ESCOLTAR MUSICA?

Un relat de: Marina i punt
Ja fa dies que em volta pel cap el record de quan “escoltàvem” música. I ho recordo amb enyor, potser perquè ja comença a fer massa temps de tot, encara que ens sembli haver-ho viscut tot abans-d’ahir.
Compartíem pis de lloguer i casa nostra era el centre on habitualment ens concentràvem amb els amics per passar-hi estones fent una cervesa, xerrant, jugant a cartes o escoltant música. Evidentment, no existien encara tota aquesta varietat de pantalles que ens distreuen en solitari i que ens impedeixen socialitzar, per no tenir, no teníem ni televisió això si, un bon equip de música!
Era allà pels anys 80 i teníem per costum que quan algú es comprava un LP, de seguida trucava engrescat amb ganes de compartir la descoberta. Així de pla, ens reuníem sense cap altre propòsit que el d’escoltar el nou disc. Era engrescador, el fèiem sonar tants cops com fes falta. Examinàvem la portada, la contraportada, repassàvem el nom dels músics, seguíem la lletra si n’hi havia, ens deixàvem sorprendre i ens feia vibrar. La música ens reunia i ens regalava bones, llargues, inoblidables estones, sempre. Encara ara m’emociona quan sento peces emblemàtiques d’aquells temps perquè la música toca els sentiments i passa a formar part de la banda sonora de la teva vida.
Ara, més enllà del fet puntual d’anar a algun concert, la música la baixem directament de la xarxa i ens acompanya mentre fem altres coses així que no hi posem massa atenció. Per acabar-ho d’arrodonir, generalment i per aïllar-nos més encara, ens posem uns auriculars. Rarament ens asseiem només pel plaer de gaudir-la i, molt menys encara, en companyia. Una llàstima.


Comentaris

  • La música.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 11-08-2022 | Valoració: 10

    Un relat molt ben redactat, on expresses les teues idees sobre la música.
    Sí, és així, sentir música és molt agradable. Ara bé, jo quan era jove, escoltava música tal com "The Beatles" i altres com "Camilo Sexto", etc., etc.
    Ara escolte música clàssica que és la que m'agrada més.
    Un relat per a pensar.
    Et tinc com a preferida. Et recomane l'últim relat meu, en el qual he treballat trenta-huit anys. Gràcies.
    Cordialment.

  • Oir, sentir i escoltar[Ofensiu]

    Crec que hi ha diferències substancials entre oír música, sentir música o escoltar música. Tot dependrà del grau d'implicació en que home hi para l'orella. Aquestes escenes que descrius de forma magistral m'han fet sentir certa melangia per un temps d'un país...
    No t'havia llegit mai i nogensmenys m'has robat el cor...

  • Hi ha de tot...[Ofensiu]
    llpages | 10-08-2022

    a la vinya del Senyor... Conec gent que comparteix troballes musicals en la xarxa, que seria similar al fet d'escoltar un disc plegats als anys vuitanta, però sense ser presencial. No és ben bé el mateix, però el desig de comunicar-se crec que encara hi és, malgrat que disfressat d'una altra manera. Però trobo bé de rememorar velles fòrm ules de retrobament, qualsevol dia les tornen a reviure!

  • Escoltar en companyia[Ofensiu]
    Prou bé | 09-08-2022

    Un bon relat que descriu unes experiències que no formen part dels meus records. Sóc més gran i nosaltres la música la vivíem ballant en festes dites "particulars" anys 50 i començament dels 60.

    Ara bé també és una experiència compartida anar a un concert O fer un dinar a casa amb música de fons, O, cantar amb els néts cançons antigues O modernes anant en cotxe, per exemple... Els temps canvien i els costums també, però la música sempre pot acompanyar-nos!

    Amb total cordialitat

  • No tothom fa el mateix[Ofensiu]
    kefas | 08-08-2022

    Conec molta gent que no fa servir auriculars i xala quan escolta música en directe i acompanyada.

  • Comentari[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 08-08-2022 | Valoració: 10

    Molt sensible aquest Relat. Escoltar música.... Enhorabona.
    Agraeixo el teu comentari a meu Relat sobre les Sorpreses.
    Salutacions.

  • AGRAÏT....[Ofensiu]
    jomagi | 07-08-2022

    ... Marina pel teu comentari. Sento i em passa el mateix que tu... S'ha de ser optimista... però jo cada dia soc més pejoratiu amb aquesta tantsenfotensa cada dia mes patent.
    Et segueixo. M'agrada com escrius.Et passare comentaris.
    Una abraçada.

  • Pura realitat[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 07-08-2022

    Un relat senzill i molt acurat en el seu contingut. Com han canviat els valors de les petites coses que compartiem fa uns quants anys. Com tu dius: Una llàstima.

    Molt ben redactat.

    Enhorabona!!!

    Cordialment.

    Rosa.

l´Autor

Marina i punt

14 Relats

165 Comentaris

6445 Lectures

Valoració de l'autor: 9.97

Biografia:
Nascuda a Mataró l'any 60, només desitjo que la vida em segueixi acollint amablement com fins ara. M’estreno en això d’escriure i compartir-ho. Veurem com me’n surto.