Detall intervenció

M'han concedit una putadeta

Intervenció de: Sorneguer | 01-10-2010



Perdó, vull dir un accesit. Els detalls no els conec, he d'esperar la comunicació oficial, però em sembla que els diners i la publicació se'ls emporten el guanyador. I llavors què és l'accesit? Suposo que uns copets a l'esquena i unes felicitacions...

No tinc res en contra dels afalacs i les felicitacions, tinc l'ego literari molt inflat però ja em va bé que me'l reforcin una mica més. El problema és que m'han deixat fora de joc un conte... ja no el podré presentar a cap altre concurs. I era un conte molt especial per a mi. He revisat les bases i no parla d'accesits (normalment no em presento a concursos amb putadetes, vull dir amb accesits)... amb la qual cosa l'assumpte encara és més estrany.

A mi em costa molt (moltes hores i molt d'esforç) escriure un conte i quan em surt un de bo sempre pretenc que guanyi, amb el què això comporta: diners o regals o llibres.... i, sobretot, publicació. Ara em trobo amb un dilema moral: renuncio a l'accesit? l'accepto, canvio el nom del conte i el presento a un altre concurs? no faig res i admeto la putadeta? Em sap greu pels jurats i pels organitzadors que segur que ho han fet amb bona intenció, no voldria ser descortés ni deixar-los en evidència però...

Què penseu?

S.


Respostes

  • On diu.....
    Sorneguer | 01/10/2010 a les 19:08

    accesit ha de dir accèssit..... amb la qual cosa es demostra que han fet bé en no donar-me el premi.

    Però el meu dilema persisteix.

    S.
  • M'han concedit una putadeta
    Llibre | 01/10/2010 a les 20:09

    Jo estic com tu, noi! Benvingut al club.
  • Noi, no sé què dir-te
    Maurici | 01/10/2010 a les 20:23

    L'única vegada que m'han donat un accèssit anava acompanyat d'uns calerons (la meitat del guanyador).

    Si les bases no parlaven de la possible concessió d'accèssits, estàs en el teu dret a renunciar al pseudopremi. Potser no és gaire correcte, però també és la manera, si els ho expliques bé, que entenguin que escriure un bon conte no és tan fàcil i que no es pot tirar per terra la feina d'un així com així. Jo crec que amb bones paraules no haurien de tenir motius per ofendre's. I potser així redacten millor les bases per a la següent convocatòria.

    Au, sort, i, per descomptat, felicitats!

    Maurici

    PS: Vladimir, m'has deixat com un mercenari!!!
    • la meva opinio
      Marc Freixas | 01/10/2010 a les 23:02

      hola sorneguer... jo no et conec de res, pero penso que te merit aconseguir un accessit, que com molt be t'han dit per aqui, doncs vulguis o no t'han fet un reconeixement i per tant val la pena tenir-ho en compte

      espero que no siguis dels que concursen nomes per guanar peles
      perque si es aixi, doncs home noi, que vols que et digui!! no estaria gens be

      jo de tu recolliria l'accessit


      a mes, una altra cosa :

      oi que tot el que escrius per tu es molt important i t'hi esforces molt? doncs pensa en el cami que nomes tu vas forjant amb la teva obra, aquesta si que ningu no la pot fer igual que tu
      perque es unica, es inedita, es teva i de ningu mes
      i aixo, almenys per mi, hauria de ser el mes important de tot

      si t'arriba un premi, perfecte!!
      i si no, doncs no passa res


      ara be, aixo no m'ho treu ningu : felicitats pel teu premi -si, si, ho has llegit be perque tambe es un premi noi!!-
  • Una situació agre-dolça
    Sorneguer | 02/10/2010 a les 00:35

    POtser he exagerat els aspectes negatius, amb la meva sornegueria habitual... evidentment estic satisfet del reconeixement que representa l'accèssit, em fa il·lusió i és part del meu "currículum".

    Tot i això queda un punt bàsic: si a les bases haguessin parlat d'accèssits sense publicació ni premi jo no m'hagués presentat. El jurat, per tant, no ha respectat les bases o n'ha fet una interpretació molt alegre sense adonar-se que podia perjudicar els concursants.

    De moment esperaré la comunicació oficial que és per carta certificada i segons el que em diguin faré. Hi ha dos accèssits més i això em fa pensar que potser volen publicar tots quatre contes.

    Gràcies per les vostres opinions i bona nit.

    S.
  • Felicitats!!!
    Jere Soler G | 03/10/2010 a les 23:09

    I de putadeta res... No ens farem rics amb això, i que ens reconeguin un relat sempre és un triomf; ei almenys per mi. En el meu cas, un accèssit és un triomf i una alegria.
    Avui he llegit un article a El Pais sobre un matemàtic que ha desxifrat la conjetura de Poincaré i a qui persegueixen per a premiar-lo amb un milió de dolars i no hi ha manera que accepti.
    Felicitats! Dóna salts d'alegria! I escriu un altre relat, que aquest que t'ha guanyat l'accèssit ja ha arribat al cel (ei... és la meva opinió, cadascú és ben lliure de fer el que vulgui sense que això impliqui cap valoració moral)
  • Per evitar aquests conflictes,
    Xantalam | 04/10/2010 a les 00:04

    et proposo que no et presentis a cap més concurs, així de pas el teu "accèssit" podria premiar a una altra persona que ho gaudís molt més.

    Enhorabona, professional dels premis!!!! Ei, no t'enfadis amb mi ;))


Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.