Els gats de la veïna

Un relat de: Homo insciens
Vaig treure la clau de la butxaca amb una mà i amb l’altra feia equilibris per tal que no em caigués la caixa a terra. Era l’última del trasllat, hi duia els objectes que més m’apreciava: els meus llibres de capçalera, fotografies... Vaig espentejar la porta amb l’espatlla i una bestiola de pelatge atzabeja i ulls ocre es va obrir pas esperitat. Tant la caixa com jo vam acabar estesos sobre l’enrajolat. Es va aturar un segon i va clavar la mirada en mi. Una esgarrifança em va recórrer de dalt a baix. «Com has entrat a casa meva, mixet?», vaig preguntar-li, però ja l’havia perdut de vista.

«Fuig!», vaig cridar. Feia un mes que vivia en aquell edifici i ja n’estava fins als nassos que la gatada de la veïna se’m colés a casa. Ara entenia perquè resultava tan econòmic l’apartament. «Senyora, hauria de controlar les seves bèsties!», li vaig dir amb el millor to que vaig poder. Ella em mirava amb complaença. «Que no t’agraden els gats, noiet?» És que hi tenia alguna cosa a veure? Boja dels trons! «El que passa, noiet, és que al teu pis s’hi senten a gust» I, dedicant-me un fals somriure, em va passar la mà per la cabellera i em va fer una estrebada. «M’entenc millor amb els gats que amb les persones —va continuar—, però ja veuràs com ho solucionarem» Em va servir una infusió horrorosa que em vaig beure per no tensar més la situació; tot i el pèl que em vaig trobar a dins. Veient que no en trauria l’aigua clara, em vaig aixecar emprenyat de la butaca. En fer la primera passa un cruiximent d’ossos em va assaltar i la sang, bullent, em començà a córrer a batzegades per les venes. Què m’estava passant? La boja m’havia enverinat? Es va atansar a mi. «Noiet, no vols pas un tassó de llet tíbia, abans de marxar?» La veu se li havia endolcit i m’acaronava el cap, ara sí, amb suavitat. Primer li vaig llançar una bufada amb la cua alçada i la mirada desviada, però de seguida i sense poder-ho evitar em vaig deixar fer.

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Moltes gràcies pel teu comentari; la valoració de les lectores-relataires m'anima molt a continuar amb l'escriptura. I enhorabona! El teu microrelat mereixia guanyar, és un dels millors que he llegit en aquest certamen literari, i ja m'ho imaginava, que guanyaries. Tinc bon ull i bon criteri eh? Hehe, me'n alegre molt pel teu premi, de tot cor; ho dic com a lectora, escriptora, filòloga i teòrica i crítica literària frustrada hehe.
    Salutacions!

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Moltes gràcies pel teu comentari; la valoració de les lectores-relataires m'anima molt a continuar amb l'escriptura. I enhorabona! El teu microrelat mereixia guanyar, és un dels millors que he llegit en aquest certamen literari, i ja m'ho imaginava, que guanyaries. Tinc bon ull i bon criteri eh? Hehe, me'n alegre molt pel teu premi, de tot cor; ho dic com a lectora, escriptora, filòloga i teòrica i crítica literària frustrada hehe.
    Salutacions!

  • Enhorabona[Ofensiu]

    Benvolgut/Benvolguda participant:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del XIII Concurs ARC de Microrelats «La sort» i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.
    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, tan aviat com et sigui possible, ens facis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs en el recull, com bé s’indica a les bases del Concurs.
    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ RECULL LA COLLA, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les dades personals que et demanem.

    Cordialment,
    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats


    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .............................................................................................
    Nascut/da el ..../..../........ amb D.I.Número .........................................
    Amb domicili ........................................................ Codi Postal ...........
    Vila/Ciutat ......................................................................................
    comarca ........................................................................ Altres dades postals ...........................................................................................
    Telèfon de contacte................................ altres tel..............................
    Nick al concurs o pseudònim relataire ..................................................
    AUTORITZO
    a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat que du per títol ..............................................................................................., seleccionat del mes de .............................................., dins del subtema ................................................., del qual en soc autor/a, en el recull de microrelats «La colla» que s’editarà a finals de 2023,
    on vull constar amb el nom d'autor/a .............................................. (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer en el recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).
    Així mateix, també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data ......................................................

  • Infusió horrorosa[Ofensiu]
    Montseblanc | 28-11-2022

    Ostres tu, m'ha recordat els contes infantils, com les dones de Barba Blava, que baixaven a mirar que hi havia a aquella cambra i acabaven ocupant el seu lloc allà dins. Segur que l'apartament ja torna estar per llogar i així aniran fent fins que la veïna tingui tot un exèrcit de gats. És divertit i a l'hora fa una mica d'angúnia (mira que beure's la infusió hahaha).

  • Bon gir narratiu[Ofensiu]
    TerricheT | 26-11-2022

    Aquests canvis de realitat s'han de saber dur, i tu ho has fet molt bé, has girat el mitjó del relat per dur-nos al final sorprenent sense cap entrebanc. Ben conduït i ben escrit, no sé si et caldrà, però et desitjo bona sort al concurs!

  • GENIAL I SORPRENENT[Ofensiu]
    Laila | 20-11-2022

    Molt ben travat; m'ho esperava tot menys que el protagonista es convertís en un dels molestos pobladors del nou pis.
    Fins aviat,
    Laila

  • Entre Kafka i Monzó.[Ofensiu]
    Elisa Martínez i Alcaina | 20-11-2022 | Valoració: 10

    Trobe reminiscències kafkianes i monzonianes al teu microrelat. M'ha agradat molt, enhorabona i sort!

  • Compte amb els veïns![Ofensiu]
    Marina i punt | 18-11-2022

    Original, divertit, amè, bon ritme. M'ha agradat molt el teu relat.
    Sort!

    Salutacions

    Marina

  • Només felins[Ofensiu]
    kefas | 15-11-2022

    Una hora o altre, amb beuratge o sense, sempre acaba sortint el felí que portem amagat que portem a dins.

  • Crítica social[Ofensiu]
    Solsona Bot | 13-11-2022

    Ara entenc la desaparició de tantes persones a les ciutats, si bé potser no les converteixen en gats, sinó en gossos! Molt bon relat, amb bon ritme i amè, que el situaríem en el terreny de la fantasia i, tanmateix, podria ser una crítica social. Felicitacions i sort!

  • Gats sospitosos[Ofensiu]
    Cesca | 12-11-2022

    Que bo! Hi ha una dona a prop de casa que els "acull" tots, o això ens pensàvem, potser ara ens els mirarem d'una alta manera!
    Molt ben trobat. Enhorabona!

  • correcció nano[Ofensiu]
    Joan Colom | 09-11-2022

    Crec que no és acampaven sinó campaven.

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-11-2022

    Bona vesprada, Homo insciens: Gràcies per comentar-me el meu poema "El verger de les coses". M'alegre que t'haja agradat.
    Cordialment.

  • El millor[Ofensiu]
    Joan Colom | 07-11-2022

    Dels quatre que en porto llegits, que van al Concurs ARC, sens dubte és el millor: una idea tan senzilla que no se li ha ocorregut a ningú i un relat curt i rodó. Ah... i sense les truculències que gasten altres.

    Tan bo m'ha semblat que començava a considerar la possibilitat d'enviar alguna cosa al Concurs ARC però dessisteixo. Amb concursants com tu no tinc res a fer, i a més ja prou embolicat que estic amb el NanoRepte i el Repte Clàssic.

  • Tànatos desassossegant[Ofensiu]
    Joan Colom | 07-11-2022

    Després dels comentaris de llpages i Homo insciens, estic adonant-me que aquest relat està camí de convertir-se en quelcom de semblant a aquell serial radiofònic ideat per Orson Welles en 1938, que es basava lliurement en "La guerra dels mons" de H.G. Wells i que va fer anar de cul durant hores a milers d'oïdors, convençuts que estaven escoltant un reportatge real. Per això, si no ho heu fet, us convido a llegir l'autocomentari precedent, "Aclariment:".

  • Tan negra...[Ofensiu]
    Prou bé | 07-11-2022

    .... Com el gat negre és aquesta història. Renoi amb la dolça velleta, bruixa recol·lectora de futurs gats!
    Enginyós.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Batzegades per les venes. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 05-11-2022 | Valoració: 10

    Un relat molt entretingut i enginyós, on expresses les situacions dels gats de la veïna en ta casa. Interessant fantasia.
    Enhorabona i sort.
    Si t'interessa l'últim relat meu, ja em diràs coses.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • encanteri[Ofensiu]
    Atlantis | 04-11-2022

    Em recorda a casa meva que també tinc uns gats de la veïna que sempre roden per la meva terrassa i si no me n'adono se'm colen a casa. A mi em fan por els gats..i per això
    he posat reixes i cadenats perquè no entrin..., però de tan en tant miro per la finestra i els veig voltant per la terrassa...

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Homo insciens

65 Relats

405 Comentaris

32793 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Homo insciens


Per aquest indret em faig dir Homo insciens (home ignorant)

El meu correu:
estirantelfildelaignorancia@gmail.com

El meu blog:
Estirant el fil de la ignorància