Són ells, només ells, sense el vestit del temps. Són els ells de fa vint anys i són els ells d'aquí vint anys.
I ara sí, ara ve l'abraçada de veritat, l'encastament d'un cos en l'altre, tot i el maletí que ell porta a la mà dreta i la bossa que ella porta a la ma esquerra. Una abraçada que els hi barreja els pulmons i ja no saben de qui és l'aire que respiren. Una abraçada en la que els cors es comuniquen en un Morse antic i aliè als cervells d'aquest parell.
Per fi les boques es busquen, els petons són primer petits, com amb por de fer-se mal i van creixent a mesura que els cors han deixat el Morse per passar a tocar el bombo com a Calanda per Setmana Santa. La llengua de la Marta, més decidida, entra a la boca del David i rellisca amb la saliva que ell no té temps d'empassar-se perquè necessita tota la gola per respirar.
Són conscients de la inestabilitat de la seva posició, de les accelerades i frenades del tren, de que pot venir algú en qualsevol moment, però no són capaços de separar-se, tenen por que si ho fan la desídia els torni a vèncer, que la por de patir sigui més gran que el desig.
No hi ha temps ara, ni lloc. Són passió que crema, les cames entortolligades, els llavis que els hi couen per la intensitat dels petons, els mugrons de la Marta adolorits de tan durs, el penis del David mullant els calçotets i els pantalons de l'excitació.
Pantejant, la Marta proposa baixar del tren, ell diu que sí, no miren ni a quina estació baixen, són a l'aire lliure això sí, fa sol i el mar és a uns cinquanta metres d'ells. Caminen agafats de la mà fins a la platja. El David li pregunta si ella ho ha fet mai a la platja, ella diu que sí, un parell de vegades. Ell diu que potser millor anar a un hotel, però els dos saben que buscar un hotel farà que es tornin a fer enrere. Deixen la bossa i el maletí al costat d'una roca i s'asseuen a la sorra. El mar no es mou, se'ls mira encuriosit, ni onades hi ha, el silenci paralitza cada gra de sorra. No es veu ningú més, encara és hivern.
La Marta es treu les botes, les mitges i les calces, sense arremangar-se la faldilla i s'estira completament sobre la sorra. Ell s'abaixa la cremallera dels pantalons. No poden evitar riure, tant de temps desitjant cardar i ara ho faran de qualsevol manera, com adolescents.
El David es posa damunt d'ella, li separa les cames amb les seves, li arremanga la faldilla. Es besen de nou, mentre ell entra en ella i es comencen a ondular com les onades que avui no hi ha. Onades primer petites i compassades, després més grans, fins i tot violentes, una rere l'altra, cada vegada més ràpides, fins que tots dos criden i ella li esgarrapa l'esquena per sota la camisa i ell li mossega el coll just allà on es junta amb la clavícula. Onades que reventen en escuma i mel i que fan que els grans de sorra arribin a tots els racons del seu cos.
La vida somriu, mira per on, quan ja els donava per perduts, han tingut forces per lluitar, però ja n'hi ha prou. Apareixen un parell d'adolescents amb una pilota i comencen a jugar. La Marta i el David s'incorporen i es posen bé la roba. A l'estació, un tren fa sonar la bocina, que espanta un parell de gavines que surten volant d'un penyasegat proper. El seu vol, ras damunt el mar, atrapa les mirades de tots dos. Ara no saben què dir. Què més dir. Ell li voldria preguntar si li ha agradat. Ella voldria saber si ell ha gaudit. Fins que el David reb una pilotada al clatell i tos dos esclaten en rialles que els fan tant de bé com els orgasmes de fa uns minuts.
Potser quedaran per a la setmana que ve, o l'altra, o d'aquí un any, o...



Comentaris

  • Oh, l'altra bifurcació![Ofensiu]
    Mena Guiga | 21-02-2022

    I pujo en el llistat de relats i em trobo amb el joc de mots del títol variat i molt significatiu. I la versió del SÍ. Millor així que estar-se preguntant tota la vida 'i si...?'. Haahaa, em fa pensar en una secció de la revista PRONTO, que la meva mare comprava setmanalment, dita 'Qué hubiera sido de mi vida si' .

  • QUE ES POT DIR MES?[Ofensiu]
    Ravegal | 14-02-2022

    No hi ha desaprofitament, tema, descripció, imatges... i la manera com has unit els dos relats, com capítols d'una novel·la (a veure quin dia t'hi poses).
    El tema passió/erotisme el domines, vull dir: que fas que a un li agradaria trobar-s'hi.
    El millor elogi: et sóc un lector incondicional. Ja està dit tot.



  • Passió[Ofensiu]
    llpages | 10-02-2022 | Valoració: 10

    La paraula "passió" crec que resumeix aquest relat i tants d'altres de l'autora. Hi ha escriptors que són mestres de la ficció, i na Montseblanc és la gran ploma de la passió. I puntualitzo: una passió que abarca des de les parelles fins als xuixos, una qualitat mestrívola raríssima en el món de les lletres. I nosaltres, apassionats lectors seus, xalem com mai.

  • Cal un final feliç, el cos ho demana[Ofensiu]
    kefas | 10-02-2022


    S'havien trobat
    per cercar el perdut
    pro el temps ha dictat
    la llei de l'embut
    que diu qui ha deixat
    cobrar el bon tribut
    en el dolç estat
    de la joventut
    quan se'n ha adonat
    ja no té salut
    o li ha quedat
    el desig eixut
    Decepcionat
    el lector tossut
    un poc s'ha queixat
    i amb gran pulcritud
    l'artista ha canviat
    el final fotut
    per un d'engrescat

    I així en la darrera estrofa
    la mossa sobre l'arena
    esbatana la carxofa
    remunten plegats la carena
    el noi buida la pellofa
    ella esgarrapa l'esquena
    i ell  l'escena l'apostrofa
    mossegant a la sirena.

    Jo havent tastat els fonemes
    m'he esverat com un fadri
    i a toc de filaberquí
    he ejaculat tres poemes

  • Hola Bona nit Montseblanc: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 10-02-2022

    Gràcies, Montseblanc: Per la teua visita i el teu amable comentari al relat "El somni de l'Ermini". Em dius que ho té difícil i és així. I també està clar que una illa hui en dia val molts diners. Però els somnis són somnis... i així és que l'Ermini ho aconseguirà o no... però a base de perseverança i diners a manta. Però el relat és el relat i hi ha més.
    Saluts i una abraçada...

  • comentaris[Ofensiu]
    Noia Targarina | 09-02-2022 | Valoració: 10

    M'agradat molt el relat.

    ha valgut la pena llegir-ho!

    Continua escribint així, que m' agradarà llegir-te!

    Una abraçada

    Noia Targarina

  • Excitant[Ofensiu]
    Canela fina | 09-02-2022 | Valoració: 10

    Quina retrobada més excitant que ens regales! És curiós, hi ha passions que no moren mai per molts anys que passin. M'ha agradat molt! Una abraçada :)

  • Sort...[Ofensiu]
    Prou bé | 09-02-2022

    ...que vas seguir la història que dóna a raó al meu comentari al primer relat: i tant que són joves, encara! I prou grans per saber aprofitar l'oportunitat...
    Bona història, de bon llegir i que et torna el somriure si el tens una mica apagat!
    Amb total cordialitat

  • Passió sobre l'arena[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 08-02-2022 | Valoració: 10

    Clar que sí! Si hi ha gana, a la platja, a la muntanya o dalt del tren, a menjar, home! Relat proper, empàtic i engrescador. Una forta abraçada.

    Aleix

  • La realitat de la vida. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-02-2022 | Valoració: 10

    Molt bé, Montseblanc. Com desenvolupes tota l'acció d'aquests personatges, que es volen ara i sempre. Són un per a l'altre.
    M'ha agradat molt com la planteges.
    Agradable llegir...
    Salutacions.

  • Dos i un.[Ofensiu]
    SrGarcia | 08-02-2022

    Sembla estrany com canvia el conte només en posar la paraula del principi al final.
    És inevitable comentar els dos relats, el primer era trist; una parella dominada per la covardia i resignada a acceptar el trist ritme de la rutina.
    El segon és alegre, és com el naixement d'una nova vida; la parella ja ha decidit acceptar la realitat i deixar-se de romanços.
    El que tenen en comú és la intensa poesia amb què descrius els fets, una poesia que fa molt agradables de llegir aquests relats tan diferents, aquest únic relat.

Valoració mitja: 10