Detall intervenció

REPTE DXCIV (594) Valoració i veredicte...

Intervenció de: reusenca | 17-05-2015

Atenent a l’objectiu que s’havia marcat en el repte valoro especialment la imaginació i l’originalitat dels relats.
Essent així em decanto pel primer relat: “Gasòfia (o tèrboles circumstàncies)”. Em sembla original i ben redactat, respectant les consignes del repte.
El segon relat: “Amor insòlit” també respecta les consignes i l’explicació és correcta i coherent, però si atenc a l’originalitat crec que es queda a mig camí, jo el titllaria com un fet “bastant corrent...”, rumiant, rumiant no trobo perquè el fet pugui ser insòlit.
El tercer relat: “El que vindrà” se’m fa feixuc comentar-lo: fins i tot hi ha errors gramaticals, d’expressió i d’estructura. En primer lloc no respecta el nombre de paraules i es sobrepassa (532). Entenc que són fets desgraciats que succeeixen en un mateix dia, però que no tenen lligam entre ells, per tant això fa trontollar l’estructura global del relat. És cert que hi ha un començament i un final que coincideixen, però els fets d’entremig queden igualment deslligats. He arribat a pensar que el propòsit del qui l’escriu era manifestar així el fet insòlit, però no em quadra massa.
Moltes gràcies a tots tres per participar i cedeixo el repte 595 a deòmises: enhorabona!
reusenca


Respostes

 • RE: REPTE DXCIV (594) Valoració i veredicte...
  brins | 17/05/2015 a les 21:40
  Enhorabona, deòmises, el teu relat era, sens dubte, el millor dels tres relats; m'ha agradat força.

  Gràcies, també, a la jutgessa per informar-me que el fet que una sabata s'enamori de la seva mestressa és un fet "bastant corrent...". La veritat és que no ho sabia...
 • RE: REPTE DXCIV (594) Valoració i veredicte...
  aleshores | 18/05/2015 a les 06:46
  Gràcies, Reussenca. El problema de les faltes es deu, principalment, al fet que he escrit amb una tablet on no sé posar el corrctor i ho he traspassat a un ordinador Linux en el qual tampoc tinc corrector, que jo sàpiga.Però altres no les he corregit per manca de temps, com flaquejava, que jo diria que no és un cerb català,..
  Sobre la incoherència, és ja un mal estructural! M'hi posarè, per això!, per tal de poder ingressar el relat a la carpeta de RC. Salutacions.
  Aleshores
 • RE: REPTE DXCIV (594) Valoració i veredicte...
  reusenca | 18/05/2015 a les 08:28
  Disculpa brins, no t'ho prenguis malament... jo ho vaig interpretar en sentit figuratiu: quan parles de la sabata es refereix a la persona que l'ha abandonat. És qüestió d'interpretació no de poca entesa...
 • RE: REPTE DXCIV (594) Valoració i veredicte...
  brins | 18/05/2015 a les 09:24
  No passa res; potser jo m'he passat a l'hora d'atribuir qualitats humanes a la sabata. És el perill d'aquesta figura retòrica. Gràcies per la resposta.
  Salutacions
 • El relat de la brins...
  deòmises | 19/05/2015 a les 19:31
  ...m'ha semblat molt original. A mi que m'entusiasmen les personificacions...

  I gràcies per la valoració positiva del meu relat; pensava que, de tan irreverent, no agradaria. Però...

  Aviat la nova proposta; disculpes, que estava acabant de perfilar el darrer cicle de l'ARC...


  d.

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: