SETEMBRE

Un relat de: Marina i punt
Mania li tinc al setembre, cada cop més. Me’l conec prou bé i sé que és cabró, colla i esprem fins a deixar-te baldat irremeiablement. No hi ha escapatòria. Per molts anys que passin, no és qüestió d’acostumar-s’hi sinó de sobreviure’l com bonament es pugui. I no és mandra de treballar, és en les condicions que ho fem.

I aquí estic, plorant pels racons i esperant l’hora de dinar per celebrar amb la família el final de les vacances i que demà és el puto dia 1 de setembre.

I us ho explico perquè sembla que les penes compartides passen millor, potser fins i tot algú t’entén i empatitza i et diu alguna cosa més que el punt típic i tòpic de “no sé de què et queixes després de tres mesos de vacances!”.

Bon inici de curs a tots els docents i en especial els coneixedors de l’etapa 0-3.

Salutacions
Marina



Comentaris

  • Agraïment[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 13-09-2022

    Moltes gràcies Marina per opinar sobre el meu relat AI SENYOR. L'humor no pot faltar mai !

    Salutacions.

    Rosa

  • Setembre.[Ofensiu]

    Quan era jovenet el setembre era un calvari per allò de la tornada a l'escola. Ara que sóc major em representa una mena de melangia, ho farà que els dies comencen a refredar i hi ha menys hores de llum? T'entenc molt i força, però ens hem d'omplir de coratge que la vida segueix.

  • moments[Ofensiu]
    Atlantis | 07-09-2022

    Malgrat entenc aquesta sensació de "muntanya amunt" abans de començar el setembre, no em queda prou clar que et queixes de les condicions de treball i per això es pot crear un malentès de què se't fa feixuga la feina...

    La feina de mestra i sobretot d'infantil o escola bressol està molt poc valorada, quan és un dels moments més importants en l'educació d'un infant.

    Espero que les bones estones siguin gratificants i compensin les mancances. (sense deixar mai de reivindicar la feina).

    Bon curs!!!

  • Em sap greu[Ofensiu]
    Prou bé | 06-09-2022

    I ho dic sincerament i et demano disculpes pel to del meu comentari i també pel contingut.
    No recordava haver llegit el relat de final de curs on dius com t'agrada la teva professió i la feina que fas.

    Però a setembre, el què dius i com ho dius ho vaig trobar terrible i símptoma d'una actitud molt recremada...
    No era la meva intenció jutjar encara que t'ho va semblar. Tampoc vaig entendre (només culpa meva) que tot plegat fos fruït de la manca de recursos i de la poca sensibilitat de l'administració que porta els professionals vocacionals a situacions tan lamentables... d'estrès sostingut.
    Et desitjo a tu i als teus companys un millor curs 2022/2023.

    Amb total cordialitat

  • Setembre[Ofensiu]
    Prou bé | 05-09-2022

    Tan dramàtic, que he imaginat que parlava un cep en començar la verema!

    T'entenc però no comparteixo el sentiment que expresses per haver de tornar a la feina!
    Desitjo que el relat sigui inventat perquè si no et planyo a tu i a totes les personetes de 0 a 3.

    Amb total cordialitat

  • Informació[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 05-09-2022

    Degut a l'opinió que agraeixo d'alguns comentaris sobre el final una mica pobre del meu relat SOPAR DE GALA, l'he esborrat . Intentaré millorar-ho una mica i ja el tornaré a penjar.
    Moltíssimes gràcies per llegir-me i aconsellar-me.

    Cordialment.

    Rosa.

  • A prova de sentiments[Ofensiu]
    aleshores | 03-09-2022

    Sí que és un esforç, fìsic i mental: massa criatures reclamant antenció, a les quals hom amb sentiments ha de respondre. Una bona vaga de tant en tant els va bé als que manen.
    N’he sentit a parlar i he anat a recollir a les netes en aquest període.

  • AGRAÏT...[Ofensiu]
    jomagi | 03-09-2022

    ...pel teu comentari. Davant del munt de persones que posen fi a la seva vida, m'ha afectat molt el recent suïcidi de l'indigent que va motivar-me el relat de "QUI ETS" del 7/5/22. Fa pocs dies va fer-ho en ple carrer. Era de Dinamarca, rosenc, carrera universitària i segons em digué (parlava angles) era feliç... Vaja que fou un dur cop...
    Et segueixo. Una abraçada.

  • L'u de setembre. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-09-2022 | Valoració: 10

    Les vacances s'acaben i així comença un nou curs. Tot s'acaba! I quan finalitza altra vota a començar el nou curs, que no tenies moltes ganes que aplegara. Bona crítica!
    Cordialment.

  • Ànims![Ofensiu]
    llpages | 02-09-2022

    Com que desconec el món docent, no puc opinar gaire, tot i que tenir una aula plena de criatures, de l'edat que siguin, es veu avui dia més com un enfrontament que no pas com una convivència enriquidora. El problema ve de lluny i jo apuntaria més a un consentiment continuu dels pares cap als fills com a motiu d'aquest buit d'autoritat que han acabat pagant els mestres. Algú em va comentar que els nascuts a partir de l'any dos mil se'ls considera la "generació de cristall", perquè no suporten que se'ls dugui la contrària. Anem arreglats... Ànims pel nou curs que comença!

  • Visca la tardor![Ofensiu]
    Joan Colom | 01-09-2022

    Doncs mira: com que a mi el setembre sempre m’ha resultat simpàtic, com a porta d’entrada a la tardor —i no diguem després de l’estiu calorosíssim que ha fet enguany—, no puc compartir la teva pena.

    Pel que fa al teu comentari a "Meduses immortals", a mi tota recerca em sembla interessant, tant la que s’ocupa de coses terrenals com la interplanetària o la interestel·lar: a més d’ampliar el nostre coneixement de l’univers, la cursa espacial ha revertit sobre la vida quotidiana, per exemple en materials i tecnologies d’ús corrent.

  • Tot s'acaba.....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 01-09-2022

    I les vacances també. Pren-t'ho el millor que puguis, estem més temps treballant que de vacances. Compartir-ho està molt bé, almenys t'has quedat ben descansada.

    Ànims i endavant !!!

    Cordialment.

    Rosa.

  • Com més sucre, més....[Ofensiu]

    Bon dia, Marina:

    Primer de tot, desitjo que tinguis un bon inici de curs i que ahir el comiat de les vacances hagi significat alguna cosa més que plors i laments.

    Reforça la teua vocació com a docent, que segur que la tens i intenta que els alumnes aprenguin valors ja oblidats a part del temari que toca.

    Intenta pensar que no està tot perdut i comença el curs amb optimisme.

    Que et sigui lleu la entrada i pensa que molts voldrien tenir un treball com el teu.

    Abraçades fortes.

l´Autor

Marina i punt

14 Relats

165 Comentaris

7060 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Nascuda a Mataró l'any 60, només desitjo que la vida em segueixi acollint amablement com fins ara. M’estreno en això d’escriure i compartir-ho. Veurem com me’n surto.